Linetko dziękuję, że chcesz oglądać moje powtórki.
Jeszcze nie wiem, jaki kolor będzie następny, gdyż trochę białego jeszcze do pokazania.
Halinko bardzo Ci dziękuję kochana.
Myślę, że białych kwiatów mam najwięcej w ogrodzie.
Lubiłam czytać Twoje wątki, a Ty niestety zamknęłaś.
Myślę, że wkrótce otworzysz nowy wątek .
Sylwio dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Masz rację, biel w ogrodzie jest piękna.
Białe kwiaty cudnie w nocy rozświetlają zakątki ogrodowe, gdyż inne kolory są mało widoczne.
Zachęcam Cię do sadzenia białych kwiatów, tym bardziej, że dobrze się komponują z każdym innym kolorem.
Ja kwiaty doniczkowe także traktuję po macoszemu, nie jesteś w tym odosobniona.
Aniu bardzo Ci dziękuję.
Niestety mistrzynią fotografii to ja nie jestem .
Ale biały kolor jest wdzięczny do fotografowania, najgorzej mi wychodzi czerwony i niebieski, a może wina aparatu.
Aniu- Anna11 klematis Hakurei jest bardzo łatwy w uprawie, gdyż to jest klematis bylinowy, nawet w ostatnią bezśnieżną zimę zupełnie nie przemarzł, w przeciwieństwie do wielkokwiatowych.
Iwonko witaj.
Niestety iksiolirion zmarzł ostatniej zimy, podobnie jak iksja, a cebulek jesienią nie mogłam dostać w sklepie.
Parzydło już ma swoje lata i się rozrosło, ono jest łatwe w uprawie, nie przemarza .
Nad następnym kolorem jeszcze nie myślałam .
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Wróciliśmy z działki.
Róże i klematisy okopczykowane korą, wrażliwe bylinki okryte gałązkami świerkowymi, z których M co jesień wycina kilka dolnych gałęzi.
Zdjęć jednak nie robiłam, gdyż ogród wygląda szaro i posępnie, nawet iglaki go nie rozweselają, a pogoda była także nie najlepsza.
Więc jeśli pozwolicie, wstawię kilka powtórkowych fotek z mojego ogrodu.

ostrogowiec, niestety zmarzł ostatniej zimy
dzwonek brzoskwiniolistny

złocień

lilie Regale

bodziszek krwisty, odm Alba

złocień maruna

Anabella

dzwonek karpacki

złocień

tawułka, fotka z poprzedniego roku, gdyż przemarzło ostatniej zimy, zostało połowę z tej kępy