Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

ILONKO....jak myślę o wyjeździe to nie bardzo wiem co ja mogę tam kupić....asortyment ogromny a u mnie ogród nie przygotowany....ale mimo wszystko wybieram się choćby po to żeby się z Wami spotkać..... a na pewno coś przytargam.........
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Bożuniu, chyba w końcu Wam ulegnę, macie siłę perswazji :D

Krysiu w tym właśnie rzecz, że ja wiem, że bez zakupów to ja na pewno nie wyjdę, gdyby to były kosmetyki czy "ciuchy" to bez problemu umiem sobie odmówić, ale jak widzę roślinki to dostaję "małpiego rozumu" ;:306. Nie ma teraz tygodnia abym z czymś "ciekawym" nie wróciła do domu, dobrze, że to cebulki, które można przemycić :;230.

Okey będę, no nie mogę odmówić sobie spotkania z Wami z tymi co już poznałam i z tymi których wreszcie będę mogła poznać w realu, wyczytałam, że w niedzielę w tej samej restauracji co ostatnio, ale czy godzina spotkania została już konkretnie ustalona? Zaraz lecę wpisać się na listę ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko, jak u siebie zapowiadałam, tak jestem :D
Mam nadzieję, że zdążyłaś posprzątać i możesz mnie już swobodnie przyjąć.
Na początek obejrzałam zdjęcia porównawcze. Takie zestawienia są bezcenne, bo pokazują to, z czego czasem nie zdajemy sobie nawet sprawy - pokazują namacalnie owoce naszego wysiłku. Możecie być z siebie dumni, że tak pięknie, no i szybko, zmieniliście ten kawałeczek Ziemi. Rzeczywiście, tak jak pisałaś u mnie, miałyśmy podobne doświadczenia z szykowaniem się na przyjęcie róż do naszego ogrodu. Duże wrażenie zrobiła na mnie fotka z rzędami wykopanych dziur. Ja też miałam wątpliwości, czy swoich nie posadzę zbyt gęsto. Jednak rzeczywistość weryfikuje później te nasadzenia. Coś tam się przesadzi, czegoś ubędzie (czego oczywiście nikomu nie życzę) i okazuje się w końcu, że całościowo jest dobrze. Ogródek masz piękny, ciekawy. Bardzo fajne, niebanalne aranżacje rabatek. Podajesz także dużo wartościowych informacji, z których niejeden z nas z pewnością skorzysta.
Miło spędziłam część niedzieli w twoim towarzystwie. Pozdrawiam cię serdecznie no i do następnych odwiedzin :D :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Wpadam się przywitać i biegnę nadrobić zaległości kilka dni i tyle stron do nadrobienia
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, dziękuję za odwiedziny i tyle pięknych słów ;:196
Ulka teraz to za dużo się nie dzieje, ale jak tylko zacznie się sezon to ;:224

Dzisiaj troszkę znów posiałam i wsadziłam trzy begonie, zobaczymy, co z nich wyrośnie, zrobiłam też "rachunek sumienia", co nowego w tym sezonie pojawi się w ogrodzie i aż się za głowę złapałam, naprawdę będę miała dylemat gdzie to posadzić ;:306.
Na początek oczywiście róże, bo dla nich miejsce już mam, reszta nieco później

dziewięć sztuk nn, miałam do tej pory, kilka z nich rozpoznane jako
Berolina
Charles Austin
Mainzer Fastnacht
Marie Antoinette
Mary Rose
Mount Shasta
Pink Peace
Warwick Castle

tutaj nowe "nabytki", te zaznaczone pogrubioną czcionką pojawiły się zeszłej wiosny ładnie już kwitły,
z pozostałych część posadzona została jesienią, a reszta dopiero przybędzie :heja

Alinka
Angielka nn podobna do The Pilgrim
Aphrodite
Artemis
Ascot
Astrid Grafin von Hardenberg
Baron Girod de l'Ain - maleństwo na własnym korzeniu
Bernstein Rose
Boule de Neigre
Bremer Stadtmusikanten
Burgundy Ice
Candlelight
Casanowa
Chippendale
Chopichon
Clair Renaissance
Double Delight
Easy Does It
Eden
Fashion
First Lady
Flora Danica
Fresia
Geisha
Gertentraume
Gloria dei
Gracefull Palace
Graham Thomas
Heidi Klum Rose
Hokus Pokus
Indigolette
Ingrid Bergmann
Kosmos
Kronprinsesse Mary
Lea Renaissance
Leonard Dudley Braithwaite
Leonardo da Vinci
Lina Renaissance
Mariatheresia
Marie Antoinette
Marjorie Marshall
Marseliborg Castle
Mount Shasta
Nostalgia
Pompon Flower Circus (Pashmina)
Pastella
Penny Lane
Piano
Pomponella
Queen of Bermuda
Scarlet Hit
Schackenborg
Schneewalzer
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
Summer Song
Swany na własnym korzeniu
William Szekspir
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

jejciu ILONKO na jakich arach masz te swoje różyce.....ogród masz z gumy.....ciągliwy..... ;:88
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, to moje marzenie, żeby się rozciągnął, ale nie da rady, więc co sezon, ubywa w nim trawnika, którego wciąż jest jeszcze na tyle dużo, że mogę troszkę pokombinować, jak znam życie to i tak pewnie nie wszystkie się zaaklimatyzują, chociaż bardzo bym chciała, aby wszystkie pięknie rosły i kwitły. Poza tym ograniczam te, które za bardzo się same"panoszą" albo pozbywam się w ogóle tych, których nie chcę, co prawda jest ich nie wiele, ale taka na przykład bylica Schmita była dla mnie utrapieniem, więc jak mogę to przestrzegam przed nią, nie jest aż tak ekspansywna jak podagrycznik, ale sieje się jak zielsko, dla mnie masakra, posiałam też sobie firletkę kwiecistą, śliczna roślina, bardzo mi się podoba jak kwitnie, jednak tak samo trudno nad nią zapanować jak nad bylicą. Jeżówki i orliki też się rozsiewają na potęgę, ale te mi w ogóle nie przeszkadzają i można nad nimi zapanować.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Czyli otwierasz nowe rosarium!!! :;230 Trzeba przyznać, ze i ja uległam w tym sezonie, ale tylko 4 na wiosne planuje i basta! A w Twoim spisie, to same piekności, nawet niektóre mam :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ilonko czyli jak każda nie mozesz doczekać się wiosny a zakupy ogrodowe trwają . :D ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ilonko, w końcu jestem :oops: :wit

Lista róż... imponująca :shock: ;:180 . Ależ będzie co podziwiać :heja .
Muszę zabrać się za siew, może przejdzie mi chandra (za oknem sypie, sypie sypie... :( ). Twoje maluszki mnie do tego zmobilizowały ;).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka, ja też najpierw 4, potem jeszcze 4 i następne i tak się zakręciłam, że troszeczkę się uzbierało ;:306, a to jeszcze nie wszystkie w których się zakochałam, ale na razie koniec z zakupami, jeśli chodzi oczywiście o róże, więc rosarium nie będzie, a szkoda (brakuje mi jeszcze jedna pnąca, ale to przy okazji, a w późniejszym czasie planuję jeszcze 2 pnące), poza tym mam zamówioną też Chandos Beauty, ale póki co jej nie ma. Które z nich masz jak Ci się sprawują? Mam nadzieję, że widzimy się na Gardenii?

Beatko zakupy już w zasadzie porobione, teraz trzeba tylko za nie zapłacić ;:223, myślę, że za wiosną tęsknię jak większość z nas, a za oknem znów biało

Agatko, nareszcie jesteś :heja, o chandrze to ja już wolę nie wspominać, trzeba się jakoś nakręcać, aby przetrwać, maluszki fakt już rosną, ale niektóre z nich będą do powtórki, bo troszkę za wcześnie wysiane, ale co tam, ważne, że coś się dzieje ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O qurcze, ale startujesz w tym sezonie ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem po prosty zachwycona ogrodem. Zaczęłam oglądać przez czysty przypadek pierwszą część wątku i nie mogłam się oderwać. Ta ilość kwiatów, krzewów, drzewek, jak to wszystko ze sobą pięknie się komponuje. O każdej porze roku coś kwitnie. Po prostu cudoooooo ;:215
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no zaszalałaś z różami ;:306 dobrze, że nie jestem jedyna ;:306
za oknem biało....to fakt, śnieg sypie i sypie.....brrrrr ;:219
ale Gardenia za dni cztery......naładujemy się troszkę ;:224
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko jeszcze niedawno mówiłam sobie, że w tym roku delikatnie z chciejstwami, ale jak zbliża się sezon to nie mogę się oprzeć, no a wszystko przez to forum ;:306, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Agnieszko miło, że wpadłaś, a jeszcze milej, że podoba Ci się w mojej oazie zieleni, staram się, a takie słowa jeszcze bardziej motywują do kolejnych wyzwań, dziękuję ;:196

Martuś, no nie powiem głośno, przez kogo dopadła mnie ta "różana obsesja" ;:306, pamiętam jak na spotkaniach gadałyście o Pomponelli, Heidi Klum, Pastelli i innych, a ja robiłam takie oczy ;:oj, później jak jeszcze naoglądałam się Waszych i Majki zdjęć wpadłam po uszy. I ta Kasi podpowiedź, kiedy byłyście u mnie, "ja to bym w tym miejscu zrobiła różankę", dała do myślenia i tak to się niewinnie zaczęło. Ale, żeby nie było nie tylko nowe róże zawitają w tym sezonie w moim ogrodzie :heja jak tylko ogarnę to, co zamówiłam to napiszę, już niejednokrotnie się przekonałam, że taki spis umieszczony tutaj, to istna skarbnica wiedzy, gdy zrobione notatki jakimś cudem się zawieruszą ;:108. Idealnym przykładem jest to, że nie mogę za żadne skarby przypomnieć sobie nazwy jednej z róż, które dołączyły wiosną zeszłego roku, no i póki co nie ma jej na powyższej liście. Mam nadzieję, że nie dostanę "małpiego rozumu", w niedzielę na Gardenii, widzimy się za 5 dni, a rozumiem, że w sobotę też tam jesteś, no to zdasz (mam nadzieję) wstępną relację.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”