Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Kasiu takie tam piękne i jeszcze tyle kwiatów, a wiata ma swój urok i wiele zastosowań
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I tak ma wlasnie wygladac wiata - wyobraz sobie takie cacane autko w namiocie :wink:
Eden Ci jeszcze kwitnie :shock: drugi czy trzeci raz? Kasiek powiedz cos o Kent-cie? jak Ci kwitnie, dluga ma przerwe i jaki tworzy krzaczorek? Zastanawiam sie czy moich 2 Swany przed tarasem nie wymienic na cos innego. W tym miejscu rosnie mi za plaska, wypuszczajac dlugie badyle z kwiatami na koncach. Do tego ma dluga przerwe w kwitnieniu - fakt kwitnie dlugo ale pozniej dlugo sie zbiera do nastepnego, tak ze dopiero teraz zaczyna paki tworzyc. Musze sie jeszcze Ani zapytac, jak u Niej White Fairy sie sprawuje.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Justynko, Martuś, Monia, Ela, Asia ;:4
Jule, na tej rabacie są 3 Kenty. Zbudowały ładne, zwarte krzaczki od wiosny i kwitły przez całe lato z małą przerwą pod koniec sierpnia. Nie chorowały. Pogrzebałam w archiwum i zrobiłam Ci przegląd :wink:

Posadzone były w kwietniu, to zdjęcie z 13.05
Obrazek

05.06
Obrazek

Obrazek

20.06
Obrazek

Obrazek

25.06
Obrazek

28.06
Obrazek

Obrazek

08.07
Obrazek

15.07
Obrazek

28.07
Obrazek

29.07
Obrazek

11.08
Obrazek

19.09
Obrazek

Obrazek

23.09
Obrazek

11.10
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetne to porównanie róż od wiosny do jesieni. ;:63
Mnie najbardziej zachwyciła ilość pąków oraz widok rozrośniętych ale nie rozlazłych krzewów.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Kasiu a mnie urzeka powtarzalność motywów roślin - myślę o lawendzie i lobeli, to pieknie porządkuje ogród i nadaje mu spójności.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzięki za pokazanie 'Nostalgie' - mojej ulubienicy 8-) Co prawda wyszła na zdjęciu jak futurystyczna główka kapusty ale i tak mi się podoba :D
Miłego szusowania tak pięknym autkiem :!:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Piękne zmiany w ogrodzie od wiosny do teraz. aż wierzyć się nie chce, ze to tlko sezon, a taaaakie zmiany.
Pozdrawiam ze zmrożonego ogrodu, siedzę w domu i nosa na ewnątrz nie chce mi się wytknąć, a mam dziś dalie do wykopania
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, parę dni nie pisałam ale wszystko oglądałam w miarę na bieżąco.
O wiacie już wszystko napisane, zresztą nie będę powtarzać odpowiedzi, którą już pewnie u mnie czytałaś.
Audiolce będzie ślicznie pod tą wiatką, tylko teraz tak myślę, mając autoko w tym samym ulubionym kolorku ;:170 czy nie będziesz potem żałowała, bo brudzić pewnie będzie się niesamowicie ;:131

Cudowne zdjęcia takie tam ;:167 Róże z lawendą i lobeliami robią furorę, eleganckie i przepiękne. ;:63
Widzę że moja ulubienica Indigoletta już czuje zimę za pasem i powoli przekwita ;:174
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ja zwracam uwagę na biało-kremowo-niebiesko-fioletowe kompozycje - są bardzo eleganckie i pasują do charakteru Twojego ogrodu...
Piękny różany przegląd sezonu!
Wiata jest ok!

U nas dziś mleko za szybą - nie widzę nawet okolicznych budynków, wokół mojego biurowca.
Nic to, dziś już upragniony piątek :)
Miłego!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Kasiek ;:196 Po zdjeciach widze, ze Kent tez by sie nadala - krzaczorek ladny w formie tworzy i pylnikow za bardzo nie widac. Tego wlasnie sie obawialam - malam ja juz w rekach ale odlozylam. Ja lubie takie polpelne czy pojedyncze kwiaty roz ale niektore z bialych przejmuja na platkach ten zoltawy odcien i sadzac taka roze neutralnie czy przy kolorach wspolgrajacych jest okejos - tak u mnie przy wscieklej rozowej Lovely Fairy nie jest to zjadliwe. Przy niej moze rosnac tylko biala ktora jest calkowicie pelna albo ktora lapie rozowa poswiate.

ps. powiem prawde, ze od poczatku mam takie obawy jak Jola, tyle ze nie wiedzialam czy Glicynia wytwarza soki spadziowe i mysle sobie przeciez Kasiek wie co robi :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nareszcie kolory i kwitnące kwiaty :!: mnóstwo kwiatów... ;:167 Gdzie nie wejdę tam wszystko zmrożone.
Co prawda rośliny wyglądają niesamowicie odziane w miliony skrzących się diamencików, ale aż boję się pomyśleć, co będzie, kiedy ogrzeje je słońce.
Kasiu czy do Ciebie też zawitał Dziadek Mróz :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
U mnie dzisiaj mleko za oknem, słonko nieśmiało się przebija przez chmury. Mam nadzieję, że się wypogodzi, bo dzisiaj zaplanowałam prace ogrodowe ;:65
Comciu, róża Kent ma ładny kompaktowy wzrost, w przeciwieństwie np. do Heidetraum (na trzeciej rabatce przy ścieżce), która wypuściła 2-metrowe pędy! Obie jednak kwitną cudnie przez całe lato ;:333
Lesiu, dziękuje! Miło mi, że takie masz wrażenie. Lawendę sadzę systematycznie na obwódkach wszystkich różanych rabat, żeby wprowadzić właśnie trochę ładu. Lobelia to tegoroczny eksperyment siewny, uznaję go za udany ;:215
Jacku - futurystyczna główka kapusty...wyrafinowany komplement dla Nostalgii :lol:
Marzenko, oglądając archiwalne już fotki sama nie mogę wyjść ze zdziwienia, w jakim tempie rosną roślinki...i pomysleć, że jeszcze w marcu nie było żadnej ścieżki....Ja dzisiaj też zaplanowałam prace w ogrodzie, wzięłam nawet na tą okoliczność wolne ale na razie zimno i mgliście... ;:219
April, jak glicynie będą sypać liście i brudzić, to ja będę parkować w garażu, a M pod wiatą :;230 Indigoletta jeszcze kwitnie, ale większość róż, odczuwa zmęczenie sezonem. Wprowadzisz ją do swojego ogrodu jesienią? Dzięki, że zagladasz do mnie mimo gorszego nastroju..trzymaj się kochana ;:168
Aguś, u mnie też widoczność bliska zeru i chłodnawo jakoś :? Ale nic to, jak mówisz, bo to piąteczeeeeeek, piątunio :heja Dziękuję za miłe słowa, ja też lubię te kompozycje.. na nowych rabatach zaplanowałam więcej takich zestawień, mam nadzieję, że przypadną Ci do gustu w kolejnym sezonie!
Julek, Kent jest czysto biała, po deszczach wpada w blady róż na płatkach. U mnie jest zestawiony z wściekle różową Heidetraum na kolejnej fali ścieżki i komponuje się ok. Mam glicynie u siebie od 2 lat i poza spadającymi liścimi nie zauważyłam niepokojących symptomów śmiecenia.Zdaję sobie sprawę, że nie jest to najpraktyczniejsza wersja wiaty, ale to nie o względy praktyczne wyłącznie chodziło ;:131 Na podjeździe mam miejsce na 2 auta i spory garaż - miejsce pod wiatą jest używane dodatkowo, gdy wyjeżdżam innym autem z garażu etc. Powiem tak, jak glicynia będzie ładnie i zdrowo rosła (i daj Boże kiedyś zakwitnie) to wybaczam jej całe śmiecenie z góry ;:170
Iwonko, u mnie jeszcze nie zauważyłam przymrozków, na razie temperatura spada w nocy w okolice 4 stopi i jest naprawdę zimno, ale na roślinkach tylko poranna rosa ;:173 Życzę dużo słonka i ocieplenia aury do prac ogrodowych ;:3

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Koniec, decyzja zapadła. Wymieniam lawendę w ogrodzie. Moja za żadne skarby świata tak nie zakwitnie. Teraz mam tylko srebrne poduchy.
Kent wspaniały. Dziś jeszcze piszę do Ewki :)
Wracam z 'wywczasów' i od poniedziałku twardo zabieram się do roboty, bez względu na pogodę.
Kasia, patrząc na tempo wzrostu roślin w Twoim ogrodzie, w przyszłym roku konstrukcji wiaty nie będzie już widać. Utonie w zieleni ;:172
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milosc wszystko wybaczy :lol: ale mnie o smiecenie jako takie nie chodzilo a raczej o soki roslinne :wink: stawiajac autko pod taka naprzyklad Lipa jest dosc niebezpieczne dla lakieru, bo spadz klarlack zzera.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia alez cudnie zarosła ta rabata...super te zdjecia porównawczę ;:oj Sour Emmanuelle Delbarda jest cudnista ;:167
Odnosnie wiaty , to zeby Ci nie smieciła na autko o tak mi wpadło do łepka....mozesz na góre rzucic przezroczystą grubą pleksi...jak myślisz :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”