U Ciebie jak zwykle pięknie i sterylnie , czyściej jak w niejednym szpitalu .Jak Ty to robisz , u mnie nawet tuż po wyczyszczeniu rabaty tak nie wyglądają Szacun, naprawdę wieki szacun dla Twojej pracy
Piękne tulipany w narodowych barwach i nie tylko oczywiście .
Witam wszystkich różomaniaków.
Załączam kilka zdjęć z ogrodu. Coś tam się zmieniło, trochę wyleciało trochę przybyło. Generalnie znacie mój ogród
i raczej nikogo nie zaskoczę. Przybyły dwie rabaty - znikła piaskownica. Dwie pergole się pojawiły i nowe aranżacje
w związku z tym
Miłego oglądnia!
Angela i Uetersens Rosenprinzessin
Leonardo da vinci i Baronesse w doniczkach. Była jeszcze obok nich Moin Moin, ale ona nie wytrzymuje takiego słońca, więc poszła w cień obok GDF
Alberich Climber (chyba to nie climber!) na pierwszym planie
Kent
Purple Rain z lewej, w środku przesadzana Charmant, po prawej Kent
Inna perspektywa tego co wyżej
Hortensja Anabelle
Roczniak Pretty Sunrise. Jest śliczniutka, bardzo ładne przyrosty. Najładniejsza z moich pierwszaków.
William Shakespeare 2000 - ale dał piękne przyrosty w tym roku. Chyba zajmie u mnie pierwsze miejsce, nie zmarzł nic i do tego tak wypiękniał.
White rose i z lewej Princes Aleksandra of Kent
Rosarium Uetersen i Paul's cimber
to samo w drugą stronę
Ciągle zmieniana rabatka przed kamieniami. Wysadziłam z niej właśnie Charmanta i Purple Rain.
Była tam jeszcze Gerbruder Grimm, który w tym roku zmarzł i dostał eksmisję. Jest teraz lawenda i
przypadkowe szarłaty. Ma być piknie Mam nadzieję, że to już koniec kombinacji
Z oddali różyczki. Najbliższa to Aquarell (to jest pewniak)
Nowa rabata w ogrodzie. Nówka pergola (robota ema oczywiście), która ma za zadanie trochę przesłaniać dalszą część ogrodu
Po prawej, przekwitła już Bajazzo (naprawdę jest nieziemska), Bonica z lawendą
Zestaw doniczkowy.
Jubille Celebration i Claire Marshall
dodatkowo Sangerhauser Jub... - biedulka przesadzana ze trzy razy od zakupu
Daysy te wow to miało być ode mnie jej taki piękny trawnik i tak czysto w ogrodzie.
Pięknie !
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl . Róże w Bergfelde