Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
U Mnie dzisiaj słoneczko od rana.Na termometrze po wyżej 20 st C.Jeżeli Agnieszko masz nie dograne gnatki to zapraszam
Następny turnus rehabilitacyjny w Kudowie.Tutaj też są ścieżki rowerowe.

A u mnie w Opolu na wtorek zapowiadają na Interii 31 stopni! 

Słoneczne dzień dobry
<nie chcę iść jutro do pracy>
Chłodno jeszcze, ale dzień zapowiada się piękny... Jutro ma być w okolicy 30st.
Interesująca dyskusja o akcentach i narzeczach... coraz ich mniej wśród nas, prawda? Zapewne to zasługa presji społecznej, by mówić 'poprawnie'... tyle tylko, że ta poprawność językowa najczęściej wiąże się z nadmiernym i kłującym w uszy stosowaniem anglicyzmów, co osobiście mi przeszkadza (mimo, że skończyłam filologię angielską) i w mojej opinii przerysowuje i wręcz zabija prawdziwą polszczyznę... Zdecydowanie wolę tradycję językową.
Marysiu, może jakieś świeże zdjęcia uda Ci się wstawić? Zatęskniłam za widokami lata w wiejskim ogrodzie...
Udanego dnia!

Chłodno jeszcze, ale dzień zapowiada się piękny... Jutro ma być w okolicy 30st.
Interesująca dyskusja o akcentach i narzeczach... coraz ich mniej wśród nas, prawda? Zapewne to zasługa presji społecznej, by mówić 'poprawnie'... tyle tylko, że ta poprawność językowa najczęściej wiąże się z nadmiernym i kłującym w uszy stosowaniem anglicyzmów, co osobiście mi przeszkadza (mimo, że skończyłam filologię angielską) i w mojej opinii przerysowuje i wręcz zabija prawdziwą polszczyznę... Zdecydowanie wolę tradycję językową.
Marysiu, może jakieś świeże zdjęcia uda Ci się wstawić? Zatęskniłam za widokami lata w wiejskim ogrodzie...

Udanego dnia!
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Zamawiałam góry, a wysłali mnie nad morzesemper pisze: Jeżeli Agnieszko masz nie dograne gnatki to zapraszamNastępny turnus rehabilitacyjny w Kudowie.Tutaj też są ścieżki rowerowe.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och, Maseczko, nowa partia zdjęć z ogrodu i kolejne całkiem letnie doznania
.
U mnie, po paru dniach wróciło ciepło, nareszcie. Zapowiadają długą ciepłą jesień, oby się sprawdziło
.
Maseczko na którymś zdjęciu napisałaś, "chyba pierwszy motyl tym roku", jak to czytałam zdałam sobie sprawę, że u mnie w tym roku też było bardzo mało motyli. To zastanawiające, bo w zeszłym, było ich mnóstwo.

U mnie, po paru dniach wróciło ciepło, nareszcie. Zapowiadają długą ciepłą jesień, oby się sprawdziło

Maseczko na którymś zdjęciu napisałaś, "chyba pierwszy motyl tym roku", jak to czytałam zdałam sobie sprawę, że u mnie w tym roku też było bardzo mało motyli. To zastanawiające, bo w zeszłym, było ich mnóstwo.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ja zawsze zamawiałam morze a wysyłali mnie wszędzie tylko nie tamaguskac pisze:Zamawiałam góry, a wysłali mnie nad morzesemper pisze: Jeżeli Agnieszko masz nie dograne gnatki to zapraszamNastępny turnus rehabilitacyjny w Kudowie.Tutaj też są ścieżki rowerowe.
Na szczęście mimo dołującej pogody było super

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie Kochani, niestety nie będzie zdjęć , bo dzisiaj wojażowałam i co najgorsze nie wzięłam aparatu. Nie żałowałam specjalnie, bo nie było co fotografować. Młodzi, u których byłam prócz pelargonii na kole od wozu nie mają żadnych roślin. Piękny stary sad założony przez dziadka i pradziadka, zapuszczony, aż żal serce ściska. Rodzi maleńkie jabłuszka gałęzie się łamią. Na samych spadach można byłoby pensję niezłą zarobić.
Agnieszko aguskac jak pamiętam Ty masz szczególne to lato, ale plony masz jedne z lepszych
Jurku młodzi u których dzisiaj byłam wakacje spędzili w Kudowie co Wy tam serwujecie w tym roku?
Linetko ostatnie podrygi lata
Agnieszko aguniado wybacz poprawię się, też odczuwałam brak zdjęć , ale dzisiaj szybko, szybko i nie zdążyłam. Ubierać kończyłam się w samochodzie
Jak nie chcesz do pracy to weź urlop i przyjedź do mnie od razu bardziej Ci się spodoba Twój ogród
U mnie to jest to zmian i pracy ho ho! ale jest pewne, że w moim ogrodzie jest chłodno!
Basiu załatwione odpoczywaj!
Marysieńko nie ma bukieciku ja znowu po Twoich stronach dzisiaj jeździłam! ale muszę coś wymyślić , bo wazoniki, zbiorniczki puste!
Stokroteczko ja też zapowiadałam ciepłą jesień
. Zdjęcia obiecuję jutro. Chociaż marnie z nowościami u mnie ale postaram się. A o motylach kilka razy pisałam, że to dziwny rok. Zawsze na budlei i jeżówce było ich dziesiątki a w tym roku nic. Na wiosnę były te malutkie białe i brązowe, a teraz ten jeden tylko. Może jeszcze przylecą?
Ewuniu trochę masz rację. Ja ze względu na moje schorzenia endokrynologiczne dostaję morze i tak się cieszę, że mi nawet Niemcy nie przeszkadzają
a osobne stoły (szwedzkie) mają KRUSowcy i pełnopłatni i to jest wkurzające!
Agnieszko aguskac jak pamiętam Ty masz szczególne to lato, ale plony masz jedne z lepszych

Jurku młodzi u których dzisiaj byłam wakacje spędzili w Kudowie co Wy tam serwujecie w tym roku?

Linetko ostatnie podrygi lata

Agnieszko aguniado wybacz poprawię się, też odczuwałam brak zdjęć , ale dzisiaj szybko, szybko i nie zdążyłam. Ubierać kończyłam się w samochodzie

Basiu załatwione odpoczywaj!
Marysieńko nie ma bukieciku ja znowu po Twoich stronach dzisiaj jeździłam! ale muszę coś wymyślić , bo wazoniki, zbiorniczki puste!

Stokroteczko ja też zapowiadałam ciepłą jesień

Ewuniu trochę masz rację. Ja ze względu na moje schorzenia endokrynologiczne dostaję morze i tak się cieszę, że mi nawet Niemcy nie przeszkadzają

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu widać dzisiejsza wizyta nie najlepiej wpłynęła na Twoje samopoczucie,ja też nie lubię jak otoczenie wokół domu puste,bez serca i duszy
ale nie wszyscy kochają 'grzebać w ziemi'.Ja dzisiaj też mam pustkę w sercu więc zmykam z FO bo żaden ze mnie pożytek 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Maryś, ale ja tu serce napełniam nie zmykaj 

- ewa w
Dziewczyny co tak ponuro? jest to kolejny wątek z dołem
Na rozweselenie Marysiu hanyskie powiedzenie wyciągane zawsze przy okazji spotkania z "gorolem":
w antryju na byfyju stoi glaska tyju
Poproszę o uśmiech młódki
Na rozweselenie Marysiu hanyskie powiedzenie wyciągane zawsze przy okazji spotkania z "gorolem":
w antryju na byfyju stoi glaska tyju
Poproszę o uśmiech młódki

- ewa w
Pomęcz się trochę to smutki rozwiejesz a jak się na mnie wkurzysz to i sił przybędzie do 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Marysiu, myślę, że młodzi muszą "dorosnąć" i potrzebują czasu, żeby zauważyć przyrodę. Ja też zauważyłam ją bardzo późno i mocno nad tym boleję.
Lepiej jednak późno, niż wcale. Jakoś tak refleksyjnie mi wyszło...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, Marysiu, obijasz się z tymi zdjęciami...