Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 2

Post »

Widzę że u Ciebie tykwy też pięknie obrodziły, nabieram na ich uprawę coraz więcej chęci. Problemem jest jedynie jak znaleźć miejsce. ;:224
Grzybków zazdroszczę, bardzo lubię je zbierać ale też czyścić ( co już jest nietypowe ), gorzej z jedzeniem bo zużywam głównie grzybki suszone, marynuję kilka słoiczków a i tak zawsze coś zostaje na kolejne lata.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Elu grzybobrania troszeczkę :wink: Wam zazdroszczę,piękne zdjęcia ;:333 aaa.... podgrzybki cudo :D
Ja na działce mam dużo sosen, świerków, brzóz, modrzewi, dąbków tez kilka ale żadnego grzyba nigdy u mnie nie było, poza maślaczkami pod sosenkami ale też od 2-lat nie pojawiają się.Co do żelowej grzybni ;:185 nie jestem przekonana i nie bardzo wierzę w tę metodę, choć może komuś się udało.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

super fotki z grzybobrania :) aż zazdroszczę, ja też uwielbiam zbierać grzyby. Niestety w tym roku chyba nie będzie mi dan pojechać do lasu, tyle obowiazków przy 10 miesięcznej niuni i jeszcze działka, czasu brak :| a;e za rok jak mała zacznie chodzić to gumniaczki na nogi i niech się uczy :)
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojejku jak ja Ci zazdroszcze tego grzybobrania :oops: ;:oj
bugenwilla piekna ;:138
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

MARIOLKO-Namawiam do uprawy tykwy ;:180 Jest to jakaś satysfakcja i frajda ,potrzebuje płotu ,pergoli czy drzewa ,byle miała po czym się piąć, wody i trochę nawozu i tyle ;:108 Ja z grzybków najbardziej lubię je zbierać ;:215 Lubię je pod każdą postacią,ale one muszą być moje ;:108 Bo wtedy wiem jakie są ;:180

BASIU-ale Ty chodzisz do lasu i nic zupełnie nie ma :?: Ja też nie wierzę w sztuczne metody posiadania prawdziwków w ogrodzie ;:223 U nas to jest wielka wyprawa żeby pojechać na grzyby ;:108

LODZIU -no pewnie że z tak małym dzieckiem wyprawa do lasu jest nie możliwa ,ale czasami dziecko można babci podrzucić ;:7 ;:7 Wiem coś na ten temat ;:180

DOROTKO-wiem że tam u Was nie ma tradycji zbierania grzybków ale Ty pewnie możesz wyruszyć w lasek ;:180 Dziękuję w imieniu bugenwilli ;:180 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Te tykwy są naprawdę niesamowite... A co do grzybobrania ? niedawno posadziłem sobie w ogrodzie boczniaka (w pniu, który został mi po wyciętej jabłonce, którą z kolei zostawiła mi poprzednia właścicielka ogrodu)... Ciekawe czy się doczekam własnych zbiorów.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

O boczniakach to zElą ;:215 można podyskutować Ona jest wprawiona tak jak i w hodowli tykwy pt. Elle-Belle :D
Ela ja mam lasy prawie pod nosem, codziennie choć na chwilę staramy się wpaść, ;:185 niestety.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Cześć Elu :wit jak ja Ci zazdroszczę grzybobrania, miałam jutro jechać ale mój synio ma msze w kościele dla komunijnników i nici z grzybów. Na jednej fotce leżysz, zabawnie to wygląda, tylko dlaczego???? biłaś się zającem :;230
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Grzybobrania to i ja zazdroszczę . Tym bardziej że teraz nie bardzo mogę długo chodzić po lesie . Co do grzybni żelowej , zaszczepiłam dwa lata temu , podobno po dwóch latach powinno coś wyrosnąć , zobaczymy , też nie bardzo wierzę w te szczepionki , tym bardziej że i drzewostan u mnie nie tali jak powinien być .Od wczoraj mamy troszkę deszczu to może i mi uda się wyruszyć na grzybobranie do pobliskiego lasu. lesie coś znajdę .
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Fajne zdjęcia z grzybobrania. Ja nie chodzę, nie znam się na grzybach i gubię się w lesie :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

LOKI-ja też kiedyś sprowadzałam grzybnię boczniaka i w pieńkach wierciłam i nic z tego nie wyszło ;:223 a jak zaczełam kupować bele z boczniakiem to zawsze mi wychodzą i jestem zadowolona ;:215 Może Ty masz lepsze może Ci wyjdą czego Ci życzę ;:108 Z tykw też jestem zadowolona, zaskoczyły mnie swoją wielkością ;:108 i obfitowcią urodzaju ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Elu, wszyscy piszą o tych zdjęciach z grzybobrania, więc koniecznie musiałam je zobaczyć. A tu już o kilka stron trzeba się było cofnąć, żeby do nich dotrzeć! Ale śliczne są, rzeczywiście. :D Grzybków zazdroszczę strasznie, bo u nas więcej grzybiarzy niż grzybów. Świetna z Ciebie modelka, bardzo mi się podoba, jak leżysz na mchu obok grzybka. A kwiaty wspaniałe. Bugenwillę kupiłaś w supermarkecie? Nawet nie wiedziałam, że bywa w takich miejscach. I hortensja cudna, kwiaty ma takie świeżutkie, a to już przecież koniec września!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ja uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby :tan , pod warunkiem że bez małych dzieci ( poniżej 15 roku życia ) bo ich gadanie mnie wkurza ;:224 . W lesie chcę tylko ptaki słyszeć ;:108 . Problem w tym że ja nie mam orientacji w terenie i szybko się gubię ;:223 Mój tata wczoraj pojechał za Uniejów i mówi że słabo z grzybami ;:185 zebrał niewiele
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Zobaczymy, co z tego będzie. Pień poleżał trzy miesiące od ścięcia, zgodnie z zaleceniami producenta, powierciłem, powtykałem kołki, pozalepiałem woskiem ? i czekam...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Loki zrobiłam tak samo rok temu i cisza pień jest pokryty takimi naroślami ale boczniaków nie ma a jak kupiłam balot taki jak Ela to grzyby miałam - nie wiem w czym rzecz!
Elu miłej niedzieli, bo piękna u nas jest!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”