Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród
No pewnie Malwa 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Elu!!
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ ElleBelle ? Niestety bez sukcesów. Dzisiaj jeszcze do jednego sklepu budowlano-ogrodniczego wlazłem ? wyszedłem z zawilcami, błonczatką (której wcale nie planowałem), jaskrami i lilią... Ale jednak większości brakujących roślin nadal nie dorwałem.
@ Kogra ? Nic z łowów nie wyszło. Kupiłem tylko to, co miałem kupić (patyczki i sznurek by na czymś rozpiąć siatkę przeciwko ptakom, nawóz, mieszankę ?ukwiecona łąka? - do przetestowania, oryginalnie planuję ją na wybieg dla kaczek ? i tyle).
Przy okazji ? za tydzień spływam na tydzień do Polski ? a tymczasem widzę, że na moich irysach (żyłkowanych oraz Danforda) są pąki. Pewnie zakwitną (i przekwitną) wtedy jak w Polsce będę. A co, jak pech to pech!
Pozdrawiam!
LOKI (który ma już nieco powyżej uszu tych mrozów ? tak surowej zimy to ja we Francji jeszcze nie pamiętam)
@ Kogra ? Nic z łowów nie wyszło. Kupiłem tylko to, co miałem kupić (patyczki i sznurek by na czymś rozpiąć siatkę przeciwko ptakom, nawóz, mieszankę ?ukwiecona łąka? - do przetestowania, oryginalnie planuję ją na wybieg dla kaczek ? i tyle).
Przy okazji ? za tydzień spływam na tydzień do Polski ? a tymczasem widzę, że na moich irysach (żyłkowanych oraz Danforda) są pąki. Pewnie zakwitną (i przekwitną) wtedy jak w Polsce będę. A co, jak pech to pech!
Pozdrawiam!
LOKI (który ma już nieco powyżej uszu tych mrozów ? tak surowej zimy to ja we Francji jeszcze nie pamiętam)
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj po woli kupisz wszystko , szkoda że nie mieszkasz w Polsce i nie możesz wpaść do mojego ogrodu , na pewno kolekcja Twoich roślin by znacznie wzrosła .
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Loki Ty juz pewnie w tym tygodniu bedziesz miała spore ocieplenie nie....
Wierz mi tak samo nie moge sie wiosny doczkac , u mnie jeszcze grubo sniegu
A jakich nasion nie mozesz dostac , może Ci poszukac tutaj w naszym pieknym kraju
Wierz mi tak samo nie moge sie wiosny doczkac , u mnie jeszcze grubo sniegu

A jakich nasion nie mozesz dostac , może Ci poszukac tutaj w naszym pieknym kraju

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Loki nie dziwię się twojemu narzekaniu na zimę.
Ale co my mamy powiedzieć ?
U nas zazwyczaj jest o wiele dłuższa niż u Ciebie.
No i co za pech, znowu nie zobaczysz pierwszych kwiatków........ale moze poczekają na Ciebie i wtedy milszym okiem spojrzysz na zimę?
Ale co my mamy powiedzieć ?
U nas zazwyczaj jest o wiele dłuższa niż u Ciebie.
No i co za pech, znowu nie zobaczysz pierwszych kwiatków........ale moze poczekają na Ciebie i wtedy milszym okiem spojrzysz na zimę?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
U Ciebie sezon ogrodowy już się rozpoczął, a tu u nas dopiero śnieg powoli topnieje. Tak właściwie dopiero od dnia dzisiejszego.. I miejmy nadzieję, że już niedługo go nie będzie, bo ja już na tyłku nie mogę usiedzieć spokojnie! 

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- ElleBelle
U nas regularna zima jeszcze i cały czas śniegu dosypuje,ale pewnie już ma się zmieniać w deszcz zobaczymy
Pewnie u nas nasionka dostaniesz i cebulki a iryski na Ciebie poczekają 

Pozdrawiam, Ela
- Locutus
- Kontakt:
@ E-Genia ? Ano... Ogrodu raczej nikt mi nie zabierze, więc to, czego nie nabędę na sezon 2013, to kupię na sezon 2014... Nie od razu Kraków zbudowano. 
@ Keetee ? W nadchodzącym tygodniu nadal mi zapowiadają plusy w dzień a minusy w nocy. Zresztą dziś całą noc padał śnieg i za oknem mam biało. Wiosna? Jaka wiosna? LOL! Co do nasion ? dzięki wielkie za dobre chęci, ale tak się składa, że właśnie niebawem wybieram się do kraju przodków (i tyłków), więc się rozglądnę po sklepach ogrodniczych osobiście... Ale skoro w sklepach internetowych producentów nie było, to swoje szanse oceniam raczej marnie... A akurat kasy na to, żeby znów zamówić u Anglików z Thompson & Morgan chwilowo nie mam...
@ Kogra ? W tym roku wszystko wskazuje na to, że zima we Francji będzie równie długa co i w Polsce. Znowuż za oknem mam bielusieńko... Wszystko pokryte białym puchem...
@ Konwalia ? Taaa... u was śnieg topnieje, a u mnie pada nowy.
No i trudno mówić o rozpoczęciu sezonu ogrodowego w momencie gdy ziemia zmarznięta na kość... :-P
@ ElleBelle ? Obyś miała rację.
Pozdrawiam!
LOKI

@ Keetee ? W nadchodzącym tygodniu nadal mi zapowiadają plusy w dzień a minusy w nocy. Zresztą dziś całą noc padał śnieg i za oknem mam biało. Wiosna? Jaka wiosna? LOL! Co do nasion ? dzięki wielkie za dobre chęci, ale tak się składa, że właśnie niebawem wybieram się do kraju przodków (i tyłków), więc się rozglądnę po sklepach ogrodniczych osobiście... Ale skoro w sklepach internetowych producentów nie było, to swoje szanse oceniam raczej marnie... A akurat kasy na to, żeby znów zamówić u Anglików z Thompson & Morgan chwilowo nie mam...
@ Kogra ? W tym roku wszystko wskazuje na to, że zima we Francji będzie równie długa co i w Polsce. Znowuż za oknem mam bielusieńko... Wszystko pokryte białym puchem...
@ Konwalia ? Taaa... u was śnieg topnieje, a u mnie pada nowy.

@ ElleBelle ? Obyś miała rację.

Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
ja lubię malwy 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Loki przeczytałam u kogry że masz doła , ja też choć od trzech dni świeci pięknie słońce a śnieg już stopniał , tylko że ogród teraz wygląda żałośnie no i boje się robić już porządki ,żeby nocne przymrozki roślinkom nie zaszkodziły , do tej pory nie wyszedł u mnie miłek amurski a zawsze już prawie kwitł , pewnie go straciłam .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Zaskoczyłeś mnie Loki surowością zimy u Ciebie
U mnie w tym roku taka jaka być powinna, czyli od grudnia do lutego i spora ilość śniegu, który właśnie stopniał. Ziemia miękka, pierwsze kwiatki kwitną, słoneczko świeci - jest naprawdę super, czego i Tobie życzę 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Loki, jak wrócisz zpowrotem do Francji, to sezon ogrodniczy się zacznie, tym razem NA PEWNO.
Chociaż, dziwne. Bo w końcu we Francji powinno być cieplej

Chociaż, dziwne. Bo w końcu we Francji powinno być cieplej

Ogród w lasku
- ElleBelle
Pewnie ogród przywita Cię kwiatami 

Pozdrawiam, Ela
- Locutus
- Kontakt:
@ E-Genia ? Tak to już niestety czasem w życiu bywa, że czasami człowiek nie ma na nic ochoty i nic już go nie cieszy... No cóż... Z czasem przejdzie...
@ Jacek ? Ja jestem jeszcze bardziej zaskoczony. We wtorek ma być -4°C i śnieg. W ogóle ocieplić się ma podobno dopiero z początkiem kwietnia. A ja już się łudziłem, że niebawem będę całą tę moją kolekcję siał, sadził i nie wiem co tam jeszcze ? ze cztery kilo cebul nawiozłem z Polski dzisiaj.
@ Konwalia ? Nic z tego. :-P Jak już pisałem tuż powyżej, w odpowiedzi do Jacka, znowu mrozy wracają.
@ ElleBelle ? A żebyś wiedziała. Przez kilka dni było cieplej ? i oto, co zastałem po powrocie:

Pozdrawiam!
LOKI
@ Jacek ? Ja jestem jeszcze bardziej zaskoczony. We wtorek ma być -4°C i śnieg. W ogóle ocieplić się ma podobno dopiero z początkiem kwietnia. A ja już się łudziłem, że niebawem będę całą tę moją kolekcję siał, sadził i nie wiem co tam jeszcze ? ze cztery kilo cebul nawiozłem z Polski dzisiaj.
@ Konwalia ? Nic z tego. :-P Jak już pisałem tuż powyżej, w odpowiedzi do Jacka, znowu mrozy wracają.
@ ElleBelle ? A żebyś wiedziała. Przez kilka dni było cieplej ? i oto, co zastałem po powrocie:

Pozdrawiam!
LOKI