Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Aguniu, dzień dobry ja z szybkim pytankiem , czy Astilbe się te zeschłe wiechy obcina?
Dzień dobry, Kasiu... ja przekwitnięte kwiatostany astilbe przycinam, wzmacniając tym samym kępę rośliny...
Bino, mogłam się domyśleć, że chodzi o Pilgrima, ale pomroczność miałam
Brzózki urosły? ;-))
Kasiu, to darcie darni jest okropne... macie narzędzie do obrzeży? tę łopatkę, o której wspominałam? można nią nacinać placki trawnika, podważać i wyrywać... Powodzenia i dziękuję za miłe słowa
Marzko, to prawda - słońca od wielu dni nie brakuje... mam bardzo udany urlop pod tym względem
Ewa, wiesz, że ja na razie zamówiłam 1 (słownie: jedną) różę na jesień? Zdecydowałam, że najpierw robię z nimi porządek kolorystyczny, a na wiosnę będę ewentualnie coś domawiać... wydaje mi się, że jak je z głową pogrupuję, to nie będę już potrzebowała wielu księżniczek, może kilka... M. się ucieszy ;-) U Ciebie czytałam, że zamówiłaś dużo historycznych... ciekawam jakie
Bino, mogłam się domyśleć, że chodzi o Pilgrima, ale pomroczność miałam

Kasiu, to darcie darni jest okropne... macie narzędzie do obrzeży? tę łopatkę, o której wspominałam? można nią nacinać placki trawnika, podważać i wyrywać... Powodzenia i dziękuję za miłe słowa

Marzko, to prawda - słońca od wielu dni nie brakuje... mam bardzo udany urlop pod tym względem

Ewa, wiesz, że ja na razie zamówiłam 1 (słownie: jedną) różę na jesień? Zdecydowałam, że najpierw robię z nimi porządek kolorystyczny, a na wiosnę będę ewentualnie coś domawiać... wydaje mi się, że jak je z głową pogrupuję, to nie będę już potrzebowała wielu księżniczek, może kilka... M. się ucieszy ;-) U Ciebie czytałam, że zamówiłaś dużo historycznych... ciekawam jakie

Jako że uwielbiam /kocham brzozy
dla mnie zdjęcie/zakątek z ławeczką jest bajeczny magiczny przeuroczy
za płotem mam zagajnik brzozowy a jeszcze koło domu posadziliśmy kilka , to nic że bałaganiary
Miłego

Miłego

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, dla mnie ten zakątek z ławeczką, będzie teraz najpiękniejszy 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, wpadłam się przywitać w przerwie między wyjazdami
W poniedziałek raniutko, a właściwie jeszcze w nocy, ruszamy dalej
Hortensje cudne!!
Co z Twoim urlopem?
Pozdrawiam Cię serdecznie

Hortensje cudne!!
Co z Twoim urlopem?
Pozdrawiam Cię serdecznie

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wpadłam się przywitać, tworzysz Aguniu nowe piękne rabaty, Twój ogród ciągle się zmienia. Będzie mniej koszenia.
Hortensje przepiękne i tak pasują do kamiennego murka.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Aga, strasznie dużo wyliczania, a pewności jeszcze nie mam, które przyjdą
Powiem raczej, co dostałam. Na razie od Petrovica zamówiłam 20, a od Sipa 14, o ile dobrze pamiętam.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry Agus
u mnie pada
ten rok nie skapi mi wody ale to chyba przez moje gadanie, ze u mnie zawsze susza panuje 

Wpadam tak na chwilkę, bo czas mnie goni. Nie mogłam się jednak powstrzymać, że oczywiście zachwycona Twoimi hortensjami, zaprosiłam do siebie dwie.

Miłego dnia Aguś.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, cóż mogę napisać. Podziwiam to co robisz w ogrodzie, a teraz jeszcze Twoją żelazną konsekwencję. Nie ulegasz i nie kupujesz kolejnych róż, tylko porządkujesz swoje. Chyba muszę wziąć z Ciebie przykład i nie dokupywać okazji, tylko wykorzystać te roślinki, które męczę w donicach. Posadzę je, a dopiero potem ewentualnie w miarę potrzeb zaplanowane zakupy.
Póki co popełniłam kolejne ... i zamówiłam 80 lilii, na usprawiedliwienie dodam, że azjatek.
Cekam na deszcz jak na zmiłowanie
Póki co popełniłam kolejne ... i zamówiłam 80 lilii, na usprawiedliwienie dodam, że azjatek.
Cekam na deszcz jak na zmiłowanie

Marzko, Beatka, Jula, Heniu, Moniko, Ewa, Małgosia, Ewa - bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy... Serce mi rośnie, gdy czytam że się Wam podoba moja ogrodowa twórczość
Z konsekwencją bywa u mnie różnie, ale z wiekiem się jej uczę
Póki co, wykończyliśmy wczoraj rabatę na froncie domu, gdzie ostatnio wydarliśmy trochę darni, i wykorowaliśmy tę dużą przy oczku... zdjęcia zrobię po południu.
Przepraszam za wypowiedź ogólną, ale łeb mnie naparza niemożebnie... Jutro czeka mnie też przykra uroczystość... to niesprawiedliwe i niezrozumiałe, że młodzi, nie chorujący ludzie w wieku 35 lat tak nagle odchodzą.
Udanego dnia wszystkim życzę! Jula, to nie do wiary że u Ciebie tak często pada ;-))

Póki co, wykończyliśmy wczoraj rabatę na froncie domu, gdzie ostatnio wydarliśmy trochę darni, i wykorowaliśmy tę dużą przy oczku... zdjęcia zrobię po południu.
Przepraszam za wypowiedź ogólną, ale łeb mnie naparza niemożebnie... Jutro czeka mnie też przykra uroczystość... to niesprawiedliwe i niezrozumiałe, że młodzi, nie chorujący ludzie w wieku 35 lat tak nagle odchodzą.
Udanego dnia wszystkim życzę! Jula, to nie do wiary że u Ciebie tak często pada ;-))
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, pracujecie jak mróweczki w tym roku
a ogród zmienia się w niesamowitym tempie...i staje się coraz to piękniejszy
Co do niesprawiedliwości i niezrozumiałości życia, to zgadzam się z tym w zupełności...
Musimy sobie jednak z tym jakoś radzić...
Trzymaj się ... 

Co do niesprawiedliwości i niezrozumiałości życia, to zgadzam się z tym w zupełności...

Musimy sobie jednak z tym jakoś radzić...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 

Podziwiam Twój zapał do pracy, u mnie wraz ze wzrostem temperatury na zewnątrz, zapał do pracy proporcjonalnie spadał. A tu widzę nowe rabaty powstaja, ja je zakładam co najwyżej na wiosnę. Potem ogarnia mnie lenistwo. Hortensje u Ciebie pięknie kwitną - u mnie dopiero jedna, reszta w pączkach. Dziś jest u nas taki upał, że nawet nie mam siły pisać - nic tylko bąki zbijać.