Ogródek AGNESS cz.12
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aguś masz cudeńka w ogrodzie.Nie wiem jak to jest ,ale byłam uprzedzona do lilii a teraz je kocham.Nie znosiłam pelargonii a teraz je podziwiam za tak piękne , bardzo ozdobne kwiaty.Człowiek zmienną jest istotą, oby na lepsze 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakochałam się w tej lili Belgrado
Masz jej więcej czy tylko jedną? Bo bardzo chętnie bym się pisała jesienią na jakąś wymiankę jakby Ci się coś u mnie spodobało. Wiem że jeszcze mam ubogi ogród ale nóż widelec coś Ci wpadnie w oko to się polecam
Piszesz że kupiłaś przetaczniki białe, ale jakoś drogo. Ja za swoje, prawie co prawda umarlaki, płaciłam po 3,5. Zresztą widziałaś ceny w necie, choć wiadomo że trzeba doliczyć za przesyłkę. żeby ładnie kępka wyglądała to pewnie 5-7 sztuk trzeba by posadzić.
Ja też będę zamawiać dopiero na wiosnę. Teraz zanim dojdzie paczka to musztarda po obiedzie.

Piszesz że kupiłaś przetaczniki białe, ale jakoś drogo. Ja za swoje, prawie co prawda umarlaki, płaciłam po 3,5. Zresztą widziałaś ceny w necie, choć wiadomo że trzeba doliczyć za przesyłkę. żeby ładnie kępka wyglądała to pewnie 5-7 sztuk trzeba by posadzić.
Ja też będę zamawiać dopiero na wiosnę. Teraz zanim dojdzie paczka to musztarda po obiedzie.

Agusiu chyba w zachwytach twoim ogrodem się powtarzam ale jak tu nie chwalić kiedy jest tak pięknie. Widoki roślin a zwłaszcza kwiatów na tle pięknej zieleni tylko podziwiać. Lilie to prawdziwe cuda, przepiękne. 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Aga
podziwiam twoją kolekcję lilii ,floksów i liliowców .Kusisz różnorodnymi barwami i kształtami ,aż chciało by się dokupić kolejne sztuki ,bo u mnie lilie jak na razie niewypały .Floksów mam już 5 kolorków ,a u ciebie widze kolejne śliczne . Znasz może ich nazwy ?

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Lilia 'Stargazer' - stara odmiana, którą pamiętam z dzieciństwa, a niezmiennie wzbudza mój zachwyt
Ciekaw jestem, z jakiego gatunku kupiłaś przetaczniki? Białe są dość rzadkie. Ja mam tylko jeden i to z goryczkowatych, czyli wiosennych.

Ciekaw jestem, z jakiego gatunku kupiłaś przetaczniki? Białe są dość rzadkie. Ja mam tylko jeden i to z goryczkowatych, czyli wiosennych.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Agness- wspaniały spektakl lilii. Ja też mam wrazenie, że wszystko kwitnie za szybko. U mnie juz astry jesienne i chryzantemki, które przetrwały zimę już mają pojedyncze kwiaty...
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

..a pokaż języczkę czy już kwitnie?ona u Ciebie jest cudowna...
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Muscadet to moja faworytka
jest taka...hm dziewczęca 

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Dawid, po co Ci to było, po coś tu wchodził
Lilie cudowne.
W przyszłym roku trzeba będzie kilka kupić

Lilie cudowne.
W przyszłym roku trzeba będzie kilka kupić

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś co też mówisz, jak nie umiesz ładnie skomponowac....u Ciebie są ślicznie zaprojektowane rabatki, przyjemnośc prawdziwa je podziwiac
Ewuniu u mnie w ogródku orientalne lilie to jedne z pierwszych, jeszcze nigdy żadna nie wypadła, nawet tej ostatniej zimy, która zniszczyła mnóstwo roślin, powypadało mi sporo z grupy OT czy LO ale orientalna żadna
Tak, że polecam
Aguś Twoje lilijki zakwitną później, więc dłużej się nimi nacieszysz, u mnie wiele już przekwitło, inne już też będą kończyc kwitnienie, jeszcze ze 2 tygodnie i po liliach zostanie tylko wspomnienie
Małgoś dziękuję
Małgoś moje mieczyki sadzone późno, więc też jeszcze nie mają pąków. Myślę, że bez problemu możesz swoje wysadzic do gruntu, tylko koniecznie z dużą bryłą ziemi.
Grażynko to prawda, gusta zmieniają nam się z upływem czasu
Czasami wystarczy nielubianą roślinkę zobaczyc w innym ogródku w ładnej kompozycji , gdzie pięknie się prezentuje i zmieniają się nasze odczucia w stosunku do niej
Jolu niestety Belgrado mam tylko jedną, rośnie już u mnie 5 rok i nie wypuściła ani jednej cebulki . Bardzo słabo się rozmnaża.
Joluś u mnie w ogrodniczych roslinki są naprawdę drogie, ostatnio też za różowy płaciłam po 8 zł.....a i to wielki sukces, że przywieźli, bo wybór jest beznadziejny..... a powiem szczerze, że i odmiany wydają się nieciekawe, takie mikre....mam nadzieję, ze może to tylko takie marne sadzonki, a roślinki się ładnie rozrosną....
Irenko jesteś bardzo miła, dziękuję
Lilijki to moje ukochane kwiaty i bardzo żałuję, że już powoli przekwitają....
Andrzejku, niestety nie mam pojęcia jak moje floksy mają na imię
Kilka odmian, to już stare kępy rosnące u mnie od lat, kilka od przemiłej forumki
Igorku poszedłeś w byliny....i bardzo dobrze, teraz wystarczy dosadzic kilka odmian lilii i pełnia szczęścia
Rozchodniki bardzo lubię już od wiosny, kiedy to wyrastają śliczne kuliste kapustki, a jesienią kwitnące z rojami motyli to raj dla oczu
Mam ich kilka w różnych częściach ogrodu, niestety na więcej miejsca brak. W sierpniu będą królowały hortensje, niestety tylko bukietowe, bo z ogrodówek nie zakwitnie żadna...
Jacku to przetaczniki kłosowe, niestety nie mam pojęcia jaka jest odmiana, u mnie dostac z nazwą to prawdziwy wyczyn
Cud, ze w ogóle pokazały się w sprzedaży. Kupiłam również rózowy, też niestety bez nazwy... Jeśli coś da Ci fotka, to cyknę i wstawię...
Mariolu, u mnie niestety w tym roku będzie bardzo skromnie z chryzantemami, kiepsko przezimowały, częśc całkowicie stracona, inne marne kępki, po kilka badylków
W sierpniu powinna zakwitnąc taka wcześniutka żółta, ona ładnie przetrwała, ale co roku bardzo mi choruje, zobaczymy jak będzie w tym....

Misiu po floksiki zapraszam do mnie, namów Danusię i Andrzejka i w drogę
Języczka mi jeszcze nie kwitnie , pokazały się torebeczki z pąkami, tak, że już niedługo....ale w tym roku nie będzie aż taka ogromna jak w zeszłym....
Madziu Muscaden naprawdę jest śliczna i pachnie bajecznie. Warto jednak dopilnowac i obskubac pałeczki z pyłkiem, bo w czasie deszczu bardzo brudzą płatki i naprawdę ją szpecą...
Dawidku
na lilie wszystkich bardzo namawiam, to przepiękne kwiaty , warte tego, by rosnąc w każdym ogrodzie

Ewuniu u mnie w ogródku orientalne lilie to jedne z pierwszych, jeszcze nigdy żadna nie wypadła, nawet tej ostatniej zimy, która zniszczyła mnóstwo roślin, powypadało mi sporo z grupy OT czy LO ale orientalna żadna

Aguś Twoje lilijki zakwitną później, więc dłużej się nimi nacieszysz, u mnie wiele już przekwitło, inne już też będą kończyc kwitnienie, jeszcze ze 2 tygodnie i po liliach zostanie tylko wspomnienie

Małgoś dziękuję

Grażynko to prawda, gusta zmieniają nam się z upływem czasu

Jolu niestety Belgrado mam tylko jedną, rośnie już u mnie 5 rok i nie wypuściła ani jednej cebulki . Bardzo słabo się rozmnaża.
Joluś u mnie w ogrodniczych roslinki są naprawdę drogie, ostatnio też za różowy płaciłam po 8 zł.....a i to wielki sukces, że przywieźli, bo wybór jest beznadziejny..... a powiem szczerze, że i odmiany wydają się nieciekawe, takie mikre....mam nadzieję, ze może to tylko takie marne sadzonki, a roślinki się ładnie rozrosną....
Irenko jesteś bardzo miła, dziękuję

Andrzejku, niestety nie mam pojęcia jak moje floksy mają na imię

Igorku poszedłeś w byliny....i bardzo dobrze, teraz wystarczy dosadzic kilka odmian lilii i pełnia szczęścia

Rozchodniki bardzo lubię już od wiosny, kiedy to wyrastają śliczne kuliste kapustki, a jesienią kwitnące z rojami motyli to raj dla oczu

Jacku to przetaczniki kłosowe, niestety nie mam pojęcia jaka jest odmiana, u mnie dostac z nazwą to prawdziwy wyczyn

Mariolu, u mnie niestety w tym roku będzie bardzo skromnie z chryzantemami, kiepsko przezimowały, częśc całkowicie stracona, inne marne kępki, po kilka badylków

Misiu po floksiki zapraszam do mnie, namów Danusię i Andrzejka i w drogę

Języczka mi jeszcze nie kwitnie , pokazały się torebeczki z pąkami, tak, że już niedługo....ale w tym roku nie będzie aż taka ogromna jak w zeszłym....
Madziu Muscaden naprawdę jest śliczna i pachnie bajecznie. Warto jednak dopilnowac i obskubac pałeczki z pyłkiem, bo w czasie deszczu bardzo brudzą płatki i naprawdę ją szpecą...
Dawidku

na lilie wszystkich bardzo namawiam, to przepiękne kwiaty , warte tego, by rosnąc w każdym ogrodzie

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mało trawy, mnóstwo rabatek, zakątki - słowem ślicznie i tak zielooono 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To Belgrado sobie zapisałam i może dorwę gdzieś w jakimś ogrodniczym, bo chcę zmienić jedną rabatkę z białej na białą z dodatkiem różu.
Ja wczoraj w ogrodniczym rozmawiałam bo kupowałam liatrie i były tylko takie mizerne sadzonki po 7 zł, to pani powiedziała że mają mało dostawców. W zeszłym roku to dziennie mieli po kilku z towarem a w tym roku częste są dni że nikt nic nie przywozi. Szczególnie byliny są w bardzo niewielkich ilościach i bardzo słabiutkie. Mam nadzieję że w przyszłym roku sobie odbiją i porosną oblrzymie. Bo teraz nie dość że mało to jeszcze niesamowicie drogie.
Ja wczoraj w ogrodniczym rozmawiałam bo kupowałam liatrie i były tylko takie mizerne sadzonki po 7 zł, to pani powiedziała że mają mało dostawców. W zeszłym roku to dziennie mieli po kilku z towarem a w tym roku częste są dni że nikt nic nie przywozi. Szczególnie byliny są w bardzo niewielkich ilościach i bardzo słabiutkie. Mam nadzieję że w przyszłym roku sobie odbiją i porosną oblrzymie. Bo teraz nie dość że mało to jeszcze niesamowicie drogie.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agniesiu i gdzie tu zauważyć brak kilku róż?!
Wszystko jest tak wypielęgnowane że chce się przysiąść i pobujać na huśtawce.
Potrafisz też pięknie przedstawić swój ogródek
Wszystko jest tak wypielęgnowane że chce się przysiąść i pobujać na huśtawce.
Potrafisz też pięknie przedstawić swój ogródek

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu, zdjęcia Twojego ogrodu dosłownie rzucają na kolana
Ostatnie jest wręcz bajkowe...tyle zieleni, kwiatów, wszystko ma takie intensywne kolory, a zieleń taka soczysta... ahhhh...cudnie... 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<