Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Witaj Kriss :wit
Bardzo Ciebie podziwiam, taki młody człowiek i takie piękne zainteresowanie jakim jest ogrodnictwo ;:138 Widzę że masz i warzywka i owoce i śliczne kwiaty, z przyjemnością będę do Ciebie zaglądała i kibicowała Twojej ogrodowej przygodzie :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie tylko deszcz padał. Nie wiem, czy mam się cieszyć, czy wręcz przeciwnie :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Krystianie! Wpadam przywitać się, pozdrowić Ciebie i Twoich bliskich i donoszę,że u mnie pogoda typowo jesienna...pada obfity deszcz, a niebo zasłane szaro-burą szmatą...ohyda.Na dodatek przypałętało się jakieś przeziębienie , bo pogoda ostatnio taka zdradliwa. Nic innego nie pozostaje jak goraca herbatka z sokiem malinowym i ewentualnie buszowanie po FO. :;230 ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

mrinwestor - Jasiu ... No już po zimie , deszcz pada i znowu ciapa. A już się cieszyłem. :(

katharos - Kasiu ... I jak sypało ? U mnie dziś deszcze. Chyba się tej zimy nie doczekamy. ;:224

AGNESS - Agnieszko ... Witaj. :wit Dziękuję i zapraszam serdecznie. ;:168

ewamaj66 - Ewo ... Teraz deszcz przeszedł od Ciebie do mnie. ;:224 Ja bym wolał śnieg, dziś trochę padał z deszczem ,a teraz ciapa.

bwoj54 - Bogusiu ... Dziękuję za pozdrowienia , u mnie pogoda ta sama. Teraz grypa jest bardzo powszechna, także trzeba uważać , ale mam nadzieje, że mnie nie złapie bo to już będzie chyba 4. :;230 . To widzę , że robisz to samo co ja ostatnimi czasy. ;:173

Ale się o tej pogodzie zagadałem , jak pogodynka. :;230 Mamy ją jak pogodę angielską.
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Cześć u mnie też brzydko i ten wiatr, nie lubię jak wieje i burzy też nie znoszę ;:174 .Na pocieszenie robię rewizję w cebulkach kwiatowych i szykuję doniczkę na posadzenie imbiru , ot taki eksperyment,.......ja chcę wiosnę ;:303
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Nie sypało :evil: leje ;:14
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Krystianie w końcu i ja zawitałam do Twojego ogrodu,w Nowym oku życzę Ci dalszych pomysłów ogrodowych i dobrych stopni w szkole.Babcia wpoiła Tobie miłość do natury i na pewno jesteś jej za to bardzo wdzięczny.Obejrzałam wątek od początku do końca i wcale fachowej wiedzy Ci nie brakuje,mało tego w twoim ogrodzie jest bio różnorodność,a zakupy jesienne powalają,widać już masz plan wiosenny opracowany.Piszesz ,że masz mało miejsca to co powiesz za lat 20 jak roślinek będzie przybywać bo wiesz 'w miarę jedzenia apetyt rośnie' i ciągle będzie przybywało coś nowego,ale widać mieszkasz w takiej okolicy,że można będzie powiększać areał ogrodu,powodzenia i będę tutaj zaglądać i podziwiać Twoje roślinki :heja :heja :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Ranczowiczka ... Witaj. :wit A ja rewizję robię w nasionkach. Ja też. :wink:

katharos - Kasiu ... U mnie też , roztopy na całego. śniegu nie ma prawie wcale.Dziś właśnie byłem na ogródku żeby zobaczyć co i jak , zauważyłem trochę krokusów , chciałem wejść do środka , ale bagno normalnie. ;:14

mar33 - Marysiu ... Witam u mnie. :wit Dziękuję za wizytę , życzenia i miłe słowa. :wink: Zapraszam.

Dziś na próbę wysiałem łubin trwały i żeniszka
Obrazek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Łubin można ale na żeniszka chyba za wcześnie, no chyba że masz dużo miejsca żeby go rozpikować w domu.Ja jednoroczne w większości wysiewam późnym kwietniem w tunelu(tam robię jeszcze mini szklarnię, w razie przymrozków). Wieloletnie wysiewam (jak mam ;:306 ) wcześniej żeby już ładnie rozrośnięte wsadzić. Wczoraj popikowałam hibiskusa, wsadziłam palczychę i wysiałam datury. Na początku lutego mniejsze bulwy dalii powsadzam do doniczek. I tak kroczek po kroczku coraz bliżej wiosny ;:3
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Cześć ja nasiona oglądam codziennie ;:303 i nie mogę się doczekać kiedy to wszystko pójdzie do ziemi . A ile jeszcze potrzebuje zakupić to nawet nie mówię ;:7
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

O! widzę, że pokusa siania była zbyt duża ;:306
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Popieram Przemka. Zazdroszczę Ci, że już tak sobie siejesz,a ja ciegle nic i nic i nic... :cry:
Widzę, że łubin Ci się spodobał. Myślę, że nie będziesz miał z nim większych problemów, jest dosyć łatwy w uprawie. A żeniszek planuję zakupić.

PS Styczeń to nie za wsześnie? ;:131
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

katharos - Kasiu ... Czytałem , gdzie w wątku wysiewowym na FO , że już niektórzy wysiewają. Jednoroczne ja również wysiewam później , ale pokusa. ;:131
Oj już się chce wiosne. ;:3

Ranczowiczka ... Mi na razie zakupów wystarczy. :;230 A jeszcze z FO mam dostać. ;:173

przemo1669 - Przemek ... Dokładnie. :D Zawsze coś większego już będzie.

konwalia12 - Aniu ... Jeszcze zdążysz , do wiosny jeszcze trochę. :D Łubin od zawsze mi się podobał , aż wreszcie się odważyłem. Ostatnio siedzę w wątku nasiennym i inni piszą , że też już wysiewają. ;:108
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Ja nie wiem, bo jeszcze się tym nie zajmuję, a poza tym moja mama pewnie by protestowała ;:145
Ale na pewno pod koniec lutego lub nawet w połowie lutego się wezmę za wysiew.
Będziesz coś jeszcze siał oprócz tego?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »