Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzybnię kupiłam w sklepie ogrodniczym.Jak pieczarki przestaną rosnąć to cała ta grzybnia razem z okrywą jest ponoć(wg.instrukcji dot.uprawy)doskonałym nawozem pod inne rośliny .W następnym roku wszystko od nowa.
Kupujemy,podlewamy i zbieramy.
Kupujemy,podlewamy i zbieramy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Wisienko - moje winogrona mam już od bardzo dawna, dostał je mój M od kolegi, bo nasze były niezjadliwe.I tak już owocują od kilkunastu lat. Powiem M żeby zapytał kolegę - może wie jaka to odmiana.
Nie tylko ja gospodaruję. Czasem i M się zmobilizuje i w czymś pomoże. A pieczarki to podlewa on - widocznie dobrze to robi, bo jak na razie rosną jak szalone.
Nie tylko ja gospodaruję. Czasem i M się zmobilizuje i w czymś pomoże. A pieczarki to podlewa on - widocznie dobrze to robi, bo jak na razie rosną jak szalone.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Mówi się o fuksjach że to tańczące baletnice. Zobaczcie sami.
Oglądajcie zdjęcia tam i z powrotem bez przerwy :

I jak wam się podobało ?
Oglądajcie zdjęcia tam i z powrotem bez przerwy :

I jak wam się podobało ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ostatnio w jednej z donic z fuksją wyrosło mi jakieś monstrum pół metrowej wysokości i zrobiło jeden liść.
Wie może ktoś co to za cudak?

Łodyga na której ten liść wyrósł ma wojskowy wzór khaki. Czyżby to jakiś desant?

Wie może ktoś co to za cudak?

Łodyga na której ten liść wyrósł ma wojskowy wzór khaki. Czyżby to jakiś desant?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Mirabilis - bardzo dziękuję za identyfikację tego cudaka. Dobrze wiedzieć że to cuchnące dziwo robi kwiaty. Na pewno go nie wezmę do pokoju. Tylko smrodu padliny mi jeszcze w domu brakuje
O nie, nie....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko, wspaniały spektakl.Dbaj o tę fuksję, jest ciężko ją przetrzymać.To,że mnie się nie powiodło, to szczegół.Ale pan, który je hodował, też nie dał rady.Nie udało mu się ich przetrzymać.Myślę, że nie pomyliłam ułanek( fuksji).Jeśli ma duży kwiat, a z czasem fiolet sukienki będzie blednąć to pewnie ta sama.Jest pre-cu-do-wna.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Zgadzam się z tobą. Można ją przezimować. Ale jak już wspomniałam , musi zrobić choćby kawałek zdrewniałego pędu. Dopiero wtedy można ją przezimować w temp. powyżej 10 stopni C. Ale musi stracić wszystkie liście , na wiosnę obcina się uschnięte pędy - aż do zdrewniałego kawałka - przesadza i podlewa ,zasilając systematycznie.
Tak przechowuję ją od 3 lat.
Tak przechowuję ją od 3 lat.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Nie wiem jak u was ale u mnie pogoda tak przytłaczająca, że tylko bukiety kwiecia mogą poprawić nastrój.Pochmurno, nie pada a powietrze jest gęste jak zupa. Ciśnienie spadło chyba poniżej normy tak, że nawet kawa nie pomaga.

Nie będę opisywać roślin ,bo wszystkie były przedstawione wcześniej a poza tym z pewnością dobrze je znacie.

Nie będę opisywać roślin ,bo wszystkie były przedstawione wcześniej a poza tym z pewnością dobrze je znacie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki