Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Zakwitły żółte rumianki,które dostałam w ubiegłym roku od Bożenki.Lekko się wysiewają dlatego mogłam dać dziewczynom na pamiątke.Są piękne,ale łapią mszycę i na noc zamykają się.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu - wspaniałe spotkanie ;:138 i gratulacje z okazji rocznicy ślubu ;:196 ;:196
ja też lubię żurawki, mam już 27 odmian i chęć na następne :;230 tego nigdy za dużo , podobnie mam z liliowcami, cały czas znajduje następne chciejstwa ;:131 dobrze że swój ogród w razie czego mogę powiekszyć ;:215

Wspaniałe zdjęcia z ogrodu pokazałaś ;:138
a i deszczyk też sie przyda, jedno że odpada podlewanie, drugie że można nadrobić prace w domu, zaległości forumowe i prace w szklarence, bo jak świeci słoneczko to kto by tam wysiedział ;:202
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu,u mnie brakuje słońca,żeby to wszystko poszło,bo mam naprawde ogrom jednorocznych wysianych do gruntu,ale wszystko jest tak mikroskopijne,że nie wiem czy zakwitnie od lipca tak jak piszą na opakowaniach.Piękne masz bukszpany,ale moje są z maleńkich gałązek,więc bedą potrzebowały więcej czasu zanim zaczne je formować.
Agus,dalię kupowałam w ubiegłym roku u nas na rynku juz kwitnącą.Może też nie zwróciłabym na nią uwagi gdyby nie miała własnie kwiatów,ale ten kontrast tak dawał po oczach,ze nie mogłam jej nie kupić.Dostałam też od Wandzi w ubiegłym roku bulwy dalii i te o ciemnych liściach nie zdążyły zakwitnąć,a teraz widzę,że mają pąki,więc jestem ciekawa bardzo koloru kwiatów.

Obrazek

Obrazek

-- 20 cze 2012, o 10:18 --

Aga,witaj i dzięki.Masz niezła kolekcję żurawek,to niektórzy w szkółkach w sprzedaży nie maja aż tylu odmian.Może kiedyś wybierzesz się na jakieś spotkanie kujawiaków?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Małgosiu - a bo to jak gdzieś pojadę to zawsze znajdzie się taka co jeszcze nie mam, a i kupujemy z moja mamę na spółkę, część bierze ona, część ja, a jak sie rozrosną to dzielimy i sie wymieniamy, dzisiaj właśnie przywiozłam kilka od niej co jej juz sie rozrosły i wraz mam 4 do wsadzenia, ale je już mam wciągnięte na liście, w torebce mam zawsze notesik w wypisanym odmianami jakie mam, jakie bym chciała i innymi chciejstwami, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie trafi ;:224
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Małgosia donica w worku super pomysł, zapewne wykorzystam.
Co to za żółte kwiatki rosną wokól iglaczka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga,dobry pomysł z kajetem w torebce,bo jak jechaliśmy do Igi miałam spisać sobie odmiany żurawek,które mam i oczywiście zapomniałam,a potem był problem przy wyborze,bo nie byłam pewna mam czy nie mam taka.
Dorotko,to zółte to jakas zwykła skalniakowa roslina,nie wiem jak się nazywa,ale na pewno dziewczyny tu zidentyfikuja.
Chwilowo i niechcący w skalniaku mam same lilowe i białe kolory,za chwilę doją kolejne białe i zółte.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więcej zdjęć nie będzie ,bo mam wykorzystany limit.Nie wiem jak sie przesyła przez tinypic,bo zapomniałam?
Swoja drogą to takie duże i poważne forum powinno miec swój program do wgrywania zdjęć tak jak jest na ogrodowisku czy extradomie.Ktoś z góry powinien pomyslec poważnie o tym, bo kiepskie jest,zeby zdjęcia traktowało się wybiórczo w obawie,że juz przekroczy się limit. ;:124
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gosiu ta dalia jest naprawdę urocza znasz może jej nazwę, jejku jaki ładny i duży koleusek, moje to "drobinki" czy na tym skalniaczku, to żółte, o które pytała Dorotka, to nie jest czasami rochodnik kamczacki? Troszkę dalekie ujęcie, ale tak właśnie wygląda w tej chwili, musiałabym zobaczyć to cosik nieco bliżej.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, trzymam kciuki, żeby przez tinypic się udało - w razie czego jestem ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Hura,udało się. ;:138 ;:138 ;:138 Czy w tym programie też są limity zdjęć?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurczątko nie zaznaczyłam wielkości zdjęcia i wszedł mi giganteus niczym od słynnego pana. ;:223 :;230

Ilonko,nie sądzę,żeby facet znał nazwę dalii jak on nie wiedział,że begonie z nasion wytwarzaja przez sezon cebulki i wszystkie wyrzucał po sezonie na kompost.
Aguś,udało się,ale nie wiem czy ten program ma limity zdjęć,bo nie wiem czy się ograniczać?

Obrazek

Obrazek

W marcu wysiałam nasiona stokrotki hiszpańskiej,bardzo o nią dbałam,podlewałam itd itp i wyrosło mi takie cudo.Nie swiadoma co pilęgnuję koleżanka myślała,ze hoduję ekologicznie na gnojówkę,a ja stanowczo,że mam tylko kilka odnózek srokrotki hiszpańskjiej.

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Małgosiu ja też sadziłam bukszpany z malutkich gałązek tych co przycinałam co roku starze..więc ani się obejrzysz a urosną..:))
Słońce potrzebne jest dla kwitnących ale w umiarze..Ty narzekasz że Ci nie kwitną a mnie przypala wszystkie liście na hortensjach,begoniach ,funkiach..i tak ogólnie wypala niepotrzebnie..):

-- Śr 20 cze 2012 13:50 --

z tą pokrzywą to dałaś czadu ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do pewnego momentu była głaciutka,patrzyłam,że mi to coś przypomina,ale nie sądziłam,że nie bedzie ani jednego nasiona stokrotki.Czekałam tylko cierpliwie kiedy zacznie sie przewieszać,bo na opakowaniu była przepiękna.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Gosiu u Ciebie jak zawsze pięknie, Co to stoi przy rynnie , wygląda jak oliwka?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Gosiu a to dobre ;:oj ... piękna ta Twoja stokrotka... ja w ubiegłym roku miałam hortensję dębolistną , a w tym roku pielęgnowałam i troszczyłam się o nią i wyrósł wielki okaz ...ale leszczyny :;230

Pozdrawiam Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”