Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Post »

Ewiczko a już wielkimi krokami zbliżają się następne święta i kolejny maraton jedzeniowy 8-) :lol:

Aniu każdy ma jakieś preferencje smakowe.... moja córcia nie ruszy wątróbki :roll: :lol: a do niedawna i śledzi pod żadną postacią.... teraz czasami zdarza jej się przełknąc :lol:
Jak nie chce niech nie je.... może kiedyś mu się odmieni :D

Ewuniu z serkiem nie robiłam, ale to świetny pomysł, na pewno są wspaniałe :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGUS- obiecana fotka urządzenia. Teraz córka znalazla na All... i bedzie kupować.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu a do czego to urządzenie?
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu do zmiękczania mięsa do karczku ,schabowego pieczeni żeby lepiej dostały się przyprawy ;:180 Kotlety są super takie puszyste zupełnie inne jak rozbijane,ja sprawdziłam dlatego polecam ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Elu zapytaj córkę o tytuł aukcji bo znaleźć nie mogę
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu dziękuję, że pamiętałaś, żeby wkleic fotkę ;:196 Bardzo ciekawy przyrządzik, jeszcze takiego nie widziałam.....
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:Pyszne tylko trzeba je jeść z mlekiem , którego ja nie używam, a owsiankę gotuję na wodzie i dodaję owoce świeże i suszone słodzę miodem.
Marysiu, nie trzeba. Ja też mleka nie lubię (mleko dla cieląt!), więc jak już jem takie rzeczy, to z jogurtem naturalnym. Lubisz jogurt naturalny?
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Się chwalę ;:138 ;:138 ;:138 moja Pawłowa :)

Obrazek

Trochę mało miałam owoców, więc dałam odsączone z puszki " egotyczne" i trzy mandarynki razem zalane galaretką, jest PRZEPYSZNE !!!! Agness dziękuję za przepis ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja też bardzo lubię płatki z jogurciekiem naturalnym :D ....ale lubię i z mleczkiem .... w ogóle uwielbiam czasami wypic kubas mleka , np tak jak dziś do placuszków ziemniaczanych 8-) :lol:

Beatko już w Twoim wątku podziwiłam wspaniale udany torcik ;:138 Bardzo się cieszę, że zasmakował :D a owocki dowolne, jakie kto najbardziej lubi..... ależ skubnęłabym porcyjkę ;:224 Ja spodziewam się miłych gości z Forum w przyszłym tygodniu i też planuję zrobic :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

MaGorzatka pisze:
Maska pisze:Pyszne tylko trzeba je jeść z mlekiem , którego ja nie używam, a owsiankę gotuję na wodzie i dodaję owoce świeże i suszone słodzę miodem.
Marysiu, nie trzeba. Ja też mleka nie lubię (mleko dla cieląt!), więc jak już jem takie rzeczy, to z jogurtem naturalnym. Lubisz jogurt naturalny?
Małgosiu piję szklankę kefirku z grzybka i wystarczy mi w zupełności, a owsianeczkę gotuję i jadam z owocami i orzechami ;:333
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Aguś wpadam z prośbą. Poszukuje przepisu na kluski z tartych ziemniaków takie kładzione. może ty mi pomożesz. :wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Beatko ja robię takie kluski.Ucieram ziemniaki na tartce na taką papkę, zostawiam na sitku żeby obciekły ale nad jakąś miseczką bo potem odlewam wodę i skrobię dodaję do ziemniaków. Mąki tyle ile się wgniecie żeby ciasto dobrze się lepiło, sól i daję jedno jajko całe.Kluseczki robię w dłoniach i rzucam na wrzątek.Podaję podgrzane na tłuszczyku z przysmażoną cebulką, można pod koniec smażenia dodać łyżkę-dwie śmietany wytworzy się wtedy taki sosik-uwielbiamy te kluski.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Maska pisze: Małgosiu piję szklankę kefirku z grzybka i wystarczy mi w zupełności, a owsianeczkę gotuję i jadam z owocami i orzechami ;:333
Ja do tego kefiru wsypuję swojej roboty musli - też pycha.
AGNESS pisze: każdy ma jakieś preferencje smakowe.... moja córcia nie ruszy wątróbki :roll: :lol: a do niedawna i śledzi pod żadną postacią.... teraz czasami zdarza jej się przełknąc :lol:
Jak nie chce niech nie je.... może kiedyś mu się odmieni :D
On nie je wielu rzeczy. Nie je żadnych warzyw, z owoców tylko gruszkę jabłko i banana, na kanapke tylko ser żółty lub nutella. Trudno ugotować coś, żeby zjadł - rosół zawsze.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To moje kluski z rodzinnych stron ,tylko że w rękach to takie z gotowanymi ziemniakami jak na pyzy a te ,ciasto wkłada się na talerzyk i łyżką wrzuca do gotującej wody i podaje do wszystkiego oj pamiętam te kluski to moje dzieciństwo,Teraz w domu robię rzadko bo wielbiciela mam tylko starszego syna,zjedzą wszyscy ale bez entuzjazmu ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

beatann pisze:Aguś wpadam z prośbą. Poszukuje przepisu na kluski z tartych ziemniaków takie kładzione. może ty mi pomożesz. :wit
Taki mój domowy przepis na czarne kluski wstawiłam u Maski:

"Jeszcze słówek kilka o czarnych kluskach:
są dwa rodzaje, ja robię ten łatwiejszy (od babci) przecieram surowe ziemniaki,czasami wcale nie odlewam, ale to zależy od ziemniaków. Dodaję jajko i mąki - tak dużo, aż ciasto zgęstnieje do kładzenia łyżką.
Odkąd dawno, dawno temu wszystkie przeleciały mi przez cedzak :oops: ;:223 :;230 , zawsze robię próbę i jedną, dwie kluseczki wrzucam na wrzątek.
U mnie mają wzięcie z sosikiem mięsno-grzybowym z wkładką i gotowaną kapustą kiszoną. Kapucha może być też z kaszą, taka jak do prażoków."
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”