Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Kasiu, ja żartowałam z tym chabrem :wink: . Beata mi go dała bardzo niedawno temu :) .
Beatko, zapomniałam o liatrze - posadziłam ją obok biedronkowych białych, póki co nie ma pąków, ale może musi się zebrać do kupy po przesadzeniu. O bodziszku pomyślimy - śliczny ;:224 ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko pięciornik śliczny. Ja chyba kwiatów w tym roku na swoich nie doczekam. Mam trzy sztuki i każda jakaś słabiutka. Pokładają się na ziemi i nie chcą jakoś pójść do góry. Nie widzę pąków i w ogóle jakieś marniutkie mi się wydają. Nawozisz jakoś specjalnie, coś robisz z nim, żeby tak ładnie kwitł?
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Francesca, skrzynia na kwiaty bardzo pomyslowa, swietnie pasuje w tym miejscu ;:333
Louis Odier cudowny, czekam z utęsknieniem na mojego.. ;:173
Kiedy przycinasz bodziszki? Moje juz kwitną od kilku tygodni, powoli przekwitają ale zauważyłam, że jakieś stwory zzerają im liście :? Pryskalam na robale przed wyjazdem, nie wiem jeszcze jaki skutek.., ale cięcie chyba konieczne? Wtedy zakwitną ponownie, prawda? Nawozisz je czymś? Moje rosną jak chcą, ale może jakiś nawóz je zmobilizuje do ponownego kwitnienia..?
Magiczna siłę dajesz wszystkim powojnikom? Pięknie u Ciebie kwitną ;:63 jak wiesz, mój H.Hybrid tez okazał się być CdB, ale nie ubolewam zanadto..oby pięknie i zdrowo rósł, a nie będę się gniewać ani trochę :uszy
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Moje powojniki dostały nawóz do pomidorów i też im smakuje , bo Kardynał Wyszyński szaleje :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, widziałam przed chwilą :shock: , choć mój wzrok zatrzymał się na róży i nijak nie chciał zmienić obiektu :wink: :D . Moje pomidory koktajlowe z kolei dostają gnojówkę z pokrzyw ale i tak póki co nie są do pokazania ;:219

Kasik, bodziszków mam sporo ale najstarsze od lipca ubiegłego roku więc za wiele o nich nie wiem :lol: . Wesoły mi mówił o ścinaniu, chyba poczytam wątek bodziszkowy dokładnie jeszcze raz i potem Ci przekażę bezcenną wiedzę :wink: . Nie zasilam Magiczną Siłą powojników posadzonych w tym roku, mają dobra ziemię i mogłabym przedobrzyć :roll:. L. Odier na pewno już będzie kwitł kiedy wrócisz :D .

Kasiu, pięciorniki dostają trochę nawozu wczesną wiosną, odrobinę też je przycinam. Moje dopiero zaczynają kwitnąć właśnie prze to przycinanie, ale są zwarte. Zrób zdjęcie swoim :? .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agata, dołączam do peanów nad skrzynią - naprawdę świetnie w tym miejscu pasuje...
Róże i powojniki szaleją... uwielbiam takie ilości kwiecia :)
Pogoda dziś fajna... jakieś ogrodowe plany?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, dziękuję w imieniu W. :D Nawet nie wiesz, jak jestem zadowolona, że skrzynki w końcu są :lol: .
Mam zamiar zrobić w ogrodzie trochę porządku - zielsko się rozpanoszyło ;:14 . Może przygotuję rozsadnik bylinowy... :wink: Korci mnie też podskoczyć do Erwasa w Wesołej, może mają coś naprawdę fajnego - u nich bywają niekiedy ciekawe rośliny.

Po południu będzie nerwowo :? , teraz trzeba zrobić coś fajnego dla równowagi. Życzę miłego dnia bez bólu ręki ;:196 .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

zielsko, to i u mnie się panoszy, ale dopiero pod koniec tygodnia będę mogła coś poskubać ;:145
Bodziszki mam w planie kupic, nawet wczoraj miałam w ręku, ale dziecię się już niecierpliwiło :roll: Twoje są urocze ;:167
Musiałam poszukać ogona i łap na zdjęciu :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z zielskiem się uporałam do pierwszych deszczy, znaczy nie ja ale przyjechała Mama i dostały eksmisję :tan ja zbyt zajęta ogrodzeniem i kopaniem nowej rabaty nawet nie zauważyłam że takie porosło.
Clemek Sumer Snow rozkłada mnie na łopatki, cudowny, niech rośnie jak największy :uszy
Historia murka wzruszająca, jakich to zaklęć użyłaś że masz takie piękne skrzynie? ja nie daję rady od kilku miesięcy. Chyba sama sobie zrobię tylko skąd tu wziąć na to czas?
Skrzynie są naprawdę ładne. Ciekawe co teraz wymyślisz żeby się ten sprzęt zamortyzował :;230 :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Byłaś w Erwasie?

Moja droga, pozwól że Cię uściskam i pogratuluję zasłużonego serduszka ;:196
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga ja też dołączam się do gratulacji ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Pięciornik słodziutki Agatko, róża, clematisy i bodziszki ekstra, a skrzynki bombowe. Czy ja przypadkiem skąś ich nie znam :;230, teraz gdy powstało pierwsze "dzieło" przyjdzie kolei na następne u mnie po doniczkach były płotki, płoty, pergola, a teraz w kolejce czeka studnia pomysł już jest trochę gorzej z czasem, ale damy radę ;:108. Gratuluję serduszka ;:196
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osłupiałam ze zdziwienia... :shock: Dostałam serduszko - za co?
Czuję się zaszczycona, ale to dzięki Wam je mam ;:167

Aguniu, Agatko :wink: , Ilonko, bardzo dziękuję za gratulacje. To moje serduszka dla Was ;:196 (uoj trochę robaczywe :;230 ):
Obrazek

Madziu, kupuj bodziszki, naprawdę warto :D .

Jolu, mój M. też się denerwował wstrętnym widokiem tylko nie za bardzo brał pod uwagę, że sam to może czy nawet MUSI zrobić :wink: . Teraz jest mi potrzebna kratka na pnącza, bo już rosną i potrzebują podpory. Z duuuużych prac będzie wspomniana przeze mnie już obudowa tarasu systemem słupów i krat, bo za dużo widać od drogi i sąsiadów, ale to pewnie przyszła wiosna :roll: .
Odkład Summer Snow zrobiony, czekamy na efekty :wink: :) .

Aguś
, byłam w Erwasie i jeszcze w jednym ogrodniczym o nazwie Aura - trochę bliżej mnie, jak się jedzie z Wwy po lewej stronie. Erwas jednak drogi, na przykład Bonica u nich prawie 40 złotych. Ten drugi sklep ma podobne ceny. Ale zrobiłam niewielkie zakupy :wink: . Kupiłam powojnik Purpurea Plena Elegans do donicy ;:167 , kilka tawułek (pojedynczolistną i chińskie pumilki) i czerwone epimedium- już przekwitło, ale skusiła mnie ładna kępka.

Ilonko
, a co ja poradzę, że Castorama ma takie półprodukty drewniane, że wychodzą z nich skrzynki podobne do innych :;230 . Pomysł jest mojego M. a on z Forum go raczej nie zgapił :lol: . Tak, tak, już mi się w głowie rodzą kolejne pomysły ;:202 ...

Ziewam straaasznie, ten dzień mnie wykończył - szczególnie mecz. Ale blamażu nie było, powiało nadzieją. Czekamy na sobotę ;:4

Zdjęcia - przepraszam, że bez opisów :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Niestety, powojników Ci żywcem zazdroszczę. Nie dość, że są piękne, to jeszcze aż tryskają witalnością. ;:215

Agatko, czy dałoby się zrobić taki foto - zestaw bodziszków, które masz, a jeśli do tego byłaby nazwa i parę słów komentarza, to początkujące miłośniczki tego kwiecia, były by w siódmym niebie ;:180
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za Summer Snow ;:196 To właśnie za takie rzeczy masz serduszko ;:167 Gratuluję.

Czy M zna już plany przyszłych prac, czy zaskakujesz go wydając konkretne polecenia ;:224 Ja swojego nigdy nie wtajemniczam wcześniej żeby nie miał za dużo czasu na myślenie. A i tak wiele spraw trwa miesiącami i latami ;:113
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”