Idąc śladem Facebooka
LUBIĘ TO!

Nie znam facetapomidorowka pisze: Idąc śladem Facebooka
Poza pojemnoscia doniczki wazne jest w jakim podlozu beda rosly.Podloze musi być luzne i przepuszczalne.Ja robie swoj mix,50% torf odkwaszony 30% drobna kora 10%perlit 10% kompost garsc dolomitu i nawou wielskoskladnikowego.marenka pisze:Witam wszystkich
i z marszu pytanie) w jakich proporcjach mieszać podłoże do pomidorów do pojemników, toreb itp
załóżmy, ze ma to być obornik, ziemia i np. perlit czy co tam się dodaje dla rozluźnienia gleby
albo obornik, kompost i jakiś nawóz o przedłużonym działaniu
no nigdzie nie ma takiej informacji
help
Czy kufle mają dziurki? Podstawka pod doniczki/kufle kojarzy mi się ze zbiornikiem na wyciekająca czasem z kufli wodę.cafekot pisze:...
Jeszcze pomysł (czy nowy ?) na wywracające się rozsady w kuflach :
...
podstawki podprowadzone ze stacji benzynowej.
Pomidor Venus stojący koło mnie na parapecie ma 2 owocki jak groszki cukroweostatnia szansa pisze:2 kwietnia 2012Moje Venus mają 16cm wzrostu (14cm powyżej liścieni) i już 3 grona z rozkwitniętymi kwiatami - siew 23 stycznia. Bardzo mnie zdziwiła swoim maleńkim rozmiarem. Maskotki to też małe krzaki, ale Venus połowę mniejsza, ma ciemniejszą zieleń i grubszą łodygę...sylwana85 pisze:...odmiana Venus super maleńkie, ale za to kształtne i grubiutkie siewki
W Castoramie powinna być - firma nazywa się Hollas .kaba303 pisze:Piszecie cały czas o ziemi z Pasłęka, w Łodzi jej szukałam i nie znalazłam. Czy ktoś mi może podpowiedzieć, gdzie kupić?