Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

OOOOO , Dendrobium nobile zakwitło , moje gratulacje Aguś ;:196 .

Pieszczoszki słodziutkie , aż chce się do nich przytulić .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne pyszczeczki :D Na taką ciemną tawułkę się zasadziłam, znalazłam w ofercie i zaplanowałam, gdzie posadzę. Jakież było moje rozczarowanie-przy zamawianiu okazało się, że bylin w sklepie internetowym nie ma :( Pocieszyłam się begoniami, ale takiej tawułki nie mam :cry: Nazwę za to zapamiętałam-Pupurkerze. Będę szukać dalej :;230 Tym bardziej, że idzie wiosna :D Posiałam swoje jednoroczne, może koty pozwolą im przeżyć. Tawułki lubię ogromnie, hosty lubię i żurawki, i tiarelle, i szałwie...I może dosyć, bo lista długa. I liliowce, i piwonie :;230 A róże kocham nieprzytomnie. I jeszcze powojniki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To tak jak Ewa. :D
Wszystko lubię. Nawet jak u mnie nie chce rosnąc. No chyba że już po którymś razie wypada, to z bólem serca rezygnuję. Ale po kilku latach znowu próbuję.
Tawułki masz boskie. Też zamówiłam taka fioletową. Nazywa się Vision.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agu, posłuchaj koniecznie Ewy i nie psikaj za często swoich nasionek bo ci zapleśnieć mogą. Ja bezskutecznie szukam na imageshaku gdzie widać, że zapłaciłam za pół roku i dopatrzeć się nie mogę ;:14 Może jutro mnie olśni.
Prawie gotowy mam projekt nowej rabaty :lol: Ale jest tak nieudolna jeśli chodzi o perspektywę, że jej nie wkleję. Prawie wiem co będzie rosło :tan
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguś, nie wiem o co chodziło z tymi zdjęciami, ale ja widzę wszystkie :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgolinko, witaj - w sprawie zdjęć to Mozilla robi mi psikusy... w IE wszystko hula jak trzeba... Czujesz wiosnę, moja droga? U mnie była dziś masakryczna szklanka na drogach dojazdowych do Wawy... Najadłam się strachu :roll:
Kasiu, już się Was słucham w kwestii częstotliwości zraszania nasion...
Na imageshacku wchodzisz w swoje obrazy i przy liczbie Twoich zdjęć powinnaś mieć napisane konto premium... Daj znać, czy to widzisz...
Może podeślesz mi mailem projekt rabaty? Chociaż namawiam Cię na jego umieszczenie w swoim wątku, nawet jeśli jest niedoskonały :)
Gosiu, ja też lubię tawułki (tawuły takoż)... skoro zamówiłaś Vision (in Red?), to masz tę, którą mam ja :)
Ewuśka, ja wiem, że lista naszych ogrodowych faworyt jest długa - same róże u niektórych zajęłyby kilka stron watku... ech, to cudowna pasja, czyż nie?
Jagódko, tak, to zakwitło Dendrobium... Prezent sprzed kilku lat od teścia, zakwitł ponownie dopiero teraz, gdy teścia już nie ma...
Maju, zdjęcia srebrnych potworków są do Twojej dyspozycji :)
A co do roślin, naszych upodobań i ich upodobań do warunków panujących w naszych ogrodach - to taka naturalna selekcja... Nie wszystko możemy mieć :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Ago, jakie piękne tawuły! jakie jeszcze są nazwy tych w intensywnych kolorach poza Vision in Red. Ja mam trzy sztuki, ale takie bledziochy. Gdzie zamawiałyście roślinki? to jakieś sprawdzone miejsce. Muszę zamówić z 10 szt do mojego cienistego, leśnego ogrodu i nie wiem gdzie.
Cudne też hortensje. Moje ogrodowe nie dość że lekki róż (fuj) zamiast niebieskich to jeszcze po dwa lub po jednych kwiatku na krzak a mam ich cztery. Jedynie limelight się spisała i Anabelle - krzaczaste i bukietowe.
Fajne macie kotki, mój niestety od roku pod dębem. Nie przeżył przeprowadzki z bloku do domku - szok tlenowy spowodował że rzucił się sąsiadowi pod samochód. A taki był piękny i rudy - że był wredny już mu nie pamiętam :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

April, dziękuję za miłe słowa, zarówno pod adresem tawułek jak i kociambrów :) zerknę do kajetu wieczorem i podam nazwy różowych tawułek... Szkoda, że Twój rudzielec nie jest już z Wami... ;:167
Pytasz, gdzie zamawiamy rośliny - ja nie mam jednego miejsca... Zakupy w Warszawie robię w ogrodniczym PNOS-u w Al. Krakowskiej, albo w Melonie na Puławskiej lub kawałek dalej we Floriall na Baletowej... Mam też spory ogrodniczy w mojej wsi, ale tam rośliny drogie i bywają chore... Polecanym miejscem jest też Kordus, w Woli Mrokowskiej...
W sieci też kupuję: róże w Rosarium, u Kierzka, ale też w zagranicznych szkółkach... zamówiłam sporo host i piwonii w sklepie Sadzawka.pl, a także clematisy w e-clematis... Hortensje najlepiej kupować na żywo w szkółce u Szmitów, zresztą będzie tam wiosną spotkanie forumowe... Jest w czym wybierać :)

Kochani, nie wiem, co się stało, ale dzisiaj roznosi mnie energia... to znak, że wiosna za progiem 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś wciąż zachwycam się Twoimi kociaczkami, są niesamowite....aż srebrzyste......
Dendrobium pięknie Ci zakwitło....kocham storczyki między innymi za to , że wspaniale kwitną zimą, kiedy potrzebujemy kolorków, a za oknami tylko biel, albo szarość :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, dzięki za adresiki, trochę dla mnie nie po drodze. Jeżdżę z W-wy w drugą stronę. Ale jak będę odwiedzała działkę rodziców koło Magdalenki to jak najbardziej ;:138
Ja wczoraj zasiałam trytomy, lobelię i kobeę. Nie wiem jak ta kobea pnąca wzejdzie bo to pierwszy raz a nasionka były dziwne i nie jestem pewna czy dobrze wsadziłam. To takie zdrewniałe jakby płateczki do których przyczepione było coś na kształt robaczka. Nie odrywałam jednego od drugiego ale wsadziłam razem do ziemi lekko na sztorc bo nie wiedziałam którą stroną. Może jakieś doświadczenia w tej kwestii masz?
X_Ro-a

Post »

Agusiu, gdzieś zapodział mi się Twój nowy wątek :cry: całe szczęście już go odnalazłam i dzisiejsze popołudnie spędzę w Twoim ogrodzie.Mam do nadrobienia całe 29 stron.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze:
Kochani, nie wiem, co się stało, ale dzisiaj roznosi mnie energia... to znak, że wiosna za progiem 8-)
A mówiłam :wink: mówiłam, ze ten czas nadejdzie ;:196
Też mnie nosi ;:65
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguniu, tawułki masz przepiękne!! Też ich sadzę sporo, bo w cienistych miejscach są niezastąpione :) Zakochałam się w nich w Rydze i Tallinie, bo tam całe parki obsadzone są tawułkami. Jesienią dostałam kilka odmian od zaprzyjaźnionej Krysi, więc zrobi się ładniej :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

:wit Aga !
Bonia Ci tu składa jakieś gratulacje..... coś przeoczyłam :oops:
Oniemiałam na widok Twoich tawułek :roll: Traktowałam je jakoś tak po macoszemu, ale chyba pora przyjrzeć się im uważniej. Zaraz notuję sobie odmainy ;:108
Wyczytałam też o pryskaniu nasion, czyli Wy ich nie podlewacie... ? Hmmmm chyba wiem czemu część moich nasionek lekko spleśniała ;:223
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Gat odpowiem za Agę .
Składamy gratulację , bo ona teraz dwu sercowa ;:167 ;:167 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=728
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”