Działka korzo_m cz. 5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 5
Dorotko z krzewikiem Ci nie pomogę....on mi przypomina migdałka, ale takiego pojedynczego, który rodzi gorzkie migdały, kiedyś takiego miałam , ale pewn9e sie mylę, bo było to już dawno....
Pięknie kwitnie Ci gęsiówka, moja biała jeszcze w pąkach, na razie kwitnie tylko różowa...
Pięknie kwitnie Ci gęsiówka, moja biała jeszcze w pąkach, na razie kwitnie tylko różowa...
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko to na pewno migdałek
u mnie w wątku masz podobne zdjęcie:)

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agness masz rację przypomniałam sobie, że to jest odmiana migdałka, mam ją od Bożenki- Babopielki, ale nazwy odminowej nie znam.
Moja różowa gęsiówka juz przekwitła, za to biała wygląda pięknie fajnie odznacza swoją obecnośc na skalniaku. Mam tę gęsiówkę od Ani- Raczek.
Aniu a znasz jego nazwę odmianową.
Dzisiaj do mojego ogrodu przybyło kilka nowych roślinek to zasługa Halinki
Posadziłąm je na rabatkach, a teraz deszczyk fajnie podlewa.
Po ostatnich deszczach i ciepełku roślinki (i chwaściory
) pięknie rosną. Robi się kolorowo, a ja jak co roku zachwycam się różnymi odcieniami zieleni, uwielbiam takie widoki.

Moja różowa gęsiówka juz przekwitła, za to biała wygląda pięknie fajnie odznacza swoją obecnośc na skalniaku. Mam tę gęsiówkę od Ani- Raczek.
Aniu a znasz jego nazwę odmianową.
Dzisiaj do mojego ogrodu przybyło kilka nowych roślinek to zasługa Halinki

Po ostatnich deszczach i ciepełku roślinki (i chwaściory

- gardener1987
- 500p
Dorotko nie znam nazwy odmianowej bo dostałam kiedyś od kogoś tego migdałka , już dawno. To już wiem jakie pierwiosnki mam u siebie w ogrodzie:) niedawno wróciłam z ogrodu i posadziłam te od Ciebie 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kurczaki,u ciebie ile drzew kwitnących.Zachwycają mnie kepy kwitnąch pierwiosnków,które mnie nie lubia i nie chcą u mnie rosnąć.
- korzo_m
Aniu ja wiem od kogo tego migdałka dostałam to zapytam i będziemy obie wiedziały co mamy
Pierwiosnki mają rosnąć i cieszyć Twoje oczy.
Małgosiu dziś pokazały się kwiaty na czereśni w ilości sztuk 2 (to młoda czereśnia), jabłonki, wiśnie mają wiele pąków jeszcze zwiniętych myślę za tydzień będzie pięknie.
Moje pierwiosnki te starsze, większe kępki powymarzały, na szczęście kilka małolatów się ostało.
Kilka dzisiejszych zdjęć tulipanków

-- Śr 25 kwi 2012 15:46 --
i inne kwiatki, które tez pięknie wyglądają

Pierwiosnki mają rosnąć i cieszyć Twoje oczy.
Małgosiu dziś pokazały się kwiaty na czereśni w ilości sztuk 2 (to młoda czereśnia), jabłonki, wiśnie mają wiele pąków jeszcze zwiniętych myślę za tydzień będzie pięknie.
Moje pierwiosnki te starsze, większe kępki powymarzały, na szczęście kilka małolatów się ostało.
Kilka dzisiejszych zdjęć tulipanków

-- Śr 25 kwi 2012 15:46 --
i inne kwiatki, które tez pięknie wyglądają

- gardener1987
- 500p
Ale śliczny irys
już się w nim zakochałam
a te tulipanki to te tzw papuzie tak?? ja czekam z niecierpliwością na moje "blue Parot" kupione jako pamiątką z wakacji:)

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
W środę byłem na targu i jeden ze sprzedających polecał tą roślinę na skalniaki. Mówił też, ze ma waniliowy zapach. To prawda?korzo_m pisze:
- korzo_m
Aniu te iryski są niskie dzisiaj zakwitł jeszcze niebieski, ale zdjęć nie zrobiłam. Na ostatnim zdjęciu są tulipanki niskie nie wiem czy o te Ci chodzi.
Priam to Gęsiówka faktycznie roślinka skalniakowa, jutro sprawdzę jej zapach, bo naprawdę nie wiem czy i jak pachnie
Dziś była piękna pogoda
słońce świeciło mocno cały dzień. Zdopingowało mnie to do zdjęcia okryć z hortensji, tak jak przypuszczałam zmarzły, na szczęście odbijają od korzeni, ale kwiatów tego roku nie zobaczę. Przygotowałam skrzynki i donice do nasadzeń roślin balkonowych. A wczoraj pół dnia sadziłam dalie i mieczyki.
Po pracach czas na odpoczynek, siedziałam na leżaczku i czytałam książkę, a w przerwach spacerowałam wokół moich rabatek podziwiałam tulipanki.
Priam to Gęsiówka faktycznie roślinka skalniakowa, jutro sprawdzę jej zapach, bo naprawdę nie wiem czy i jak pachnie

Dziś była piękna pogoda

Po pracach czas na odpoczynek, siedziałam na leżaczku i czytałam książkę, a w przerwach spacerowałam wokół moich rabatek podziwiałam tulipanki.
- korzo_m
Priam dziś sprawdziłam zapach gęsiówki, faktycznie ma piękny delikatny lekko waniliowy zapach.
Przy takiej pogodzie wszystko pięknie rozkwita, u mnie tulipanki królują.

na skalniaku coraz więcej roślin kwitnie

Przy takiej pogodzie wszystko pięknie rozkwita, u mnie tulipanki królują.

na skalniaku coraz więcej roślin kwitnie

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Dorotko najpierw naczytałam się o kolejnych stratach u Ciebie bo nawet czosnek padł - to juz totalna anomalia ...
Potem popatrzyłam na fotki a śliczności pokazujesz bo np taka odmianę pierwszy raz widzę.

Piszesz,że Budleje nadal siedzą cicho, wyobraź sobie,że do tej pory ani jedna sadzonka nie daje oznak życia a tyle patyczków było i rożne kolory - szkoda.
Na działce u mojej 2-letniej też cisza.
Chyba przestanę marzyć o wielkiej kępie Budlei.
Potem popatrzyłam na fotki a śliczności pokazujesz bo np taka odmianę pierwszy raz widzę.

Piszesz,że Budleje nadal siedzą cicho, wyobraź sobie,że do tej pory ani jedna sadzonka nie daje oznak życia a tyle patyczków było i rożne kolory - szkoda.
Na działce u mojej 2-letniej też cisza.
Chyba przestanę marzyć o wielkiej kępie Budlei.
Dorotko tulipanki rzeczywiście urocze
Jak miło chodzić po ogrodzie ,gdzie kwiaty budzą się do życia
Czy jednoroczne kwiatuszki typu:bodziszek ,szałwia,aksamitka mogę wsadzić już do gruntu?

- korzo_m
Krysiu do strat mogę doliczyć kolejne roślinki niezawodne rudbekie, które niejedną mrożną zimę wytrzymały- znikły. Dla mnie to były kwiaty najbardziej wytrzymałe na wszystko
Jeszcze nie pisałam o zdziesiątkowanych clematisach, na razie tylko 5 szt. odbija od korzeni u reszty cisza, żal bo wiele dokupiłam w zeszłym roku.
Budleje stoją jak zaczarowane, a ja oglądam i myślę co na to miejsce posadzić, bo zapewne trzeba będzie wykopać.
Roślinka ze zdjęcia to gęsiówka zeszłego roku jak byłam na wizycie w ogrodzie u Józefa dostałam kawałeczek, ona szybko się rozrasta- pomyślimy
Ewo ja rankiem jak pogoda pozwala biorę do ręki kubek z herbatką i spaceruję wśród rabatek, oglądam rozmawiam z nimi. Wtedy mam chwilkę czasu i mogę zrobić to z dużym spokojem, to jest mój czas dla ogrodu, bo pózniej jestem w ogrodzie ale wtedy biegam szybko, chęć wykonania prac nie pozwala- góruje nad tym co piękne.
Wstrzymaj się jeszcze z wysadzaniem roślin, nie wiadomo co nam Zimna Zośka przyniesie.
Jeszcze kilka zaległych zdjęć

Budleje stoją jak zaczarowane, a ja oglądam i myślę co na to miejsce posadzić, bo zapewne trzeba będzie wykopać.
Roślinka ze zdjęcia to gęsiówka zeszłego roku jak byłam na wizycie w ogrodzie u Józefa dostałam kawałeczek, ona szybko się rozrasta- pomyślimy

Ewo ja rankiem jak pogoda pozwala biorę do ręki kubek z herbatką i spaceruję wśród rabatek, oglądam rozmawiam z nimi. Wtedy mam chwilkę czasu i mogę zrobić to z dużym spokojem, to jest mój czas dla ogrodu, bo pózniej jestem w ogrodzie ale wtedy biegam szybko, chęć wykonania prac nie pozwala- góruje nad tym co piękne.
Wstrzymaj się jeszcze z wysadzaniem roślin, nie wiadomo co nam Zimna Zośka przyniesie.
Jeszcze kilka zaległych zdjęć

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Alez tawuła zakwitała ... niesamowita
Fiolka takiego też mam - ale dopiero się gramoli z ziemi .. i mam nadzieję , że to on

Fiolka takiego też mam - ale dopiero się gramoli z ziemi .. i mam nadzieję , że to on

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko ależ kolorów, tulipanków masz całą masę, co następny to piękniejszy.....te papuzie są niesamowite
Ogród teraz aż skrzy się kolorami....ależ ja uwielbiam ten czas
T