Witam ciepluto w ten zimny wieczór

Dziewczyny jestem załamana.Dwa tygodnie temu pojawiły się u mnie opuchlaki...ciężki temat jak usłyszałam od mojego ogrodnika...rzeczywiście po pierwszych opryskach niewiele sobie z tego zrobiły i jak mi żarły głównie rodo tak im dalej ubywało liści,zaczęły hortensje zjadać nie mówiąc o trzmielinie z której zrobiły sito.Tak ,więc mój ogrodnik zastosował inny ,bardziej mocny środek i co?... opuchlaków jakoś nie widać ,ale za to mam spalone trzy nowe rodo -zrobiły się zupełnie brązowe -spalone ,hortensje usychają ,niektóre rośliny ,którym się oberwało przez przypadek też odjeżdżają.Mam dość...
Iwonka cieszę ,się ,że podobają się lilie ,ja je bardzo lubię miałam w zeszłym roku dwie już trzyletnie ,ale zmarzły

Ta jest świerzynka tegoroczna i piękna się zrobiła ,mam jeszcze miniaturkę ,ma pączusia ,ale mało słonka żeby się rozwinął...może w niedzielę coś pokaże
Alinko hibiskus bagienny rośnie u mnie od trzech tygodni ,mam nadzieję ,że przeżyje zimę

,ketmi syryjskiej niczym nie zabezpieczam.
Nina bardzo mi miło ,że zajżałaś do mnie i się Tobie spodobało.Zapraszam częściej