Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Powojniki pięknie Ci kwitną! ;:138 A koleusy masz wyjątkowo fikuśne. Wcale nie widać na nich, że coś tam żerowało :D I takie cudnie kolorowe :D
Astry są jesienia niezastąpione! Zawsze kwitną niezawodnie :D A ja już wiem, jakich kolorków Ci brakuje ;) Niech sie moje rozrosną, to będziesz je miała :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko no jestem sroka....przyznaję się 8-) :lol: ale już naprawdę muszę przystopować :lol: Jest jeszcze kilka roślinek , które chcę posadzić i koniec ;:224
U mnie z marcinkami było podobnie jak u Ciebie.....kiedyś były....później przez to nadmierne rozrastanie się pozbyłam się.....teraz znów sadzę 8-) :lol: Nie mam pojęcia, czy wszystkie jednakowo się rozrastają, czy są też takie grzeczniejsze ......

Misiu faktycznie różnie jest z nazwami roślinek w różnych regionach :D
Moje hortensje bukietowe rosną na słońcu, a ogrodówki po południu mają cień :D

Ryszardzie rzeczywiście niektóre roślinki w różnych częściach kraju mają inne nazwy potoczne.....czasami trudno zgadnąć o jaką roślinkę chodzi......z nazwą jadwiżki nigdy się nie spotkałam :D

Małgosiu z tymi robalami w tym roku prawdziwe utrapienie. U mnie koleuski, u Ciebie kapustki....szkoda każdej roślinki.....a tych paskud nawet nie widać, tak się kamuflują, że trzeba dobrze szukać, żeby jakąś zlokalizować :roll:
Małgosiu mam nadzieję, że i mnie się uda z ukorzenianiem....wiosną zawsze sukces.....mam nadzieję , że i o tej porze roku będzie ok :D Ja na razie włożyłam w wodę, bo ziemię muszę dopiero kupić....

Izuniu jesteś niesamowita ;:196 już się cieszę na kolejne kolorki :D Astry faktycznie nie zastąpione o tej porze .....no i chryzantemki również 8-) :lol: zakwita mi kolejna Twoja/moja ;:196

Jesienne róże....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko marcinki cudowne ;:180 Masz rację- one są niezastąpione jesienią- i chryzantemy. Ja również muszę zaprosić więcej kolorków. Koleusy rewelacyjne. I muszę stwierdzić, że 'niestety' coraz bardziej podobają mi się róże :roll: A możesz mi powiedzieć Agnieszko co to za ślicznotki na 1 i 5 zdjęciu?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, obiecałam Ci jeszcze złocistą chryzantemę. Już wiem która to jest i chyba zdąży zakwitnąć! :tan Jedna sztuka jest zdrowa i z tej Ci dam. Ale ona jest tak samo podatna na choroby/szkodniki, jak ta żółta i lepiej ją pryskać.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

mmmm jakie piekne róże, jak by sie dało to moj nos dawno temu by juz w nich wyladowal :;230 ale monitor mnie blokuje :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Koleuski już u mnie siedzą w ziemi od tygodnia. Zrobiłam szczepki i chcę przez zimę przechować. W przyszłym roku oprócz donic spróbuję obsadzić nimi niektóre miejsca w gruncie.
Aga czyżby ta ostatnia róża to Garden of Roses? Mam ją i jest przepiękna. A ta pierwsza bardzo elegancka.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Śliczne różyczkiAgnieszko u mnie też jeszcze kilka kwitnie ,muszę wkleić zdjęcia .
Szkoda że u mnie liście są chore .

Genia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu różyczka 1 to Chopin, a ta na 5 fotce Rumba :D
Marcinków mam tylko 3 kolorki i będę chciała posadzić więcej, bo jesień bez nich smutna :D

Izuniu będę pryskać....jak nie ma rady, to trzeba, szkoda zrezygnować z takich pięknych kwiatów :D

Elizo :lol: :lol: :lol: a no blokuje :lol: Ale może jeszcze troszkę i wymyślą przekazywanie zapachu 8-) :lol:

Wandziu u mnie koleuski w wodzie....ziemię muszę dopiero kupić.....Ja kiedyś właśnie sadziłam je na rabaty. Później zarzuciłam.....a teraz mam na nie znów ochotę :D
Różyczka o której mówisz to Abraham Darby, a ta na 2 fotce to Chopin....jak dla mnie cudo, pod każdym względem 8-) :lol:

Geniu ;:196 u mnie na szczęście różyczki wyjątkowo zdrowe w tym roku , jedynie Mandarinen zaatakowana plamistością ....
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś śliczne róże a Abraham ;:224 Żebym to ja miała więcej na nie miejsca bo lista chciejstw nieprzyzwoicie długa :;230
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Obrazek
Poległam , drżę , i wydaję świst zamiast oddechu! :shock:
No i skradła ta Twoja królowa mi serce , oj skradła , kurcze prześliczna jest! :lol:
A Ty mówiłaś , że masz mało barw jesienią w ogrodzie! ;:224
Żartownisia! :lol:

:wit , ;:196

O o o , i na Gosię wreszcie wpadłam , ;:224
to teraz tylko w podpisik kliknę i już mnie kobieto masz! :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu u mnie też lista chciejstw baaaaardzo długa, ale niestety już nie aktualna, bo już NAPRAWDĘ nic nie wcisnę.....no chyba, że coś mi wypadnie po zimie 8-) :lol:

Dorotko różyczka to Rumba, na początku kwitnienia przepiękna, później różowieje i nie jest już taka ładna....Ale świeżo rozkwitłe kwity uwielbiam....kolor sama esencja energii i radości :D
Kolorków troszkę faktycznie jest....ale to takie kropelki koloru, ogólne spojrzenie na ogród to zieloność....niech no wreszcie krzewy zaczną się przebarwiać 8-) :lol:
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aga , przyznam się bez bicia , że nie mam chyba ręki do róż. :roll:
Albo nie mam wiedzy którą powinnam mieć , a to dopiero wstyd , w końcu na Forum wszystkiego dowiedzieć się i poduczyć można . :oops:
Ale z tą moją sklerozą , musiałabym z kajetem na szyi chodzić , by wiedzieć , kiedy należy wykonać co., no i jeśli tylko , nie zapomniałabym , że na szyi go mam , to pewnie wiedziałabym czym ratować przed robalami , czym nawozić , i kiedy ciąć! :roll:
A tak , moje rosną , owszem , ale słabe i dość marne są! :oops:
No , to teraz po tej porcji szczerości , ratuj , bo zleją mnie miłośnicy królowych jak nic! :roll:
A ja wciąż chora jestem , litości proszę więc! ;:224
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Agnieszko, widzę, że masz niziutkie astry marcinki.
Moje kiedyś były niższe, teraz trochę wybujały,
pojawiły się w nieoczekiwanych miejscach siewki innego koloru i wysokie.
Chyba je w końcu oznaczę i trochę poprzesadzam,
bo rosną już długo w jednym miejscu i wymagają "odmłodzenia".
Ja też sama rozmnażam koleusy, w zależności od okoliczności
ukorzeniam je w wodzie lub od razu w doniczce.
Po przeniesieniu do domu trzeba uważać, sprawdzać, czy nie ma na nich mszyc.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32

Post »

piękne kwiaty, jak w pełni lata :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko wcale nie jest tak, że każdy musi lubić wszystkie kwiaty.....mamy swoje ulubione i to im właśnie poświęcamy najwięcej uwagi :D Może i nie masz głowy do różyczek, tak jak piszesz, ale inne kwity są Twoimi ulubionymi i pięknie kwitną i rosną :D Różyczkom podsyp wiosną troszkę nawozu, przytnij i będzie wszystko dobrze :D

Eluś ja wciąż zachwycam się Twoimi wspaniałymi, wielkimi kępami marcinków. U mnie nasadzenia jeszcze malutkie, tegoroczne.....mam nadzieję, ze już w przyszłym roku będą okazalsze , bo najpiękniej wyglądają duże kępy :D Będę chciała posadzić jeszcze inne kolorki, bo to naprawdę wielka jesienna ozdoba ogrodów :D
Moje koleuski już moczą nóżki w wodzie, mam nadzieję, ze ładnie się ukorzenią :D

Jacku dziękuję :D Jesień jak na razie jest bardzo łaskawa dla naszych kwiatuszków :D

W roli głównej: królowe jesiennych ogrodów 8-) :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”