 
 Pelasia wysiewałaś w tym roku? bo on wygląda na Amaranth tricolor, nazywany jest często chińskim szpinakiem (Chinese spinach amaranth)
Monika, wydaję się ,że masz rację z tym "moim" amarantusem. Pakowałam nasionka ,są bardzo małe.Na pewno z nich nie zrobi się popkornu. A mogła byś coś jeszcze napisać o tym chińskim szpinaku? Czy też tak ładnie kwitnie jak inne amarantusy?
Asia
Tyle znalazłam w goglach po angielsku i przetłumaczyłam w translatorze :
Młode liście i wskazówki są bardzo delikatne i smaczne, doskonałe do sałatek i smażyć. Piękne rośliny są również dobre dla kontenera lub podwórku rosnące jak oranmental roślin. Łatwa w uprawie.
(chiński szpinak; Hinn choy) Młode liście są spożywane albo gotowane lub surowe jak szpinak, ale zawiera więcej wapnia i żelaza. Bardzo delikatne z charakterystycznym słodko-gorzkiego smaku. Pędy mogą być gotowane jak szparagi.


 mam pytanie do Mirka- Mirzana o uprawę i smak tzw szpinaku pnącego.Nie wiem czy warto go kupić i wysiać bo tak naprawdę szpinak to nie jest.Nie jest to wątek ogórkowy, ale mam pytanie o smak Kaisera Aleksandra.Ciekawa jestem jakie są w smaku ogórki o brązowej skórce.
 mam pytanie do Mirka- Mirzana o uprawę i smak tzw szpinaku pnącego.Nie wiem czy warto go kupić i wysiać bo tak naprawdę szpinak to nie jest.Nie jest to wątek ogórkowy, ale mam pytanie o smak Kaisera Aleksandra.Ciekawa jestem jakie są w smaku ogórki o brązowej skórce.




 Jestem fanką sałaty, mam zamiar potraktować to jako dodatek do sałat. Zostawię parę sadzonek, żeby rosły aż do dojrzałości...zobaczymy co z tego ziółka wyrośnie.
  Jestem fanką sałaty, mam zamiar potraktować to jako dodatek do sałat. Zostawię parę sadzonek, żeby rosły aż do dojrzałości...zobaczymy co z tego ziółka wyrośnie. 


 Tym bardziej,że dla mnie brukselka to ewentualnie jako minimalny dodatek do zupy ...
 Tym bardziej,że dla mnie brukselka to ewentualnie jako minimalny dodatek do zupy ... 
 
		
