Mały rozsadnik

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały rozsadnik

Post »

U mnie też! Zaskoczyła mnie w połowie sadzenia róż :?
Pozdrawiam - BabajAGA
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

O to na pewno się przyjmą :D U mnie nastąpiły pierwsza jak zasiałam warzywka a dzisiaj jak posadziłam ziemniaczki :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

No niech spróbują się nie przyjąć! Na otrzymanym od Tary gołębim łajenku sadzone były i na mączce kostnej. Toć by już ostatnie niewdzięczniki były! :;230
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Szachownice masz śliczne i tulipany ładniejsze od mioch ;:108
Piwonie faktycznie nie aż takie drogie :D Żółta może jeszcze się obudzi......
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Piwonia prześliczna no i cena faktycznie rewelacja....mam nadzieję, ze będzie pięknie rosła i kwitła :D
Zachwyciły mnie Twoje łany tulipanków....ależ będzie widok jak zakwitną.....cudo ;:138
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Trzymam kciuki za żółtą piwonię, a ta różowa jest super..Oby dobrze rosła..A te łany tulipanów będą extra wyglądać jak zakwitną wszystkie :)
majorowa
500p
500p

Post »

Nie dziękuję :wink: nakryłam żółtą butelką i czekam co będzie ;:139 Na rewelacyjne kwitnienie nie liczę gdyż tulipanki są z różnym terminem kwitnienia ;:108 i do tego jak u wszystkich gdzie przymroziło pąków jak na lekarstwo . ;:108 Co prawda nawaliłam im tyle nawozu że dziwię się że nie popaliłam :mrgreen:

Obrazek

To zagonek z czosnkami :)

Obrazek

Na koniec rabatka w zachodzącym słonku 8-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczne tulipanki.Małgosiu proszę napisz jak i jaki czosnek sadzisz.Ja też chciałabym posadzić,ale nie wiem jak?Po jednym ząbku? na jaką głębokość,czy ma znaczenie czosnek sadzony jesienią,lub zimą.Żeby nie pomylić.Sadziłam raz, ale mi po prostu nic z tego nie wyszło. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Fiu fiu fiu ;:224 . Ogród marzenie! A Ty na to mówisz rozsadnik:). Tyle kolorów, tyle kwiatów o każdej porze roku to moje marzenie. Lilie zachwycające!!! Nie wiem czy jest coś czego jeszcze nie masz,bo widziałam tu już wszystko:). Gratuluję, widać, że dobrze tym kwiatom u Ciebie bo oddajesz im serce. Pozdrawiam
majorowa
500p
500p

Post »

Gosiu czosnek na zdjęciu pierwszym to wszystko gatunki ozdobne , nawet nigdy się nie zastanawiałam czy nie jest szkodliwy . Jak się rusza cebulki to zapach typowo czosnkowy ale kwiaty mają już piękne pachnące kwiaty :D Jadalny w tym roku mi wymarzł i sadzi się tylko najładniejsze ząbki zewnętrzne :D . Wiosenny jest mniejszy niż zimowy , raczej nie jestem znawcą w dziedzinie jadalnego :lol: :lol: mi też nie bardzo się rodzi :lol:
Witaj Nemezjo :wit
Ogród to dopiero ma powstać , dlatego nazwałam go rozsadnikiem ponieważ zbieram potrzebne rośliny i namnażam . Myślę też że nie ma ogrodu na świecie gdzie byłoby wszystko :wink: Zbieram kwiaty już siedem lat więc się nazbierało a lilie to moje ulubione rośliny , każdego roku dokupuję choć trochę . Po tej zimie parę mi odpadło więc musiałam na wiosnę nadrobić straty :oops: ;:224 Jakie ;:224 o się przekonamy jak zakwitną , wszystko zależy od rzetelności producenta ;:108

Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Gosiu ta ilość tulipanów robi wrażenie, będzie piękny widok gdy wszystkie zakwitną, w ogóle u ciebie wszystko jest takie duże, wyrośnięte, u mnie ledwo z ziemi widać. Piwonia cudowna, to udany zakup. ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No tak, u mnie pada, a u Ciebie wszystko rośnie :cry:
Tulipany nie są takie marne, bo dojrzałam...raz, dwa, trzy...mnóstwo pąków :lol:
Gosiu piwonie uwielbiam, ale u mnie tylko te tradycyjne, bo na drzewiaste kaski niet.
Może gdybym spotkała za rozsądną cenę...kurcze, gdzie jest najbliższy Praktiker ;:24
Twoja jest śliczna ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

majorowa pisze: lilie to moje ulubione rośliny , każdego roku dokupuję choć trochę . Po tej zimie parę mi odpadło
To tak jak ja...uwielbiam lilie. :heja . i także dokupuję, zwłaszcza kolorki jakich nie miałam. Niestety także część załatwiła zima a ocalałe próbują skonsumować nornice. Wczoraj przez sam środek rabatki liliowej urządziły sobie spacerek. ;:223 . Tak więc czego nie załatwiła zima to teraz robią to nornice. ;:224
majorowa
500p
500p

Post »

Ja jak tylko zajadę to zaraz sprawdzam czy nie ma jakiś korytarzy a teraz drżę czy poskrzypki sobie (orgi) nie robią na moich liliach :evil:

Obrazek

To jedna z moich liliowych grządek , nie wiem czy widać bo robiło się ciemno , to ten pas pod tunelem foliowym :oops:

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu widzę, że mamy takich samych ulubieńców :D lilie to też mój nr 1 :D Większość u mnie wyszła, jak na razie nie ma kilku moich ulubionych odmian...ale cały czas mam nadzieję, że po prostu ociągają sie i w końcu wyjdą :?
Rabatka cebulowych z czosnkami i tulipankami super, będzie cudnie jak zakwitnie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”