Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

świetnie ujęte metamorfozy..no i ta gałązka na hakuro obłedna. Ja moją ostatni raz w tym roku ciachnełam. Po nich najlepiej widać jak im się czuprynki zagęszczają
Jeżówki bardzo lubię, ale u mnie część została skonsumowana przez wszędobylskie ślimaki :evil:
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

elila dziękuje w imieniu drzewek, ja też je ;:167

Francesca to ja też wsadzam niech tylko przekwitnie, zobaczymy czy da sobie radę w zimie ( w razie czego dobrze okryję)

agatka123 z tym ładem i porządkiem to przesada, bo chwasty i trawa przerastają korę i żwir w tempie ekspresowym i na pewno daleko mi do Twojej perfekcji ogrodniczej :D Świerka kupiłam już uformowanego i tylko strzygę go dwa razy w roku.

lulka ja swoją ciachnę w październiku ostatni raz, a potem ostro na wiosnę. Nie wiedziałam że ślimaki lubią jeżówki, ja mam ich całe zatrzęsienie. ;:223

Byłam przejazdem koło ogrodniczego i kupiłam sobie w końcu trzmielinę oskrzydloną :tan za którą chodziłam od dłuższego czasu, po przeceniane były tez rozchodniki więc wzięłam 2 szt. bo zauroczyły mnie wasze jesienne kępy.

Obrazek

Mam zamiar posadzić ją w okolicy brzózek żeby stanowiła kolorowy akcent, chyba że znajdę jakieś lepsze miejsce.
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Jaka zawsze ślicznie u Ciebie,te wszystkie drzeweczka ,lubię ten twój ogródeczek.Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Jowitko cieszę się że wpadłaś i że Ci się podoba ;:196 chyba coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha. Teraz choruję na metalowe ptaszki, które widziałam u jednej z forumek, po prostu cały czas o nich myślę :?
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu wpadłaś jak nie jeden forumowicz ja też nie wiem kiedy kupiłam sobie jakiś fatałaszek tylko ciągle roślinki ;:224 jeśli myślimy o tych samych ptaszkach to są super też mi się strasznie podobają ;:108
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Witaj Aniu :wit mnie też te ptaszki bardzo się podobają, to chyba będzie mój następny zakup.Ale to dopiero za jakiś czas bo muszę odetchnąć po zakupach cebulowych :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Aancyk pisze:coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha.
a po co ci cichy nowe :;230 ja też nie kupuję :;230
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Mam w ogrodzie żarłoczne ślimaki, ale jeżówek akurat nie ogryzały.
Moje zapędy kupowania nowych roślin próbuje ograniczać M, powtarza jak mantrę 'miała być tylko trawa i kilka kwiatków'. Kiedyś też mi się marzył bezobsługowy ogród, ale to chyba utopia :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu, jestem pod dużym wrażeniem pracy którą włożyliście w dom i ogród. Przejrzałam calutki wątek :)To się nazywa praca od podstaw. :) Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

bonia244 no właśnie, dobrze że nie jestem sama, bo jak w niedzielę zaczęłam nawijać szwagierce o roślinkach i o tym że wolę kupić coś do ogroódka niz ciucha to popatrzyła na mnie jak na wariatkę

xadx ja tez na nie zbieram kaskę :wink:

kropka010 cieszę się że jest nas więcej :;230

megi1402 mam nadzieję że u mnie też jeżówkom dadzą spokój, a co do ogrodu bezobsługowego to chyba więcej radości mamy jak cały czas coś w nich działamy i zmieniamy, poza tym praca w nim odstresowuje mnie więc ja widzę sporo plusów ogrodu obsługowego. :wink:

magenta dziękuję bardzo, cieszę się że Ci się podoba :oops: i zapraszam częściej.

W weekend przymierzyłam się do zagospodarowania dziękuję, która niestety musi istnieć pośród trawnika w pobliżu wejścia do domu. Na razie obłożyłam ją kostką, przysypałam korą i postawiłam donicę z chryzantemami.

Obrazek

a tutaj jeszcze odwiedziny miłego gościa

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aniu fajna ta nowa rabatka '' z konieczności '' Zawsze można zmienić kwiatki jak okwitną .
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Witaj Aniu, trafiłam do Ciebie dziś i jestem pod wielkim wrażeniem tego, co Ci się udało dokonać. Zdjęcia które obrazują początek Twojego ogrodu i jego stan obecny to niebo a ziemia Jesteś po prostu wielka Urocze roślinki i takie zadbane rabatki i przede wszystkim wiele pracy włożonej w upiększenie całego terenu Gratuluję
Paulina
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aniu, bardzo fajny pomysł na zagospodarowanie dziękuję ;:63 U mnie przed domem na niewielkim skrawku trawnika mam 2 duże dziękuję i kilka jakiś mniejszych :evil: Coś tam działam, ale ciężko ciekawie rozmieścić roślinki jak człowiek musi manewrować pomiędzy studzienkami ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aniu, ja też mam dookoła siebie samych ignorantów ogrodowych, o ogródków jest sporo w mojej okolicy :(
Patrzą na mnie jak na wariata, jak latam z aparatem i ciągle pstrykam :lol: Też się cieszę ,że nie jestem osamotniona w tym pozytywnym szaleństwie. Pomysł z przykryciem dziękuję super :)
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aancyk pisze:Jowitko cieszę się że wpadłaś i że Ci się podoba ;:196 chyba coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha. Teraz choruję na metalowe ptaszki, które widziałam u jednej z forumek, po prostu cały czas o nich myślę :?
A ja na wiklinową sowę, bo u mnie metalowe to nie pasują-...ptaszki to pewnie u Dany mm-complex :D
Świetny pomysł z tą donicą, u mnie też stoi na studzience donica, ale bez upiększaczy pt.kora i cegiełki. Jestem pod wrażeniem ;:60
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”