Ocieplające zmarzniętą duszę fotki.....teraz jak znalazł.....jeszcze trochę i znów będzie tak pięknie .....

Gosiu , dziękuję Ci kochana za wyrazy uznania....miód na me serceMargo2 pisze:Niesamowity masz ten ogród. A zdjęcie z patio i stolikiem urzekło mnie najbardziej.
Ależ to musi być przyjemność usiąść tam w gorący dzień ze szkalneczką czegoś do picia.![]()
Co to z kwiatuszki pomiędzy hostami? Są urocze.
Eluśtija pisze:Eluś![]()
Piękne wspominki i fotki o roślinkach nie wspomnę dla mnie nie ma brzydkich , każda ma w sobie to cośprzy okazji wiem jak się nazywa jedna z moich host
mam taką samą sporą kępkę kwitnącej golden tiara , nawet dzisiaj miałam wstawić zdjęcie ale zrezygnowałam bo gdyby ktoś spytał co za jedna to ja
![]()
Jeżeli chodzi o wiosenną wysyłkę to pamiętam o bodziszku i drobniutkich campanulla , jak tylko ziemia rozmarznie / może o czymś zapomniałam przypomnij/ ...jeżeli zaś chodzi o liliowca to inna bajka , jak wiesz dostępny dopiero jesienią i tylko na wymianę za innego
Pozdrawiam cieplutko
Noooo, to teraz wyszło szydło z worka.....tija pisze: ...jeżeli zaś chodzi o liliowca to inna bajka , jak wiesz dostępny dopiero jesienią i tylko na wymianę za innego
Aguś - dziękuję, dziękuję, po stokroćAGNESS pisze:Eluś ja nie cukruję.....ja się naprawdę nie mogę przestać zachwycać twoimi rabatami.....taki cudowny busz, taka obfitość, rośliny połączone ze sobą we wspaniałym stylu, przemieszane, rozpychające się.....dosłownie coś wspaniałego ......nie widać skrawka ziemi, tylko rośliny, rośliny, rośliny.....ja po prostu nie mogę sie napatrzeć....ja też tak chcę
Danusiu - podkarmione są dobrze, to i zdrowo wyglądająKDanuta pisze:Funkie masz piękne , takie zdrowe dorodne liście, czyżby
Ciebie ślimaki nie odwiedzały?
Witaj IgorkuIgor pisze:Witaj Elu,
Twój ogród bardzo mi się podoba. Hosty, liliowce to jest to co lubię najbardziej.
Mogłem u Ciebie zobaczyć piękne zestawienia i ciekawie zaaranżowane zakątki.
Widzę, że masz sporego już świerka Conica.. moje to pewnie jego dziadkowie.. mają ponad 2,5m.![]()
Cały ogród jest owiany nutką tajemnicy, co jeszcze bardziej wpływa na jego atrakcyjność.
Jak sobie radzisz z kompozycją -tawułki, liliowce, hosty- liliowce raczej potrzebują słońca by ładnie kwitnąć.
Igor - Ty mnie nie strasz tym Tamaryszkiem, bo ja go mam dosłownie pod oknem....chyba będę miała co robić cały rok jak już 'dorośnie'Igor pisze:Na granicy sąsiad posadził właśnie Tamaryszka o różowych kwiatach i ja muszę go przycinać ze 3 razy w roku i to dosyć ostro.
Gdybym tego nie robił to bym się do mnie na działkę nie dostał. :P Stworzyłem dzięki temu cięciu taki parasol...ale śniegi go zdeformowały.
Wiosną znów będę się z nim bawił.. sąsiad nie ma skłonności do cięcia i..... ;230
Igor pisze:....oddał mi prawo do decydowania o jego losach.
Eluś z czasem różki rosną to chyba nic nowego a w tym roku to chyba 4 latka na forum mi stukną więc doświadczenie w kombinowaniu już chyba dostateczne zdobyłamEllaa pisze: Noooo, to teraz wyszło szydło z worka.........ale znaj moje dobre serce, niech Ci będzie....nawet mam coś na oku dla Ciebie...co myślisz o tym liliowcu, ma odsadzonego w doniczce: