Leśny ogród Moni68 cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.9

Post »

podlałam magicznymi hortensje i clematisy, niech pięknie rosną i kwitną!!..a co to takie magiczne może zdradzisz mi ten specyfik..?Chętnie by i moje powojniki wypiły:)))
Co do nazwy ..chyba się zgadza dziękuję że mogłam ją nareszcie odszukać..:))
Ja też lubię czasem poleniuchować w ogrodzie; ;:7 )))
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Moni Trafiłam do twojego ogródka, wpisuję się. I wybieram na dłuższy spacer do leśnego ogrodu. To co zdążyłam obejrzec zachwyciło mnie.Twoja Gibraltar już tez w gotowości? Piękna pontyjska. Mówisz, że pachnie. Poszukam, ale wcześniej poczytam.
Czekam na bodziszki. Zaintrygowałaś mnie tą liczbą 20. :wit
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś, też zastanawiam się nad tą moją pontyjską....bo jak tak sobie przemyślałam, to ona wygląda całkiem inaczej jak te przemarznięte. Miała pączki kwiatowe i one się otworzyły ale wyglądało to tak, jakby w środku były puste :roll:
Ta cała otoczka od pączka jest żywo-zielona więc tak dokońca nie jestem pewna czy to mróz. Natomiast pozostałe dwie azalki były dosłownie obsypane pąkami ( które po przymrozku szczerniały) a nawożę i odlewam je jednakowo, więc pontyjka też powinna zawązać pełne pąki bo warunki miała takie same. Nie mam pojęcia co się stało...
Leniuchowanie w ogrodzie uwielbiam tak jak Ty....wtedy jedyne co robię to przestawiam spryskiwacz na trawie i rabatach :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Reni4 pisze:podlałam magicznymi hortensje i clematisy, niech pięknie rosną i kwitną!!..a co to takie magiczne może zdradzisz mi ten specyfik..?Chętnie by i moje powojniki wypiły:)))
Może to magiczna siła od substrala? Ja w tym roku poeksperymentuję trochę z zasilaniem dolistnym, co prawda będzie to tylko azot (roztwór 0.05% mocznika), zobaczę, jaki będzie efekt.

A poranne picie kawy w ogrodzie to obowiązkowy rytuał;). Zwłaszcza w maju i czerwcu.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Jak zwykle pięknie i tajemniczo w Twoim ogrodzie ;:138 ;:138 ;:138
Lilie śliczne i faktycznie szybko kwitną ;:108 chociaz tutaj w sklepach tez już widziałam takie kwitnące, podpędzone w donicach.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

ada.kj pisze:Witam Monisiu. Święte słowa - trzeba też umieć cieszyć się ogrodem a nie tylko w nim tyrać. Właśnie uczę tego koleżankę, która nie czuła potrzeby nawet posiedzieć w ogrodzie z kawką. Miłego dnia życzę.
O mnie mówisz ? :;230 :;230 :;230
Bo u mnie ławka służy nie do siedzenia ale do bałaganienia, przesadzania itp :P
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Monisiu, właśnie nadeszła ta pora że nie chce się wyjść z Twojego wątku ;:138 Cudownie -dzięki za porady ogrodnicze ;:196
x-d-a

Post »

Moniko, też uwielbiam wczesno ranne godziny w ogrodzie, kiedy jesteśmy sami - tylko ja, ptaszki i roślinki :P
Zaraz po przebudzeniu lubię sobie zrobić obchód ogrodu, zobaczyć co nowego zakwitło, co się zmieniło...
Moje Rh dostały juz swoja porcję Magicznej Siły, natomiast klematisy i róże zostały podlane gnojóweczką z pokrzyw, co sprawiło, że wczoraj nie pachniało kwiatami w moim ogrodzie ;:224
Jutro będę przez chwilkę w Warszawie (komunia bratanka), więc cieszę się, że u Was piękna pogoda ;:3
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Masz w 100% rację w ogrodzie się nie tylko tyra on jest dla nas oazą i miejscem odpoczynku a nie galerami :) Ja też kocham jak jest gorąco, a teraz u nas przechodzą mini burze zrobiło się rześko i przyjemnie buziaki kochana ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167 Mimo upału po południu trochę popracowałam w ogrodzie. Od wieczora grzmi, ale jeszcze u nas nie padało.
Rzeczywiście chodzi o magiczną siłę substrala- używam do hortensji, clematisów i roślin balkonowych- moim zdaniem to świetny nawóz :)
Jutro znowu raniutko wstaję, a teraz muszę jeszcze trochę popracować. Zostawiam na dobranoc dwa zdjęcia- Bernstein i Percy Wiseman.
Obrazek Obrazek
Miłego wieczoru :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to Monisiu zaczął się pokaz pięknych Rh i azalii . Nie ma to jak wczesnie rano wstać i z kawką przejść sie po ogrodzie i wdychać woń kwiatów . Trochę sie melanholiczka ze mnie zrobiła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, chyba ostatnie wydarzenia tak na nas wpłynęły... ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Moniko, przybiegam i ja mocno zdyszany wiosennymi obowiązkami (chyba jednak przyjemnościami) miłośnik rh, Twój wątek to kanon, tu trzeba bywać na bieżąco, podpatrywać i uczyć się. Czytam tu o magicznej sile..... mają ją wszystkie kwiaty rh, trudno od nich oczy oderwać. Stworzyłaś swoim roślinom najlepsze z możliwych warunków, teraz szczególnie to widać, kiedy od tych palących promieni słonecznych, kwiaty osłonią korony drzew. Wspaniale Moniko. Jak najdłuższej radości Ci życzę z kwitnienia rh i my odwiedzający na tym skorzystamy :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku, takie słowa z ust fachowca to prawdziwy zaszczyt, dziękuję ;:167

W nocy trochę popadało, ale niewiele- już właściwie wszystko obeschło. Komary chyba nie spały, bo gryzą od bladego świtu :lol: Zabieram się jednak do pracy. Dwóm zaprzyjaźnionym paniom obiecałam trochę roślin, muszę je więc przygotować. Chwasty też nie próżnują,, trzeba je usunąć :lol:

Obrazek Obrazek
Udanej soboty Wszystkim życzę :wit ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 W jednym z zaprzyjaźnionych wątków przeczytałam spis Twoich roślin (hahaha...dla mnie to brzmi, jak lista zakupów) i postanowiłam sprawdzić, jak wygląda to w naturze...trafiłam w odpowiednim momencie, bo zaczynają kwitnąć różaneczniki i czeka mnie niezły spektakl :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”