Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Iza, to takie ujęcie czy lilia taka niska? Orliki kocham nieustannie 

Iza
lilia wygląda niesamowicie , taka mała a tyle kwiatuszków
moje większość zapączkowane chodż są i takie które dopiero wychodzą z ziemi kupione na targach sadzone póżniej by przedłużyć kwitnienie . Iryski masz cudne , ciekawa paproć a zakup biedronkowy udany , śliczny kolorek .

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś prześliczny aster, ja mam inne odmiany, też już kwitną, bardzo je lubię
Fajne jest to, że kwitną również jesienią
Lilia prawdziwa niespodzianka, taka niziuteńka, a kwitami obsypana....pierwszy raz widzę taki okaz

Lilia prawdziwa niespodzianka, taka niziuteńka, a kwitami obsypana....pierwszy raz widzę taki okaz

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza, fikuśna ta lilijka
mnie na razie rozkwitł tylko jeden maczek, ale cieszę się , bo to nówka w ogrodzie.
Irysy mają pąki, ale też się ociągają.
Myślę, że to wina zimnej gliny w moim ogrodzie.
na razie też szaleją mi orliki, ale fioletowe.
Miłego dnia

mnie na razie rozkwitł tylko jeden maczek, ale cieszę się , bo to nówka w ogrodzie.

Irysy mają pąki, ale też się ociągają.

Myślę, że to wina zimnej gliny w moim ogrodzie.
na razie też szaleją mi orliki, ale fioletowe.

Miłego dnia

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza fajna ta lilia Aphrodite,muszę sprawdzić,czy ja zamawiałam taką,bo już mi się wszystko miesza.
Moją uwagę przykuła paprotka,ja nie mam żadnej takiej miniaturowej,twoja ma śliczne liście.
Zamawiam także nasionka astra alpejskiego pełnego,mój jest jednak inny.
Moją uwagę przykuła paprotka,ja nie mam żadnej takiej miniaturowej,twoja ma śliczne liście.
Zamawiam także nasionka astra alpejskiego pełnego,mój jest jednak inny.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To był chyba wyjątkowo sprzyjający rok dla orlików. Przynajmniej u mnie wysiało się mnóstwo siewek i każda miałą inny kolr i kształt. Ten twój bordowy jest bardzo oryginalny. Moje orliki już przekwitają, ale zostawiam im kwaitostany, żeby znowu na przyszły rok tak obficie się rozsiały. 

Ta lilia bardzo ciekawa, fajnie się prezentuje...Astra alpejskiego wysiałam w tym roku, ale niestety nic nie wzeszło...znaczy się są dwie sadzoneczki, tylko teraz to nie wiem czy to aster czy chwaścior 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo - moje mieczyki botaniczne też już maja pączki. Jestem zaskoczona, że będą kwitnąć tak wcześnie!
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Izo!
Ja chciałbym oglądać Twoje spełnione marzenia w szerszej panoramie bo kwiaty najlepiej się prezentują na tle ogrodu.Pięknie określiłaś czym to jest prawnuczek, jest to coś ważniejsze jak wnuczek sama to kiedyś sprawdzisz.
Pozdrowienia oraz zdrowia ! Edward
Ja chciałbym oglądać Twoje spełnione marzenia w szerszej panoramie bo kwiaty najlepiej się prezentują na tle ogrodu.Pięknie określiłaś czym to jest prawnuczek, jest to coś ważniejsze jak wnuczek sama to kiedyś sprawdzisz.
Pozdrowienia oraz zdrowia ! Edward

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Moje delospermy rosną na słonecznym i suchym skalniaku.Śliaczny ten paprotkowy maluszek 

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Witaj Izuniu
Co tam słychać u Ciebie
jak zdróweczko mam nadzieję ,że wszystko ok.
Zdjęcia kwiatuchów prześliczne
Lilia po prostu cudo
Pozdrawiam i przesyłam

Co tam słychać u Ciebie

Zdjęcia kwiatuchów prześliczne

Lilia po prostu cudo

Pozdrawiam i przesyłam

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruniu - to chyba nieźle komuś ta kobitka zalazła za skórę. U nas aż takie rzeczy to się nie dzieją, ale złodziejstwo jest - niestety.
Miiriam - nie na targu, ale na targach kupiłam paprotkę. W czerwcu będą kolejne, więc mogę się rozejrzeć za nią jeśli jesteś zainteresowana. Nasiona astra wyślę razem z nasionami ranników.
Ewuniu - to nie żaden fotomontaż - ta lilia ma może 25cm wysokości razem z kwiatami
Nie miałam pod ręką nic co mogłabym postawić obok niej dla porównania. Mnie ostatnio uwiodły pełne orliki. Mam już 6 kolorów i wciąż brakuje mi białego
Eluś - lilię oglądam codziennie i wciąż nie mogę się na dziwić jak to możliwe...Mam zaklepany kolejny kolor irysa ( bardzo ciemny fiolet) u sąsiadki. W zeszłym roku wydaje mi się, że więcej ich kwitło....Różyczkę kupiłam, ale teraz zastanawiam się gdzie ją posadzić
Agness - to może mała wymianka na astry alpejskie,co? Ja lubię wszystkie rośliny co mają kwiatki typu stokrotka.
Krysiu - u mnie też w większej części glina. Przed makami droga jeszcze daleka. Zakwitł jeden bylinowy od sąsiadki. Na naszych działkach prawie wszyscy je mają. Zrobiło się gorąco i rozszalały się irysy na dobre. Tylko znów jest sucho
Aniu - tę lilię musisz mieć, bo to jest leclercowa z wymiany z Tobą. Wymieniałyśmy się na pełne lilie. Pamiętasz? Nasionka oczywiście odłożę dla Ciebie. Paprotkę z dwoma innymi kupiłam w zeszłym roku na czerwcowych targach.
Wando ten bordowy orlik to Red Barlow. U Ciebie widziałam chyba Norę Barlow. Mam kilka innych kolorów tego typu orlików. Bardzo je lubię - szkoda, że stosunkowo krótko kwitną. Szczególnie przy upałach
Joluś - radzę poczekać aż podrosną. Ja staram się wysiewać w doniczki, bo też mam problem z odróżnianiem siewek kwiatów od chwastów. Z własnego siewu mam takie fioletowo-niebieskie. Są jednak dość wysokie jak na alpejskie. Planuję im eksmisję ze skalniaka na rabatę. I będzie miejsce na kolejne "maluszki skalniakowe"
Marysiu - widocznie botaniczne gatunki tak mają. Poza tym były posadzone jesienią i szybko mogły wystartować wiosną. To czekamy razem na kwiaty. Ciekawa jestem jakie będą.
Witaj Edwardzie! Miło, że zaglądasz. Wiem, że czekasz na szersze plany. Jednak u mnie wciąż prowizorka na działce. Takich widoków jak u Ciebie nigdy nie będę miała
Poza tym coś się niedobrego dzieje z moim aparatem. Obawiam się, że jego czas dobiega końca i czeka mnie kolejny wydatek
Postaram się jednak coś pokazać więcej niż portrety.
Dzięki Izo! U mnie w zasadzie też. A jednak nie przezimowały
Widziałam Twoje roślinne prezenty. Super!
Ula - dziękuje!
Czy Ty chciałaś nasiona sasanek? Napisałam pw.
Kilka zdjęć majowych:
,
,
,
,
, 
Miiriam - nie na targu, ale na targach kupiłam paprotkę. W czerwcu będą kolejne, więc mogę się rozejrzeć za nią jeśli jesteś zainteresowana. Nasiona astra wyślę razem z nasionami ranników.
Ewuniu - to nie żaden fotomontaż - ta lilia ma może 25cm wysokości razem z kwiatami

Eluś - lilię oglądam codziennie i wciąż nie mogę się na dziwić jak to możliwe...Mam zaklepany kolejny kolor irysa ( bardzo ciemny fiolet) u sąsiadki. W zeszłym roku wydaje mi się, że więcej ich kwitło....Różyczkę kupiłam, ale teraz zastanawiam się gdzie ją posadzić

Agness - to może mała wymianka na astry alpejskie,co? Ja lubię wszystkie rośliny co mają kwiatki typu stokrotka.
Krysiu - u mnie też w większej części glina. Przed makami droga jeszcze daleka. Zakwitł jeden bylinowy od sąsiadki. Na naszych działkach prawie wszyscy je mają. Zrobiło się gorąco i rozszalały się irysy na dobre. Tylko znów jest sucho

Aniu - tę lilię musisz mieć, bo to jest leclercowa z wymiany z Tobą. Wymieniałyśmy się na pełne lilie. Pamiętasz? Nasionka oczywiście odłożę dla Ciebie. Paprotkę z dwoma innymi kupiłam w zeszłym roku na czerwcowych targach.
Wando ten bordowy orlik to Red Barlow. U Ciebie widziałam chyba Norę Barlow. Mam kilka innych kolorów tego typu orlików. Bardzo je lubię - szkoda, że stosunkowo krótko kwitną. Szczególnie przy upałach

Joluś - radzę poczekać aż podrosną. Ja staram się wysiewać w doniczki, bo też mam problem z odróżnianiem siewek kwiatów od chwastów. Z własnego siewu mam takie fioletowo-niebieskie. Są jednak dość wysokie jak na alpejskie. Planuję im eksmisję ze skalniaka na rabatę. I będzie miejsce na kolejne "maluszki skalniakowe"

Marysiu - widocznie botaniczne gatunki tak mają. Poza tym były posadzone jesienią i szybko mogły wystartować wiosną. To czekamy razem na kwiaty. Ciekawa jestem jakie będą.
Witaj Edwardzie! Miło, że zaglądasz. Wiem, że czekasz na szersze plany. Jednak u mnie wciąż prowizorka na działce. Takich widoków jak u Ciebie nigdy nie będę miała

Dzięki Izo! U mnie w zasadzie też. A jednak nie przezimowały

Ula - dziękuje!

Kilka zdjęć majowych:

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Pięknie w Twoim ogródku.
A te małe pokręcone listeczki -to co
A te małe pokręcone listeczki -to co

Pozdrawiam, Ulka
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też kupiłam sobie taki poskręcany czosnek
Lilia wciąż mnie zachwyca. Którego targi? Może teraz się uda...

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Izo, czy jesteś zadowolona z tej pergolki?

Widuję je (chyba te) na aukcjach i zastanawiam się nad zakupem dla róż. Czy one są stabilne, mocne czy raczej nie kupować ?

Widuję je (chyba te) na aukcjach i zastanawiam się nad zakupem dla róż. Czy one są stabilne, mocne czy raczej nie kupować ?
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!