Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

A ja cięłam, jak u innych zakwitły :D Na moje nie miałam co liczyć takie maleństwa.
Masz rację Aguś, choćby pod parasolem wysadzać trzeba będzie, bo mnie inaczej M z domu pod parasol wysadzi :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta gęsiówka :uszy U mnie fiołki juz przekwitają :(
:wit
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

nie można mieć wszystkiego, w innym wypadku musielibyśmy mieć ogrody wielkości lotnisk
:;230 a to dobre :!: Już wyobraźnia zadziałała i siebie bezradnego na tym lotnisku zobaczyłem, skoro swoich 15 arów nie nadążam obrobić :)
Już szachownica Michajłowskiego Ci kwitnie :?: Pierwsza, jaką widzę w tym roku. To jednak Twój ogród nie taki opóźniony.
Sasanki z Twoich nasion sprawiają mi moc radości a jeszcze więcej niespodzianek kolorystycznych :) Zresztą dziś je obfocę, to sama zobaczysz :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj to ja tu marudzę, że jestem opóźniona w rozwoju roślinnym, bo w innych ogrodach już kwitnie to i owo, ale widzę, że u ciebie to już w ogóle ogólne opóźnienie. W Warszawie forsycje na skwerach pięknie się złocą, w domowych ogródkach także, a u ciebie ho, ho jeszcze parę dni musi potrwać, zanim ukażą się kwiatki. I w związku z tym, co napisałam wyżej, róże mam już od tygodnia przycięte. ;:138 ;:108 ;:162
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu Twoje pierwiosnki już w pełni kwitnienia, są śliczne.
Myślę, że wiosna u Ciebie nadrabia stracony czas z nawiązką.
Moja różowa gęsiówka jeszcze w pąkach, a forsycje wszystkie zmarzły.
Psi zęby zastrajkowały w tym roku i wyrosły same liście, Twoje tylko patrzeć, jak zakwitną.
Pozdrowienia i życzenia przekazałam.
Dziękuję. ;:196
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swoje już poprzycinałam wcześniej tylko jeszcze nie wszystkie kopczyki rozgarnęłam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Koliberku :D
Forsycja faktycznie w tym roku wspaniale obsypana pąkami, bardzo się cieszę bo w zeszłym przemarzła i nie kwitła wcale .... A ja uwielbiam te ogromne słoneczne bukiety, które rozświetlają mało kolorowe jeszcze ogródki :D

Edytko, nie Ty jedna wcześniej przycięłaś :lol: ale nic im sie nie stało i to najważniejsze :D

Joluś Twoje na razie maleństwa, ale szybciutko staną się wielkimi pięknymi bukietami, one błyskawicznie rosną :D
Mam nadzieję, ze jednak nie będzie padało, bo sporo pracy sobie zaplanowałam na sobotę i poniedziałek :roll:

Danuś , a moje jak widzisz najwcześniejsze w fazie pąka, a pozostałe to mało widoczne jeszcze listeczki, do kwiatków jeeeeeszcze :roll:

Jacku obrobisz, obrobisz, to na razie początki, daj czas sobie i ogródkowi......za jakiś czas będziesz sie zastanawiał gdzie wcisnąć kolejną roślinkę :lol:
Jacku już sasaneczki z nasionek Ci zakwitły ? :shock: Strasznie się cieszę .... już do Ciebie biegnę podziwiać fotki, strasznie jestem ich ciekawa :D
Szachowniczki Michajłowskiego faktycznie już w ładnych pąkach, ale kostkowate jeszcze maleństwa . Jesienią muszę koniecznie zapolować na inne odmiany tych maluszków, bo to moi ulubieńcy wśród cebulowych :D

Andrzejku były miejsca, że padało. Dziś jechałam do Lublina i byłam w strachu, że nie wzięłam parasolki, ale jak dojechaliśmy okazało się, że było suchuteńko :lol:

Wandziu na tym moim zimnym wschodzie wszystko jest znacznie później niż na zachodzie i w centrum- niestety :roll:
Ale na reszcie ruszyło, to pomalutku nadrobi...

Tajeczko moja różowa gęsiówka jak widzisz zaczyna kwitnąć, a za to biała daleko w tyle :roll:
Przykro mi, że Twoje forsycje zmarzły, u mnie była taka sytuacja w zeszłym roku, nad samą ziemią kilka kwiatuszków , ale w tym roku chyba chcą nadrobić, bo są oblepione pąkami :D

Gosiu ja mam zamiar zająć sie różyczkami w sobotę....oby tylko nie padało :roll:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Aga - wpadłam na chwilkę do Ciebie .
Piękne zdjęcie gęsiówki .
Coś ostatnio Twoje zdjęcia są coraz lepsze .
Postępy robisz ,nie to co ja :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bożenko dziękuję, czasami się uda 8-) :lol: ale specem od zdjęć jest moja córa....tylko nigdy nie ma czasu :evil:

cd budzącej sie wiosenki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...o matko Agnieszko jakie piękne są te ciemierniki... ;:138
...była u mnie Ula dyskutowałyśmy nad marnością tego Świata... :;230
...będziemy siały marchewkę... hi hi... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To już zdołałąś wpisać? :D:D:D
No ja chyba pójdę na reklamację do Tajki hihihi
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Co Ty, Aga, te hiacynty zmiażdżyć chciałaś pod tym kamieniem? :wink: A się jednak wydobyły na powierzchnię!
Ciemierniki piękne! Wszyscy narzekają, że kiepsko przezimowały, podmarzły, głównie na liście można liczyć...A u Ciebie piękne, mikroklimat jakiś?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko a jak Twoje róże te okrywowe z zeszłego roku zakup,dokładniej to chodzi mi o pomarańczową,u mnie tylko jedna i to słabo odbija,żółta w najlepszym stanie,pięknie i sporo wypuszcza...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wczoraj w jakimś programie ogrodniczym Pani powiedziała, że kwitnąca forsycja to nie tylko czas cięcia róż. Oznacza to również, że ziemia ma temp. 8 st i można sadzić letnie cebule. Przyznam się, że to było dla mnie nowością. Teraz rozumiem dlaczego u mnie forsycja wciąż jeszcze w pąkach. Jak ma się ziemia nagrzać do 8st. skoro temperatura powietrza oscyluje w granicach 5st...Dzisiaj chyba nawet tyle nie było :(
Mam nadzieję, że już wszyscy u Ciebie zdrowi. Mimo wszystko masz trochę bardziej zaawansowaną wiosnę niż ja.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ago piękne pąki mają Twoje szachownice kostkowe , moje jeszcze nie są takie duże , a już nie mogę doczekać się aż i u mnie zakwitną .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”