Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
Przebiśniegom nie wolno ścinać liści co w trawniku zapewne ma miejsce.
Cebulki nie mogą się wzmocnić ani zawiązać nasion, stale osłabiane , nie będą dobrze rosły ani się rozmnażały.
Cebulki nie mogą się wzmocnić ani zawiązać nasion, stale osłabiane , nie będą dobrze rosły ani się rozmnażały.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Moje maluchy rosną na trawniku, pod dużą czereśnią. Trawa pod drzewem zbyt szybko nie rośnie, a przy koszeniu staram się omijać liście cebulowych. Wychodzi więc na to, że to nieodpowiednie miejsce dla przebiśniegów, tymbardziej że krokusy rosną fajnie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Krysiu
Wnusia słodziutka,tylko ją tulić.
Pudło z zakupami wielkie,a pomidorki,ho,ho,moje niedawno posiane,dopiero wzeszły
U mnie róże śpią,tylko na posadzonej zimą Nostalgii widać nieśmiałe oczka,za to kupiona w zeszłym tygodniu Rumba,chyba zmarzła,myślałam,że nic jej nie będzie jak już posadzę,a jest w opłakanym stanie

Wnusia słodziutka,tylko ją tulić.
Pudło z zakupami wielkie,a pomidorki,ho,ho,moje niedawno posiane,dopiero wzeszły
U mnie róże śpią,tylko na posadzonej zimą Nostalgii widać nieśmiałe oczka,za to kupiona w zeszłym tygodniu Rumba,chyba zmarzła,myślałam,że nic jej nie będzie jak już posadzę,a jest w opłakanym stanie

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysiu piszesz zarówno u siebie, jak i w moim wątku o kłopotach z krokusami. Podejrzewasz, że to nornice poroznosiły cebulki po całym ogrodzie. A może jest inna przyczyna, może na twojej dzialce było dużo wody jesienią albo zimą, wskutek czego część cebulek mogła zgnić, a część woda mogła wypłukać i przenieść na inne miejsce. Tak mi to przyszło do głowy, ponieważ w tym roku jest wszędzie strasznie wysoki poziom wód gruntowych i takie wytłumaczenie twojego problemu jest chyba możliwe. Jak sądzisz?
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - wpadłam z rewizytą - i co widzę? Piękna, zadbana działeczka! Wcale się nie dziwię, że zostałaś doceniona w tych konkursach działkowych, naprawdę, pracowitośc i efekty godne naśladowania. Zakupy zrobiłaś przeogromne, efekt będzie imponujący. Ucałowania dla Roksanki, wkrótce będzie biegala po babcinej działeczce, a Ty szykuj miejsce na jakieś huśtaweczki, piaskownice i baseniki
Taka działka to świetna rzecz dla maluszka, moja córcia bardzo lubi działkowanie, a basen to najchętniej już by rozstawiła 

Witam wszystkich bardzo serdecznie, wiosna i u mnie najprawdziwsza. Rozkwitły wszystkie krokusy (poza tymi których nie ma) zakwitły cebulice i pierwsze tulipany. Rozwijają kwiaty pierwiosnki. Róże natomiast nie śpieszą się. Dzisiaj stwierdziłam, że z liliowcami nie jest tak źle. Zaczynają się gdzieś tam pod ziemią zielenic, niektóre już nad ziemią. Domowe sadzonki gotowe do wysadzanie ale myślę, że jeszcze nie czas.
Gosia pyta czy w pojemnikach robie dziurki, tak Gosiu w kubeczkach wysokich po śmietanie po jednej dziurce wypalam rozgrzaną lutownicą. Szybko i sprawnie. Za podstawki pod te kubeczki z dziurka służą kubeczki niskie też po śmietanie lub serku lub margarynie.
Agnieszko, Kasiu i Gosiu dziękuję za pochwałę.
Basiu ja też powtykałam w trawę krokusy i przebiśniegi. Przebiśniegi nie wyrosły, a krokusy w pierwszym roku kwitły pięknie natomiast w drugim już się straciły. Nigdy w trawę już nie powsadzam cebulek. Grażynka ma racje nie wolno. Dziękuję Grażynko za cenną uwagę.
Wandziu uświadomiłaś mi problem z cebulkami, faktycznie były przecież podtopienia . Już wiem, że z niektórych miejsc, gdzie woda długo stoi wykopię wszystkie cebulki.
Kasię 1972, która pierwszy raz gości w moim ogrodzie witam bardzo serdecznie i zapraszam częściej. Masz racje Kasiu, właściwie to ja teraz mam tylko jeden priorytet na działce, a mianowicie przystosowanie jej do potrzeb mojej wnusi Roksanki.

Gosia pyta czy w pojemnikach robie dziurki, tak Gosiu w kubeczkach wysokich po śmietanie po jednej dziurce wypalam rozgrzaną lutownicą. Szybko i sprawnie. Za podstawki pod te kubeczki z dziurka służą kubeczki niskie też po śmietanie lub serku lub margarynie.
Agnieszko, Kasiu i Gosiu dziękuję za pochwałę.
Basiu ja też powtykałam w trawę krokusy i przebiśniegi. Przebiśniegi nie wyrosły, a krokusy w pierwszym roku kwitły pięknie natomiast w drugim już się straciły. Nigdy w trawę już nie powsadzam cebulek. Grażynka ma racje nie wolno. Dziękuję Grażynko za cenną uwagę.
Wandziu uświadomiłaś mi problem z cebulkami, faktycznie były przecież podtopienia . Już wiem, że z niektórych miejsc, gdzie woda długo stoi wykopię wszystkie cebulki.
Kasię 1972, która pierwszy raz gości w moim ogrodzie witam bardzo serdecznie i zapraszam częściej. Masz racje Kasiu, właściwie to ja teraz mam tylko jeden priorytet na działce, a mianowicie przystosowanie jej do potrzeb mojej wnusi Roksanki.

Pozdrawiam Krystyna
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Wow, u Ciebie już tulipanki kwitną???
,\u mnie dopiero co powychodziły listki z ziemi.
Ale piękne te szafirowe krokusy. Bo to krokusy, prawda???

Ale piękne te szafirowe krokusy. Bo to krokusy, prawda???
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU tulipanki już zaczęły kwitnąć a u mnie dopiero gdzie nie gdzie zaczynają sie pokazywać pąki na tulipanach . Sliczne kępy krokusów
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pięknie wszystko zaczyna kwitnąć i w twoim ogrodzie a takie tulipanki botaniczne tez zaczynają u mnie kwitnąć na skalniaku pod lipką ..
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Już pierwsze tulipanki ?
No to jest wiosenny sukces.
U mnie na razie same liście tylko.
No to jest wiosenny sukces.

U mnie na razie same liście tylko.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witam Krysiu śliczna i zadbana działka dyplomy się należały .Kwiaty wiosenne cudne uwielbiam krokusy będę do Ciebie często zaglądać pozdrawiam cieplutko 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu ,ale pięknie u Ciebie
a jak dużo kwitnie ,chyba podgrzewasz je
tulipanki ,miodunki
u mnie dopiero co wylazły
dzisiaj siąpi deszczyk,a tak miało być ładnie

tulipanki ,miodunki

dzisiaj siąpi deszczyk,a tak miało być ładnie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu zachwyciły mnie tulipanki, u mnie jeszcze daleko do takiego widoku, a bardzo już na niego czekam