Kalinowa działka .. Stachu 1956
-
Stachu 1956
Re: kalinowa działka .. Stachu 1956
Misia , perukowiec słabo kwitnie ,zaszkodziły wiosenne mrozy.
Ostatnie zdjęcie, Stachu, jest powalające... dużo pracy Cię kosztowało na pewno doprowadzenie działki do takiego wyglądu - niezmiennie podziwiam za ogólne uporządkowane wrażenie i zadbane rośliny... widać tam pasję.
Hortensja slicznie już kwitnie, moje dopiero się rozkręcają...
Hortensja slicznie już kwitnie, moje dopiero się rozkręcają...
-
Stachu 1956
aguniada -pracy troszkę kosztowało takie uporządkowanie , ale co roku po troszeczku, trwa to od 14 lat.Hortensja kwitnie tylko ogrodowa ,bukietowa ma dopiero zawiązki kwiatowe .
ależ obficie rośnie Ci ten wiciokrzew... nie masz problemu z mszycami na nim? w tym roku wiele z tych pięknych pnączy jest obleganych przez mszyce...
-
Stachu 1956
Dośc często robię oprysk preparatem na mszyce .
Jak pojawią się mszyce na jaśminie , to robię oprysk wszystkich roślin atakowanych przez mszyce .
Jak pojawią się mszyce na jaśminie , to robię oprysk wszystkich roślin atakowanych przez mszyce .
słusznie, ja też wolę działać natychmiast - łatwiej je ograniczyć.
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Stachu
Pospacerowałam wirtualnie po Twojej działeczce
Bardzo podobają mi się te nowe aranżacje ogrodowe-widać wpływ forum na zmiany w Twoim ogrodzie
Twój wiciokrzew jest boski
Pospacerowałam wirtualnie po Twojej działeczce
Bardzo podobają mi się te nowe aranżacje ogrodowe-widać wpływ forum na zmiany w Twoim ogrodzie
Twój wiciokrzew jest boski
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już tu byłam. Ale się nie ujawniałam bo jeszcze bym sprowokowała Ciebie do rewizyty. A wtedy
wstydu bym się najadła. U Ciebie tak czyściutko, zieloniutko a u mnie ciągle gdzieś bałagan, ciągle z czymś nie zdążę i na zdjęciach to widać. No ale i tak do mnie trafiłeś więc stało się. Pięknie kwitnie wiciokrzew, Anabelka też już ładnie się prezentuje. No a trawnik, zieloniutki, czyściutki bez chwastów. Masz różnego rodzaju ściółkowanie, kora, kamienie. Coś pod kamieniami masz położone, że Ci nie przerastają?
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Staszku a co rośnie z tyłu za wiciokrzewem 
-
Stachu 1956
Lusia , pod kamieniami mam podłożoną włókninę .
FRAGOLA, to najbardziej widoczne to bez ,a mało widoczny bezpośrednio za wiciokrzewem to bluszcz .
FRAGOLA, to najbardziej widoczne to bez ,a mało widoczny bezpośrednio za wiciokrzewem to bluszcz .
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Stasiu,widzę u ciebie też dorodne słoneczniczki.Czy to możliwe,żeby one same rozsiały mi się gdzieś 10 m dalej od miejsca gdzie rosną?
-
Stachu 1956
Malgosia , prawdopodobnie tak się stało .
W moim przypadku sąsiadka ma ich dużo i gdy walczę z chwastami spotykam małe samosiejki .
Mogą roznosic też ptaki .Tak samo z perukowcem czerwonym ,berberysem, wszędzie tego pełno .
W moim przypadku sąsiadka ma ich dużo i gdy walczę z chwastami spotykam małe samosiejki .
Mogą roznosic też ptaki .Tak samo z perukowcem czerwonym ,berberysem, wszędzie tego pełno .
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Berberys akurat bym chciała,podchodzę któryś raz do ukorzenienia go,ale nie wychodzi,a chciałam zrobić bordową ścianę na tle żywopłotu.Może ty znasz jakiś sprawdzony sposób?
-
Stachu 1956
Małgosia , podobnie jak Ty kiedyś chciałem kiedyś ukorzenic trzmielinę, ale zamiast żółtej wyrosła mi zielona .
Na ok 50 pędów ukorzeniły mi się 3.
Na ok 50 pędów ukorzeniły mi się 3.