Kogra nie mam żadnych zdjęć liliowców, wyszłam rano zadowolona, że w końcu nie pada i tyle się nacieszyłam. A tak ładnie kwitły całymi bukietami po 3 kwiaty na pędzie po południowej ulewie zostały tylko mokre szmatki mam kilka zdjęć jeżówek to je zaraz wrzucę, jakieś zdjęcia żurawkowej rabaty, trochę zielska ale ciągle leje . Spędzam czas siedząc w garażu i czyszcząc bramę ze starych warstw lakieru przed malowaniem, brama ma ponad 40 lat i warstw lakieru jest duużoo. Chyba jutro skończymy czyszczenie
I jeszcze margaretki
Moje jeżówki na razie przeważnie mają po 1-2 kwiatki. mam nadzieję że się rozrosną, podziwiałam w innych ogrodach macie cudowne kępy!!
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Te żurawki są piękne, jeżówki zresztą też choć poza moim zasięgiem wszystko co teraz zakwita na dolinach u mnie nie zdąży przed zimą dlatego mniej mnie interesuje. Pogoda u mnie jeszcze gorsza niż u Ciebie ,ale wpadłam na podobny pomysł czyszczę drzwi pokoju ze starego lakieru i staram się nadać im pierwotny wygląd . W czasach komunizmu i kwaterunku lokatorzy zapaćkali dzwi drewniane paskudnym lakierem.
Święta racja, handrę tylko słoneczne fotki mogą uleczyć.
A ja zachorowałam na margaretkę.
Śliczna potargana gwiazdka, taka rozczochrana......no po prostu miodzio......
Słoneczne jeżóweczki piękne i rozczochrana margerytka też. Pogoda dołująca to prawda ale postanowiłam się nie dawac , zawsze można popatrzeć na pięknie kwitnące ( jak nie liliowce to jeżówki ) albo pięknie liściaste ................... przeciez za parę miesięcy będzie mokro , ponuro , śnieznie i żadnych ogrodowych widoczków oprócz fotek ............... proponuję doły psychiczne i chandry odłożyć do tego czasu
Miłego dnia .......................... u mnie pada
Ewo a u mnie nadal brzydko ,widzę że podobnie jak ja uwielbiasz jeżówki , piękne masz najbardziej podoba mi się ta zielona w wzorek może dlatego że jej nie mam.
Halinko nie ma za co patrz co Ci się jeszcze podoba i zapisuj, do następnego spotkania
Dawidku to dopiero kilka moich jeżówek, już nie mogę się doczekać jak zakwitną następne. W planach mam jeszcze jeżówkowe zakupy.
Nareszcie dzień bez deszczu dzisiaj pochmurno, bez przejaśnień mam nadzieję, że nie będzie padać. Słoneczka życzę wszystkim
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Witajcie Dziś trochę zdjęć moich nowych odmian liliowców, Jak na razie większość zgadza się odmianowo. Co do niektórych mam wątpliwości ale co można wymagać jak sadziłam je po 15 maja i na początku czerwca
Black Cat
Killer
Cherry Valentine
Frist knight
miało być Witch Timble jest ładniejszy ale co to? To dopiero pierwszy kwiat.
Jan Paweł w rzeczywistości ładniejszy piękny czerwony i aksamitny
druids chants
apricot Beauty niestety pierwszy kwiat niepełny zobaczymy dalsze
FORGONTTEN DREAM'S
Starsze
Arctic snow
NN
Tigerling
Royal saracen
starling
Moonlight Orchid
Lynn Hall
nn
Miał być fire fog ale nie mam pewności
Lady Neva
NN
Crystal Pinot
Black stockings
pomidorek