Moje...
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje...
Ależ nowości 

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Sylwia, Ty to już chyba masz dżunglę zamiast domu
Widzę oczami wyobraźni jak przemieszczasz się po lianach 

- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eeee Sylwia pewnie ma villę z 10 pokojami to spokojnie wszystko pomieści.
Swoją drogą cudne nowości
Szczególnie będę podglądać rozwój masdevallii.
No nic nie poradzę, że podbiły moje. 

Swoją drogą cudne nowości

Szczególnie będę podglądać rozwój masdevallii.

- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Dziękujęakwarybka pisze:Ależ nowości

Lucynko ależ Ty masz wyobraźnięlucynaf pisze:Sylwia, Ty to już chyba masz dżunglę zamiast domuWidzę oczami wyobraźni jak przemieszczasz się po lianach

Arletko chciałabym taką willęarlet3 pisze:Eeee Sylwia pewnie ma villę z 10 pokojami to spokojnie wszystko pomieści.![]()
![]()
Swoją drogą cudne nowości![]()
![]()
Szczególnie będę podglądać rozwój masdevallii.No nic nie poradzę, że podbiły moje.

Przekwitła już księżniczka

to tyle...
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Sylwio cudowna Viola
, wspaniałe zdjęcia 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Violcia śliczniutka
ale ja tam nadal czekam na te kwiatuszki na masdevalli.
Moja też będzie kwitła powtórnie.

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio Twoja kolekcja pięknie się rozrasta.
Niech Masdevallie rosną zdrowo u Ciebie. Ta trzecia Masdevallia to różowa hybryda NN.
Violacea mocno wybarwiona.

Niech Masdevallie rosną zdrowo u Ciebie. Ta trzecia Masdevallia to różowa hybryda NN.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow...dwa kwiatuszki na Violacei...toż to szczyt marzeń storczykomaniaka
Brawa

Brawa

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Sylwio dawno u Ciebie nie byłam. Dziś weszłam i zgaszona jestem totalnie... tyle nowości! I do tego orchidarium..
nie wiem od czego mam zacząć.. po pierwsze to pełen zachwyt dla Phal. princess kaiulani.. Kwitła prześlicznie , a teraz w jej miejsce weszła Phal. violacea sumatra... mmm miód malina!
Kolejny podziw wzbudziło we mnie Paphiopedilum niveum ,Cochleanthes discolor i Zygopetalum... gdybyś kiedyś coś dzieliła to ja bym była chętna na kawałeczek..
No i na koniec mam małą prośbę. Proszę opowiedz jak obchodzisz się ze swoją Promeneą xanthina. W jakiej temperaturze ją trzymasz i jak często podlewasz.... Czy Twój przyrost szybko rósł? Moja ma 3 nowe psb, ale rosną milimetr na miesiąc chyba...

Kolejny podziw wzbudziło we mnie Paphiopedilum niveum ,Cochleanthes discolor i Zygopetalum... gdybyś kiedyś coś dzieliła to ja bym była chętna na kawałeczek..

No i na koniec mam małą prośbę. Proszę opowiedz jak obchodzisz się ze swoją Promeneą xanthina. W jakiej temperaturze ją trzymasz i jak często podlewasz.... Czy Twój przyrost szybko rósł? Moja ma 3 nowe psb, ale rosną milimetr na miesiąc chyba...

- syljed
- 200p
mis20 pisze:Sylwio cudowna Viola , wspaniałe zdjęcia
iwka2 pisze:Witaj super nowości i piękna kolecja
trzynastka pisze:Viola przeurocza
Dziękujęsama pisze:Cudna Viola

Arletko też czekamarlet3 pisze:Violcia śliczniutkaale ja tam nadal czekam na te kwiatuszki na masdevalli.

Asiu dziękuję za informację,cieszę się bo wszystkie Masdevallie rosną i tak po cichu wydaję mi się,że jeszcze jedna za kwitnie,ale nie jestem pewna.Viola rzeczywiście tego trzeciego kwiatka ma najbardziej ubarwionego.Joane pisze:Sylwio Twoja kolekcja pięknie się rozrasta.
Chyba potrzebował drugiej połówki,pozazdrościł księżniczcejustus27 pisze:Wow...dwa kwiatuszki na Violacei...toż to szczyt marzeń storczykomaniaka
Brawa

Moniczko będę pamiętać o tobie,wydaje mi się,że Cochleanthes samo się dzieliZabka_Monis pisze:Sylwio dawno u Ciebie nie byłam. Dziś weszłam i zgaszona jestem totalnie... tyle nowości! I do tego orchidarium..nie wiem od czego mam zacząć.. po pierwsze to pełen zachwyt dla Phal. princess kaiulani.. Kwitła prześlicznie , a teraz w jej miejsce weszła Phal. violacea sumatra... mmm miód malina!
![]()
Kolejny podziw wzbudziło we mnie Paphiopedilum niveum ,Cochleanthes discolor i Zygopetalum... gdybyś kiedyś coś dzieliła to ja bym była chętna na kawałeczek..![]()
![]()

Promenea stoi u mnie na południowym oknie w temperaturze do 25 st.,raz na tydzień ją moczę w wodzie mineralnej,ale to wszystkie storczyki tak podlewam.A przyrost oj ciężko było jak ją w kwietniu na wystawie kupiłam to miała dwa pąki,które szybko uschły i listki z psb odpadły i dopiero na początku lipca zauważyłam nowy przyrost,więć chyba też nie za dobrze

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Sylwio
niesamowita kolekcja botaników,ja mogę tylko podziwiać wszystkie razem i każdego z osobna, bo nazw nie podejmuję się wymieniać
. Prześliczne zdjęcia Violki 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- syljed
- 200p
ewarost pisze:Sylwio![]()
![]()
niesamowita kolekcja botaników,ja mogę tylko podziwiać wszystkie razem i każdego z osobna, bo nazw nie podejmuję się wymieniać
. Prześliczne zdjęcia Violki
Dziękuję

Sporo się dzieje,ale bardziej w kolorystyce zielonej-dobre i to.
Obiecana Masdevallia z pędem

i u drugiej też się coś pojawia

Angraecum calceolus trzyma w napięciu

Zygopetalon ma nowy przyrost

i na koniec dla mnie najbardziej miła dla mnie informacja po ciężkim początku zasuszeniu 3 pędów i 3 nowych przyrostów w końcu jest nowy i to mój

i na koniec coś dla miłośników...

Miłego weekendu