Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
Igor wyczytałam w Twoim wątku że Ty dniujesz i nocujesz przy kompie no chyba że trzeba iść do szkoły.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kochani, dziękuję wszystkim za życzenia, ale tak szczerze mówiąc, to gdyby nie wy...to nadal, wlepiałabym tylko oczy w Wasze parapety i ogródki
Kilka osób pyta o moje cebulki hipeastrum...mam osiem cebul hipeastrum, każda jest innego koloru. Zazwyczaj zaraz po posadzeniu z cebulki zaczyna najpierw wychylać się pąk kwiatowy. Zauważyłam, że z dwóch zaczęły już wychodzić pąki, a z dwóch liście. Obawiam się, że te które zaczęły od liści...mogą mi nie zakwitnąć
nie będę ich jednak usuwała, bo skoro mają ochotę zazielenić się, to nie będę im przeszkadzała, bo pewnie i tak, będą puszczać kolejne liście. Pozdrawiam 

Kilka osób pyta o moje cebulki hipeastrum...mam osiem cebul hipeastrum, każda jest innego koloru. Zazwyczaj zaraz po posadzeniu z cebulki zaczyna najpierw wychylać się pąk kwiatowy. Zauważyłam, że z dwóch zaczęły już wychodzić pąki, a z dwóch liście. Obawiam się, że te które zaczęły od liści...mogą mi nie zakwitnąć

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pięknie wyglądają hipki. A jaki widok będzie, gdy zakwitną 

Iwonko mnie w zeszłym roku jeden hipek wypuścił listki a w lutym zakwitł więc to nie jest reguła, że jak wypuści liście to kwiatu nie będzie. U mnie wszystkie teraz wypuszczają liście a nie pąki, obcięłam i zobaczymy co będzie...
-
Niestety święta zbliżają się wielkimi krokami i najwyższy czas...nie opuszczać kuchni
Moi kochani życzę Wam z całego serca: Radosnych, magicznych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA wśród rodziny i przyjaciół, wspaniałych prezentów (takich wiecie...od serca) pyszności na cudownie nakrytych stołach i...zdrówka, abyśmy mogły spotkać się jeszcze w tym starym roku

Moi kochani życzę Wam z całego serca: Radosnych, magicznych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA wśród rodziny i przyjaciół, wspaniałych prezentów (takich wiecie...od serca) pyszności na cudownie nakrytych stołach i...zdrówka, abyśmy mogły spotkać się jeszcze w tym starym roku

Ja do kuchni to skoczę może na pół godzinki :P Nie jadę na święta do domu, normalnie tyle dni leniuchowania 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko to Ty już babcią jesteś
Ja byłam pewna że klikam sobie z młodą dziewuszką 

-
święta, święta i...dzisiaj żadnych zdjęć nie będzie, bo jestem jeszcze zbyt rozleniwiona, żeby biegać z aparatem fotograficznym po domu, a i kwiaty wydają się jakieś stulone na parapetach...czyżby miały już dość zimy? chciałabym za to serdecznie podziękować za WSZYSTKIE piękne życzenia, które dostałam na maila i w moim wątku
Gosiu to jest właśnie magia internetu, myślisz, że z drugiej strony siedzi książę, a to...żaba

Gosiu to jest właśnie magia internetu, myślisz, że z drugiej strony siedzi książę, a to...żaba

Eee tam zaraz żaba, młodziutkie i piękne jesteśmy wszystkie i tego się trzymajmy.

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
No i jak tu się nie uśmiać Iwonko żabo

-
Odkąd posadziłam do doniczek cebule hipeastrum, częściej sprawdzam, co nowego dzieje się na moim parapecie. Zaglądam z ciekawością między łuski cebuli, co też z nich się wyłoni. Oczywiście temu podglądaniu towarzyszy nadzieja, że dojrzę czubeczek pędu kwiatowego. Jak widać na załączonym zdjęciu, doczekałam się nie tylko świeżych zielonych liści, ale także tego, czego najbardziej pragnęłam.
Kochane życzę Wam, aby przyszły rok obfitował w spełnione marzenia
Życzę wspaniałej sylwestrowej zabawy, niech każda z Was wejdzie w 2011 Rok tanecznym krokiem

Kochane życzę Wam, aby przyszły rok obfitował w spełnione marzenia
Życzę wspaniałej sylwestrowej zabawy, niech każda z Was wejdzie w 2011 Rok tanecznym krokiem

- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Witam:)
O...widze hipek już wsadzony,u mnie tez juz zasadziłam po przesuszeniu,i nawet sa juz pączki:)
O...widze hipek już wsadzony,u mnie tez juz zasadziłam po przesuszeniu,i nawet sa juz pączki:)
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
....o jaki hipek...zobaczę jak moje...
...Iwonko
wszystkiego naj najlepszego w Nowym Roku od żaby.. 
...Iwonko

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jest pączuś
To ja teraz tu cichutko przycupnę i poczekam sobie spokojnie na kwiatusia. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Iwonko Ty już niedługo będziesz oglądała cudne kwiaty hipeastrum, a ja dopiero moje cebulki wyjęłam z doniczek i suszę.