Witajcie mam nadzieję że wybaczycie mi tak długą nieobecność ale ważne że już do was wracam i kwiatuszki pokazuję
trochę się u mnie zmieniło bo była mała przeprowadzka co prawda niedaleko bo do sąsiedniego pokoju ale to też coś teraz mam balkon i już planuję co z nim będzie na wiosnę
ni ale koniec tego gadania czas na zdjęcia
na pierwszy rzut idzie moja ukochana palma pewnie zauważycie że jest tak jakby trochę przekrzywiona to dlatego że dostała wielką poduchą od pewnego małego potworka
A teraz Benek w pięknym porannym słońcu
I w tym samym słoneczku Epipremnum (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę )
Teraz calathea crocata
i calathea triostar
i te calathea ale nie pamiętam jaka
Skrzydłokwiat z wymiany już będzie kwitł
Palma NN pani w kwiaciarnia zapewniała ze to Palma Kokosowa ale nie do końca jej wierze
i jedne z moich ostatnich nabytków Hiacynty
No i na dziś to tyle ale zapewniam że to dopiero początek jutro reszta mam nadzieję że tym co dziś pokazałem zachęciłem was chociaż troszkę żeby zaglądnąć ty też jutro
A jak już wcześniej wspominałem od wiosny rozszerzam swoją działalność również na balkon będę wdzięczny za wszystkie sugestie szczególnie zależy mi na pomysłach jakie rośliny można w donicach na balkonie wysiać albo posadzić chodzi raczej o kwitnące liczę na wiele fajnych pomysłów
Ładne kwiatuchy. Calathea crocata ma bardzo ładne listki i taka gęsta.Calathea triostar też mi się bardzo podoba ,ale słyszalam że są trudniejsze w uprawie
obserwator u mnie wszystkie trzy calathee rosną dosyć ładnie chociaż poświęcam im tyle uwagi co innym roślinom myślę że wszystkie są w miarę łatwe w uprawie nie mają jakichś specjalnych wymagań u mnie stoją koło okna i umiarkowanie je podlewam i na szczęście rosną
obserwator spróbuj ja polecam
Z przykrością stwierdzam że fotek niestety dziś nie będzie aparat odmówił posłuszeństwa próbowałem robić telefonem ale jakość była straszna ale jutro kupię baterie i może uda mi się coś zdziałać