Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Mamba następna żurawko-hobbistka :;230 To forum strasznie zaraża :D
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mamba !
Mam tak:
Od dostawcy sieci - poczta oficjalna.
Na gmail.com, 3 adresy, prywatny, forumkowy, firmowy.
Na firefoxie, Thunderbirda, którym odbieram wszystko razem, jak chcę.
Napisz proszę co ty masz na kompusiu. Coś Ci dobierzemy, aby bylo łatwo i przyjemnie i dla leniwych.

PS. Tylko ludzie leniwi są bardzo inteligentni.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo, a sprawdzałaś w ustawieniach profilu? może tam masz coś nie kliknięte? Zobacz to:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=14&t=33860
Zawsze też możesz zapytać moderków, tu:
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=14
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba !

A to znasz :

Jako alternatywy do korzystania z poczty w programie Microsoft? Outlook za pomocą programu Google Apps Sync for Microsoft Outlook? spróbuj użyć interfejsu internetowego Gmaila. Po prostu zaloguj się na swoje konto Gmail przy użyciu przeglądarki na dowolnym komputerze. W ten sposób uzyskasz dostęp do tych samych wiadomości i metod organizowania informacji, jak za pomocą programu Outlook, ale działanie niektórych funkcji będzie trochę inne. Poniżej zawarto podsumowanie różnic:

i

Korzystanie z programu Outlook i aplikacji Google Apps Sync

* Poczta programu Outlook
* Kalendarz programu Outlook
* Kontakty programu Outlook

Na moje potrzeby wystarczy mi to co mam ale...
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba, sprawdź czy Ci działa PW.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

agnieszka72 - łyknęłam bakcyla i to można rzec, że z gwinta łyknęłam :D :D :D bo mnie mocno wzięło i jak codziennie jakiejś żurawki nowej nie wypatrzę, to mi czegoś brak. A znawczyni mi potrzebna koniecznie, bo raz widziałam żurawkę marmurkową o czarnych prawie liściach w jakiejś gazecie i nie spotkałam więcej, podejrzewam, że była jednoroczna. I to nie był brąz, jakaś czekoladka, ale takie black black. Pozdrawiam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

ankha - ta Twoja marmolada w bikini tak mnie latem urzekła :D (tak miało być napisane, kto ciekaw, jaka marmolada, niech u ankhi szuka). Bo one takie zgrabne te żurawki, kolorowe i ... wesołe.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo, działa już u Ciebie PW????
mamba9991
1000p
1000p

Post »

gosia07 pisze:Mamba następna żurawko-hobbistka :;230 To forum strasznie zaraża :D
O, Kochana, jestem już żurawko profesjonalistką, oczywiście w teorii :;230 :;230 :;230 Purple Palace, Tiramisu, Plum Pudding, pytaj o co chcesz :D A do Ciebie mam pytanie, kiedy hortensje okryć, bo widziałam, że masz ładne, u mnie tego roku nie kwitły, ale po nawozie dostały dużo pąków, tu jest ciepło, 2 razy był przymrozek, a teraz np jest 10 stopni. Ten Szczecin jest dla mnie taką nowością klimatyczną, że nie wiem, jak tu działać ogrodowo. Ciepło i ciepło.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

krzysztofkhn, chyba działa ... napisałam do Ciebie na próbę, jak działa, to daj znać. Z tą inteligencją leni różnie bywa... talent nie używany zanika. Czasem trzeba się wysilić i chociaż inteligentną minę zrobić. A z tym pw to czary jakieś :wink: :wink: :wink:
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Na działce jeszcze mi tylko marcinki kwitną. Obrazek

Też niefortunnie rosną, bo pod renetą, ich korzenie wrosły w korzenie renety, nie obędzie się przy przesadzaniu bez uszkodzenia, to czekam do wiosny, bo jak kwitną jesienią, to będą miały cały sezon na odbudowę systemu.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

W dodatku podsadzone hostą, gdzie głaz gdzie Kaukaz, ale u mnie jest tak, że jak w końcu wymyślę, jak dany kawałek ziemi ma wyglądać, to rośliny, które tam posadziłam tymczasowo (bo nie mogę się oprzeć zakupom) idą "na stancję" gdzie akurat jest odchwaszczone. A to jest tegoroczny marny zbiór winogron, stare, malutkie winogrona, niezdatne do jedzenia, ale z deserowych wino by nie wyszło. Zauważyliście, jaka przyroda mądra? Co do jedzenia, to ładne i dorodne, a przetwory najlepsze z małych, niekoniecznie ładnych owocków. Matka natura wie, żeśmy wzrokowcy :wink: Obrazek
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Ale nieapetycznie to wygląda, lecz z czasem nabiera i smaku i zapachu i wyglądu. Specjalnie wina nie lubię, bardziej mnie korci, by zrobić pitny miód (północ dochodzi, to wchodzę na niegrzeczne pasmo :D :D :D ). Taki trójniak na przykład. No tak. Pewnie zaraz będę chciała pasiekę :;230 :;230 :;230 Jak się raz zacznie samemu kwiaty i jedzenie i napitki preparować, to już nie ma odwrotu .....
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba !
A dlaczego nie przeleciałaś winogron sokowirówką ?

PW odebrane i następne wysłane.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Sokowirówką przelatuję sok jabłkowy, potem sączę przez watkę. Pasteryzuję i ... wypijam zapas w miesiąc :D Wina nastawia Konrad, jego ojciec i dziadek nastawiał, to wie, co robi, bo już mu ze 3 podkradłam :wink: Dobre, takie właśnie miodowe.. Moje osiągnięcia na polu monopolu to porterówka i cytrynówka (nalewki). Soku nam wyszło w tym roku 69 butelek, z czego 20 już pochłonęłam. Tytuł mojego wątku nie jest przypadkowy...
Z tego, co na razie mi Konrad zdradził na temat wina, to je lekko mieli mikserem (winogrona). Wiem, że niektóre owoce mieli mocniej, ale widzisz, Krzysiek, on się w kuchni zamyka, jak to wino tworzy, nie będę przecież podglądać.
Esteci i łakomczuchy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”