Witajcie
Niestety wróciły chmurki i mrozik w dzień... a już tak czułam się energicznie...
Olu, Jak siałam kloniki to szybko i ładnie wschodziły .. i nie bój się od razu je przyciąć, niech się rozkrzewią... bo tak to badyle porosną... Nie próbowałam je splatać, bo one puszczają silne długie odrosty i jakbyś chciała drzewko to byś musiała co chwila ciąć koronę i nie będą wtedy kwitły... a poza tym pędy szybko drewnieją i są sztywne... Kwitną praktycznie cały czas, tylko właśnie na czubkach nowych przyrostów... więc jak przycinasz to klops...
Comcia, Pamiętaj żeby najlepiej od razy przyciąć... one rosną bardzo szybko... już w pierwszym roku będziesz miała drzewka...
Kasiu, witaj, serdecznie zapraszam i ciesze się, że grono mazowieckie się powiększa
Jadziu, kloniki powinnaś kupić... ja kupiłam w Leclercu, bez problemu kiełkują i szybko rosną.
A dzisiaj znów szaro i buro się zrobiło.... zabiłabym się gdyby choć płatek śniegu jeszcze spadł..
Pestko, witaj

Ja w sumie troszkę zawiodłam sę klonikami, bo straszne krzaki z nich i gdzie je trzymać potem