Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

Dobrze że jednak tawułki rosną u Ciebie, bo okazy masz godne pochwał. Ciekawe kolory liliowców, zwłaszcza ten pierwszy - określiłabym jako śliwkowy, bo mi się wszystko z jedzeniem ostatnio kojarzy ;:224 .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adamie ślicznie Ci kwitną Tawułki, lubię takie skupiska kwiatów, ładniej się prezentują niż pojedyncze.
Ciekawe odmiany liliowców, moje te o ciemnych kwiatach jakoś się ociągają z kwitnieniem, chyba dlatego,że rosną w półcieniu. :)
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Adam - ja mam słabość do roślin kwitnących na niebiesko, a u Ciebie co rusz to coś niebieskiego kwitnie. Super to wygląda. Nie wiem czemu lubię niebieski, bo to trochę nienaturalny kolor w świecie roślin.

Pozdrawiam
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
kasia_072
50p
50p
Od: 15 maja 2010, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7
Adasiu ,jak zwykle jest na co u Ciebie popatrzeć,tawułki śliczne,też mam, jeszcze jak zwykle u mnie nie zakwitły:moja rodzinka się ,,przytuliła'' basenem do mojej rabatki,tylko cień zrobili.Pieska dzieciom sprawiłeś?namawiam pieski są fajne ,posłuchaj dzieci :wit ,Ja na mojego psiaka nie narzekam,gorzej z mężem i dziećmi,wymyślili sobie basen i dokładnie koło rabatki i w miejscu gdzie miała powstać nowa :twisted: Także muszę pomyśleć o innym miejscu.Pozdrawiam ;:3
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj :wit Reniu, Geniu, Martynko , Aniu , Tajko , Tomku, Kasiu :D
Dziękuję za przybycie do mojego wirtualnego ogródka i za tyle miłych słów .
Cieszę się , że podobają wam się moje tawułki i inne kwiatki rosnące w moim małym ogrodzie .
Następne liliowce zakwitają , nie takie piękne i odmianowe jak w innych Forumkowych ogrodach , ale
mnie muszą na razie takie zadowolić - jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma - jest takie powiedzenie ;:108
Do mojej rodziny dołączyła mała ogrodniczka - labradorka , dzieci nie dawały mi już żyć ,
nudziłu i nudziły w końcu pojechaliśmy po pieska , a przy okazji nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności i wstąpić na
Rzeszowski ryneczek , a tam babuszki miały cacka koło któtych nie mogłem przejść obojętnie :tan
Kupiłem dwie ostróżki - biała i różową , dwie trytomy (różne kolory ) , tawułkę bordową , lobelię , hostę

Obrazek Obrazek

A to nowy członek rodziny - Luna

Obrazek

i jeszcze coś ogródkowego

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Adam ale piękne nabytki przytargałeś z ryneczku , kiedyś jak mieszkałam w mieście to często na rynku robiłam zakupy teraz to rzadko wiele moich liliowców jest z ryneczku .
Śliczny piesek , dzieci chyba szczęśliwe .
Genia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ja również często kupuję i dużo roślin mam z ryneczku - babcie często mają rarytaski , tyle że z odmianami
roślin u nich kiepsko , nie zwracają uwagi na odmiany , Choć czasem i w szkółkach też są nie opisane rośliny .
Dzieci bardzo cieszą się z pieska , prawdę powiedziawszy to i ja urwiskę polubiłem :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Adaś i urwisek i roślinki super ;:138 Trzymaj urwiska żelazna ręka żeby dzieciom krzywdy nie zrobił jak dorośnie :D I u mnie na ryneczku naprawdę za niewielkie pieniądze można kupić fajne roślinki :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam S. pisze:Geniu ja również często kupuję i dużo roślin mam z ryneczku - babcie często mają rarytaski , tyle że z odmianami
roślin u nich kiepsko , nie zwracają uwagi na odmiany , Choć czasem i w szkółkach też są nie opisane rośliny .
Dzieci bardzo cieszą się z pieska , prawdę powiedziawszy to i ja urwiskę polubiłem :D

Adam to tak jak też nawet jak kupuję z nazwami to za chwilkę nazwy mi gdzieś giną i mam wszystko bez nazw :;230
Ale co się dziwić ja też już babcia :;230 syn ciągle powtarza , może kupić Ci Geriavit :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Adamie, wspaniale! Piesek uroczy, no i rasa stworzona na rodzinnego pupila. Rośliny na ryneczku to faktycznie okazja, zwłaszcza jak już kwitną, omija się pomyłki i zazwyczaj są to już większe okazy.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie, no kwiatuszki cudne, ale ta mała myszka - p r z e u r o c z a.
Ja to mam cholerną słabość do zwierzaków.
Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo już bym tam wpadła i ja wycalowała i wytarmosiła.
Kwiatki - ogród kocham - ale zwierzaki górą.
Adaś obiecaj, że będziesz często pokazywał jej fotki.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Gosiu
Dziękuję . Psinka malutka na razie więc wszyscy jej ulegają i pieszczą do bólu, ;:49 jest naprawdę kochana i trudno ją
za cokolwiek karcik . Wiadomo jak to szczenię , gryzie co popadnie i siku robi też tam gdzie chce , ale uczymy ją , aby załatwiała
się na zewnątrz ;:78 . Dzieci moje juz nie są malutkie , więc mam nadzieję , że krzywdy im nie zrobi , a tym bardziej , że chowa się u nas od małego . ;:67 ;:108

Geniu

Jak mam tak samo choć kupię z nazwą roślinę to i tak nie pamiętam , muszę zapisać w kajeciku jedynie wtedy mam roslinę z nazwą .
To i mnie też przydałby się Geriavit , na moją krótką pamięć :;230 . A babcia jesteś nie da się już tego zmienić , ale nie z wyglądu . :D

Aniu

Z takim zamiarem jechaliśmy po pieska , aby był rodzinny , łagodny i radosny , ale jechaliśmy po pieska , a wróciliśmy z suczką .
Dzieci uparły się , że ma być rasa labradora biszkopta , a była tylko suczka , zresztą pan od którego ją wzięliśmy , stwierdził , że suczka
bardziej nadaje się do dzieci , bo jest łagodniejsza niż pies . Pieskowi czasem odbija i ma swoje ja . No i nie będzie mi sikać po tujach ,
problem z tym mam rozwiązany . Gorzej będzie z cieczką , ale i na to są sposoby . ;:108

Reniu

Ciesze się , że podoba Ci się moja mała zbójnica . Na razie ona jest w domu górą i rządzi - na maluszki zawsze przymyka się oko , ale nie zawsze tak będzie . ;:108
Fotki bedę jej dodawał , choć to nie będzie takie łatwe , bo trudno jest ją zfocić , taka z niej wiercipięta :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiu z wyglądu też , może nie nie z zachowania .

Nazwy też zapisuję w kajeciku , ale musiało by być jeszcze zdjęcie nad nazwą :;230 :;230
Śliczny piesek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Adamie wiele pięknych tawułek prezentujesz, również zakupy ciekawe, ja też często zaglądam na targ bo można tam kupić różne ciekawostki, jednak najpiękniejszy "kwiatek" jaki kupiłeś to ten czworonożny, ma przesympatyczne pysio ale wyściskałabym go, pogłaskaj go ode mnie.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu - jesteś młodziutką babcią , a zachowania to dobrze , że nie . Trzeba robić wszystko , aby czuć się młodym jak najdłużej .
Irenko - dziękuje , że wpadłaś do mnie na chwilkę pomimo upału i za tyle miłych słów pod adresem roślin i czworonoga .
Psinka wygłaskana od ciebie i leży sobie w chłodzie , na dwór nie chce wychodzić - jej również doskwiera gorąco jak i mnie .
Ja również wolę w chłodnym pomieszczeniu przebywać niż siedzieć na zewnątrz w tym skwarze .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”