Kalla kwitnąca latem - Zantedeschia elliottiana cz.1
Re: Kalla Zantedeschia aethiopca
ja kupiłam fioletową i zaczeła mi juz kiełkować 

POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam, ja też poluję na calle. Trochę się ich boję bo nie mam o nich zielonego pojęcia, ale już trochę was poczytałam i stwierdziłam, że chyba jednak spróbuję. Mam pytanko, które chyba jeszcze nie padło a mnie strasznie trapi- jakie stanowisko preferuje kalla, chodzi mi o ogród.
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Na jaka głębokość sadzicie bulwy? Posadziłam wczoraj i zastanawiam się czy nie za płytko
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elila kalie nie gryzą więc nie ma co się bać
na opakowaniu jest określony rodzaj stanowiska, opakowanie wyrzuciłam, ale wygale mi się że chodziło o słoneczne
Kontra - tak samo - na opakowaniu jest określona głębokość sadzenia (przynajmniej z założenia powinna być)

na opakowaniu jest określony rodzaj stanowiska, opakowanie wyrzuciłam, ale wygale mi się że chodziło o słoneczne
Kontra - tak samo - na opakowaniu jest określona głębokość sadzenia (przynajmniej z założenia powinna być)

U mnie na opakowaniu było napisane, że około 8 cm - ja tak wsadziłamkontra pisze:Na jaka głębokość sadzicie bulwy? Posadziłam wczoraj i zastanawiam się czy nie za płytko

Dzisiaj z ciekawości odkopałam bulwę i.... rosną korzonki

-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Na moim nie byłopozia pisze:

Chyba musze ją wkopać głębiej bo raczej jest na 3-4 cm niż na 8
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
kontra no 3-4 to może być za płytko. Jak się potem rozrosną to mogą się przewracać 

Ała!! a ja zawsze sadzę jak gloksynię prawie, ledwo pod ziemią.Ale się nie przewracają.A sadzę już około hmmm 9lat.Zawsze mi kwitną jak szalone.Pewnego roku w lesie znaleźliśmy nawóz , jaki leśnicy dają koło drzew.M dał taki krążek do donicy
no wtedy to dostały świra, było chyba 30 kwiatów w jednej donicy, wszyscy myśleli ,że sztuczne 

- krzysiek1240
- 200p
- Od: 23 lut 2008, o 13:59
Można już sadzić cebulki?? Nie straszne młodym liściom mrozy?? 

Pozdrawiam Krzysiek
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
Witajcie, moje zantedeschie siedzą w doniczkach w domu, picasso wypuszcza dwa zielone kiełki. Mam pytanie, czy mogę je już wystawiać na dwór na słońce?Docelowo i tak będą w ogrodzie, ale czy mogę juz je zacząć hartować? Prognoza na następne dni pokazuje jakieś 10 stopni, dziś jest chyba 14 bo słońce grzeje jak głupie 

Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Myślę, że możesz ale na noc jeszcze zabieraj do domu 

A co to za odmiana była ?? Kłączowe to zalecają sadzić płytko ok 3 cm, ale z kolei kłączowe mają inny układ i system korzeniowy niż bulwiaste.aniaop pisze:Ała!! a ja zawsze sadzę jak gloksynię prawie, ledwo pod ziemią.Ale się nie przewracają.A sadzę już około hmmm 9lat.Zawsze mi kwitną jak szalone.Pewnego roku w lesie znaleźliśmy nawóz , jaki leśnicy dają koło drzew.M dał taki krążek do donicy![]()
no wtedy to dostały świra, było chyba 30 kwiatów w jednej donicy, wszyscy myśleli ,że sztuczne
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Kamea cierpliwości. Ja mam Kalle pierwszy raz i jestem nimi zachwycona. Posadziłam 3 bulwy i mam już 18 kiełek z nich.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki