andziula30 ładny raczek, ależ już dawno takiego widziałam. Pamiętam z czasów dzieciństwa jadłam mięso z raka. Ale smaku już niestety nie pamiętam.
Żaby, jaszczurki,zaskrońce i inne żyjątka na działce cz.2
Re: Żaby, jaszczurki i inne żyjątka na działce cz.2
Chłopaki dzięki za odpowiedź. Ależ macie wiedzę.
Tak myślałam, że może być problem z tą ziemią na pyszczku
ale już nie chciałam jej dodatkowo stresować bo i tak ją odkopałam, a do wylegiwania się na słonku jeszcze jest trochę czasu.
andziula30 ładny raczek, ależ już dawno takiego widziałam. Pamiętam z czasów dzieciństwa jadłam mięso z raka. Ale smaku już niestety nie pamiętam.
- andziula30
- 200p

- Od: 9 kwie 2012, o 16:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MoniaK myślę,że jadłaś innego raka,może rzecznego ,których kiedyś pełno było w czystych wodach i były zdecydowanie większe.
Ten mój to rak pręgowany ,gatunek inwazyjny ,przybył do mnie jeden osobnik w wiaderku z rybami i wylądował w stawiku. Myślałam ,że nie przeżyje zimy ,a tu niespodzianka.
Ten mój to rak pręgowany ,gatunek inwazyjny ,przybył do mnie jeden osobnik w wiaderku z rybami i wylądował w stawiku. Myślałam ,że nie przeżyje zimy ,a tu niespodzianka.
I niech patrzą liście, tak łatwo upaść jak one wszystkie.
Niech kwiaty zobaczą, że ludzie choć tańczą razem, sami płaczą...
-
WojtekS
- 200p

- Od: 6 lut 2013, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Andzia piękne raki, ja chyba tylko raz je widziałem nad Odrą kilka lat temu : )
Monia o jej hibernacje już się nie ma, co martwić. Dwa dni temu spotkałem pierwsze tegoroczne żyworódki i zaskrońca
Monia o jej hibernacje już się nie ma, co martwić. Dwa dni temu spotkałem pierwsze tegoroczne żyworódki i zaskrońca
andziula30 tak zgadza się, jadłam raka rzecznego, bo właśnie w rzece ojciec je łowił.
WojtekS no to mnie uspokoiłeś, bo już się bałam, że obrazi się na mnie i odejdzie z ogrodu, a tego na pewno nie chciałabym
WojtekS no to mnie uspokoiłeś, bo już się bałam, że obrazi się na mnie i odejdzie z ogrodu, a tego na pewno nie chciałabym
-
WojtekS
- 200p

- Kontakt:
No to mamy komplet polskich jaszczurek na jednej stronie, gratuluje Wicca mieszkańców.
- andziula30
- 200p

- Od: 9 kwie 2012, o 16:32
U motylka plamek kilka 

A żabka pływa sobie

A żabka pływa sobie

I niech patrzą liście, tak łatwo upaść jak one wszystkie.
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
To ja wrzucę dość dokładne zdjęcia moich zwinek

Czytałam, że jak one opanują teren, to już nie ma innych jaszczurek, ale np padalce są u mnie.

Czytałam, że jak one opanują teren, to już nie ma innych jaszczurek, ale np padalce są u mnie.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
WojtekS
- 200p

- Kontakt:
andziula30 piękne motyle. Akurat w motylach jest kiepski, ale wydaje mi się do góry tak rusałka pokrzywnik, rusałka osetnik i rusałka pawik. Ropuszka piękna, teraz ich jest mnóstwo na każdym kroku 
jokaer o juz ma samczyk godowe barwy, dziś szukałem zwinek i nie znalazłem w godówkach. Podejrzewam, ze chodziło o żyworódki, gdy zdarza się, że silniejsze zwinki mogą na nie zapolować, aczkolwiek często spotykam oba gatunki obok siebie.
jokaer o juz ma samczyk godowe barwy, dziś szukałem zwinek i nie znalazłem w godówkach. Podejrzewam, ze chodziło o żyworódki, gdy zdarza się, że silniejsze zwinki mogą na nie zapolować, aczkolwiek często spotykam oba gatunki obok siebie.
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Również dodając zdjęcie swojego zwierzaka w ogrodzie. Jego imię jest Houdini, ponieważ wkrótce może zniknąć i pojawić się na drugim końcu ogrodu ....

Myślę, że moja córeczka mu bardzo pomaga.....dlatego bo, Houdini jest żółw ceramiczny

Myślę, że moja córeczka mu bardzo pomaga.....dlatego bo, Houdini jest żółw ceramiczny
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Aquaforta

- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Kontakt:
Rennni patrzę na zdjęcie żółwia i dziwię się tak wypukłym pancerzem, chory czy jak. Podpis pod spodem wyjaśnia wszystko
Pyszczek ma realistyczny
Pozdrawiam
-
27marcin27
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 19 kwie 2015, o 18:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się nabrałem i myślałem, że jest prawdziwy
Już nawet miałem pisać "jaki słodki żółwik"
Niedaleko mnie jeszcze na początku lutego chodziła sobie taka jaszczurka - http://i.imgur.com/GXq05ci.jpg
Ciekawe czy przeżyła?
Niedaleko mnie jeszcze na początku lutego chodziła sobie taka jaszczurka - http://i.imgur.com/GXq05ci.jpg
Ciekawe czy przeżyła?
- Rennni

- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Aquaforta, 27marcin27 Moja matka, kiedy po raz pierwszy zobaczyła w ogrodzie Houdiniho....zapytała mnie, jeśli gryzie i czy można go dostać w swoje ręce
Popłakałam się ze śmiechu
Popłakałam się ze śmiechu
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
-
27marcin27
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 19 kwie 2015, o 18:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Było jej powiedzieć "mamo, on cię chyba obserwuje... ja bym na twoim miejscu uważała. Wiesz, że taki żółw odgryzł rękę jednej kobiecie w Ameryce?!"