Mój ogród - Janek, cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

dzięki za odwiedziny i zachwyty :)

Tomku na razie chcę zeby się trochę rozrosła. mam ją już 3 rok i jak na glicynię to wcale się nie spieszy. chcę ją jeszcze puścic dalej i dlatego na razie czekam z cięciem

Geniu no miejsca faktycznie potrzebuje, u mnie właściwie znalazło się takie miejsce przypadkiem po zlikwidowaniu korony starej jabłonki, teraz służy jako podpora.

Dawidzie teraz już trochę ciemno żeby lecieć i sprawdzić ale myślę, ze mam ją gdzieś opisaną, to poszukam jutro i dam znać co do gatunku :)

Aniu dzięki za odwiedziny! a tak przy okazji to orliki posadzone, ale zobaczymy co z nich będzie, bo dzięki naszej cudownej poczcie polskiej niestety pożółkły w podróży dosć mocno, ale może? kto wie? będe się starał :)

Pelagio donicami akurat zajmuje się mama, bo ja jakoś tego nie lubię. ale podlewać jak trzeba to podlewam, no i przenosze jeśli ciężkie :lol: a co do rącznika to nie zna się zupełnie. mam og w tym roku po raz pierwszy. zobaczymy jak to z nim będzie

pozdrawiam Was wszystkich i idę spać bo z rana na rower znów trzeba wskoczyć i pooglądać trochę rybnickich lasów dla relaksu i dla kondycji :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widzę Janku, rabata sie zagęszcza. Czosnek Schuberta - piękny :!: Były drogie cebule a teraz wiem dlaczego, bo robi wrażenie :shock: Następnym razem kupię.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no faktycznie były dość drogie, ale się skusiłem i cieszę się bardzo teraz bo są naprawdę bardzo oryginalne :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co Janku rośnie na twojej nowej rabacie, bo nie wszystko poznaję.
Glicynia faktycznie oryginalna. Nie widziałam jeszcze takiej.
Doniczkowce zapowiadają się bardzo dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

No wreszcie pochwaliłeś się:P co tam masz w tej rabacie..., parzydło zakupiłeś? a no i mamę trzeba pochwalić za te donice i ich podlewanie, nawożenie itp. oj zabawy z tym jest..:D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Grażynko na nowej rabacie przede wszystkim różne róże (koło 7) azalia lawenda liliowce pięciornik hortensje i jeden różanecznik a no i rącznik z tyłu. taki miszung otalny ale zobaczymy jak się rozrośnie :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

marivsz pisze:parzydło zakupiłeś?
niestety nie bo jak pojechałem do sklepu na górce to powiedzieli że już nie ma, ale pan obiecał że będzie o nas pamiętał i da znać jakby było :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
magdala

Post »

Witaj Janku :P
Przyszłam tu za sprawą smr....zapachu berberysa :wink: :wink: ,o którym pisaliśmy w innym wątku...
Widocznie kobiety i mężczyzni (w tym sąsiad) róznią się też pod tym względem :D
Berberys pachnie.......
Ale widzę ,jaki Ty masz ogród :o A glicynia -bajka ! Bardzo chciałabym ją mieć ,lecz wszystkie takie zjawiskowe rośliny wydają mi się trudne w uprawie i nie mogę się odważyć -jak to z nią jest ?
Magda.
magdala

Post »

Jacek P.... pisze: Czosnek Schuberta - piękny :!:
A który to czosnek Schuberta?
Bo ja mam jeden i zaraz zakwitnie, (w przeciwieństwie do wszystkich kulistych ,które mi się nie udają)-może będę wiedziała co mam :roll: :roll:
Magda.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

magdala pisze:Witaj Janku :P
Przyszłam tu za sprawą smr....zapachu berberysa :wink: :wink: ,o którym pisaliśmy w innym wątku...
Widocznie kobiety i mężczyzni (w tym sąsiad) róznią się też pod tym względem :D
Berberys pachnie.......
Ale widzę ,jaki Ty masz ogród :o A glicynia -bajka ! Bardzo chciałabym ją mieć ,lecz wszystkie takie zjawiskowe rośliny wydają mi się trudne w uprawie i nie mogę się odważyć -jak to z nią jest ?
Magda.
Magdo,ja też trafiłam do Janka w poszukiwaniu berberysów :lol: :lol: które mu nie odpowiadają zapachem i chyba nie znalazłam
i Janku trafiłam na piękny ogród :shock:
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Magdo czosnek Schuberta to ten oto kosmita

[/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bfa ... 95db6.html]Obrazek

co do glicynii to ja tam z nią nie mam problemów żadnych. jest agresywna i muysi mieć dobrą podporę. poza tym dużo wodu i nawozu i samo idzie :) polecam bo warto! :)

Aszko tak jak mówiłęm nie mam berberysów głównie, aczkolwiek nie tylko, ze względu na ten właśnie "zapach" o którym mówicie :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
magdala

Post »

Aszka pisze: Janku trafiłam na piękny ogród :shock:
Tak Aszko :) mi też się tu bardzo podoba.I okazało się jak poruszający był wątek zapachowy....
Magda.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

a widzicie? czasme dobrze jest mieć odmienne zdanie, przynajmniej wpadłyście do mnie :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
magdala

Post »

A to nie mam takiego czosnku , mój jedyny to nie kula ,ale taka jakby kiść dzwonków,mam nadzieję ,ze za kilka dni będę mogła zrobić zdjęcie .
Magda.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

poruszający i inspirujący :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”