Dala-mój piękny ogród cz.2
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu, ach ta sasanka piekna, u mnie sie nie trzymaja ale trudno tez dzis kupiłam.
Haicynty tez kwina czyli masz w ogrodku unoszacy sie zapach, piekne kolory, a jak pięknie szaleje fortcja u mnie dopiero zaczyna pokazywac pączki.
Miło tu u Ciebie ale sobie juz póje bo znowu cos wypatrze i bedzie kolejne chciejstwo do listy.
Haicynty tez kwina czyli masz w ogrodku unoszacy sie zapach, piekne kolory, a jak pięknie szaleje fortcja u mnie dopiero zaczyna pokazywac pączki.
Miło tu u Ciebie ale sobie juz póje bo znowu cos wypatrze i bedzie kolejne chciejstwo do listy.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu pozdrawiam
Jak to człowiek przywiązuje się do pewnych rzeczy. Prawie 5 dni bez komputera
Jeszcze muszę uzupełnić programy , wczytać zdjęcia i będę z Wami na bieżąco.
Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu do Wrocławia.Cieszę się z poznania Ciebie .
Na koniec dzisiejszego dnia muszę się jeszcze pochwalić , moja młodsza córka obroniła dziś pracę magisterską
i to na 5.
Jak to człowiek przywiązuje się do pewnych rzeczy. Prawie 5 dni bez komputera
Jeszcze muszę uzupełnić programy , wczytać zdjęcia i będę z Wami na bieżąco.
Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu do Wrocławia.Cieszę się z poznania Ciebie .
Na koniec dzisiejszego dnia muszę się jeszcze pochwalić , moja młodsza córka obroniła dziś pracę magisterską
i to na 5.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, u Ciebie jak zwykle ślicznie i wiosennie. Piękne tulipanki botaniczne i sasanka urocza. Pokaż szybko magnolię bo
wszyscy czekamy. U nas magnolie już przekwitają ;:30
Trzeba będzie długo czekać na nowy spektakl co dech zapiera. A Ty będziesz go właśnie podziwiać.
wszyscy czekamy. U nas magnolie już przekwitają ;:30
Trzeba będzie długo czekać na nowy spektakl co dech zapiera. A Ty będziesz go właśnie podziwiać.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dalu. We Wrocławiu również już kwitnie forsycja. Nie mam co prawda na działce, ale pod blokiem. Muszę dziś porobić zdjęcia. Miłego dzionka życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Witam wszystkich bardzo słonecznie i lecę do ogródka, bo roboty huk!
Właśnie wróciłam z targu i znowu przytargałam pełne torby. Jak to wszystko posadzę (Rh "Elite", różowe wrzośce, żagwin, skalnica, gożdziki, a od wczoraj czeka jeszcze jabłonka rajska; tylko magnolia już posadzona), to zrobię zdjątka.
Pozdrowionka
P.S. U mnie upał

Właśnie wróciłam z targu i znowu przytargałam pełne torby. Jak to wszystko posadzę (Rh "Elite", różowe wrzośce, żagwin, skalnica, gożdziki, a od wczoraj czeka jeszcze jabłonka rajska; tylko magnolia już posadzona), to zrobię zdjątka.
Pozdrowionka
P.S. U mnie upał
-
x-d-a
Cynthio, Olu, Majeczko, Wiesiu,
witam i pozdrawiam
Lamio,
forsycja kwitnie już od kilku dni, a nowina dzisiejsza to pierwsze kwiaty moreli i omiegu!
Jadziu,
nie mogę uwierzyć, że u Ciebie tylko 10 stopni, bo na Dolnym Śląsku dzisiaj było ponad 20, ale teraz rozpadał się deszcz i jest burza. Bardzo się z tego cieszę, bo wszystkie nowoposadzone roślinki dobrze się przyjmą, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć.
Oto, co udało mi się sfotografować:

witam i pozdrawiam
Lamio,
forsycja kwitnie już od kilku dni, a nowina dzisiejsza to pierwsze kwiaty moreli i omiegu!
Jadziu,
nie mogę uwierzyć, że u Ciebie tylko 10 stopni, bo na Dolnym Śląsku dzisiaj było ponad 20, ale teraz rozpadał się deszcz i jest burza. Bardzo się z tego cieszę, bo wszystkie nowoposadzone roślinki dobrze się przyjmą, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć.
Oto, co udało mi się sfotografować:

U ciebie szafirki lada chwila rozkwitną....a ja u siebie w szafirkach zobaczyłam ledwo wystające maleńkie kuleczki 
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Dalu czy możesz napisać jak sadziłaś magnolię? Ja mam miejsce po wyciętej śliwie i mam ogromna ochote na magnolię. Widziałam u Krzysia Bishopa taka cudownie białą o porcelanowych kwiatach i od tego czasu czuję, że ogród bez takiej magnolii nie jest kompletny. 
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia