Kolorowy ogród Geni cz.5
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
. Nadrabiam zaległości...

Geniu - nie wiem już co pisac.. , nie ma chyba takich słów
, jaki piekny masz ogród
;:13 . Nie ma u Was , żadnych ogrodniczych konkursów ?.. Na pewno 1 miejsce by było murowane

. Cud , miód , malinka
Kiedyś w przyszłości musze swoja 9 arową działkę tak zagodpodarować , ze bedą wąskie ścieżki , wjazd do garażu i reszta rabatki
, a jak braknie mijsca to sie przeprowadzic , albo za płotem tak jak Ty sadzic
. Musze sie wziąć za byliny bo mi brakuje bylin
, bo irysków to już mam
i hosty , które kupiłem dziaj , liliowce . A moż ejuz zaczne po trochu , tylko że płotu nie ma a siąsiedzi oddaleni troche jak na razie.. i w razie złodziejstwa nikt by nie przyłapał..
. Nawet garaż blaszany z działki sasiadowi ukradli..
z kopą gwożdzi i innych potrzebnych mu żeczy
.
Zajrzyj do mnie , jutro wstawie fotki już posadzonych . Pięknie dziekuje za isryski
.

e-genia pisze:![]()

Geniu - nie wiem już co pisac.. , nie ma chyba takich słów

Zajrzyj do mnie , jutro wstawie fotki już posadzonych . Pięknie dziekuje za isryski

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Krzysiu po tak długim okresie suszy to faktycznie te trochę deszczu to za mało ,ale prognozy przewidują jeszcze opady więc wszystko będzie dobrze .
Tulipanku dzięki .
Konkursy na pewno są ,ale sama nie będę się chwalić i zgłaszać swojego ogrodu do konkursu. choć jak znam swoje szczęście to zajęłabym ostatnie miejsce .
Nigdy jeszcze niczego nie wygrałam wiec nawet nie próbuje.
Ale cieszę się że tak uważasz to jest dla mnie ważne że ktoś dostrzega mój ogród w takiej masie pięknych ,dużych ogrodów.
Genia
Tulipanku dzięki .
Konkursy na pewno są ,ale sama nie będę się chwalić i zgłaszać swojego ogrodu do konkursu. choć jak znam swoje szczęście to zajęłabym ostatnie miejsce .
Nigdy jeszcze niczego nie wygrałam wiec nawet nie próbuje.
Ale cieszę się że tak uważasz to jest dla mnie ważne że ktoś dostrzega mój ogród w takiej masie pięknych ,dużych ogrodów.
Genia
- e-genia
Witaj Tadeuszu cieszę się z tego deszczu Ty na pewno tez choć po południu i wieczorem u nas już nie padało . Wzbogaciłam mój ogród o lewizje i mam nadzieje że po radach Danusi -ktoś i Przemka 11, moje lewizje będą kwitły przez wiele lat i zimą nie znikną z mojego ogrodu.tadeusz48 pisze:Witaj GENIU, mimo późnej pory ( a za oknem pada i pada od kilku godzin), pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie. Wzbogaciłaś się o nowe kwiaty, lewizje, zauważyłem że zaczyna Ci kwitnąć azalia. Dla mnie pora kwitnienia rododendronów i azalii, to najpiękniejszy okres roku w ogrodzie.
Ja podobnie jak Ty uwielbiam okres w którym kwitną azalie i rododendrony ,ale tak na prawdę kocham wiosnę w ogrodzie już od krokusów aż do kwitnienia irysów ,potem też jest pięknie bo kwitną róże ,lilie ,liliowce ,hortensje i jeszcze wiele kwiatów które posiadam w nadmiarze w moim małym ogródku ale to nie to co wiosna.
Genia
- e-genia

A oto mój pierwszy irysek kwitnący z tych wysokich

http://images49.fotosik.pl/118/4b1f37b3 ... ed.jpg[img]
orlik ciemno fioletowy w rzeczywistości dużo ciemniejszy

A na ostatnim skarby Od Ani Czarnoty które mi sama przywiozła
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Wow
, ale cuda
. Rododendrony i azalie cudne ,. u mnie rododendrony nie chą rosnąć.. a nie wiem czy zakwitną w tym roku , chyba tylko 3 z 5 ... , jeden na wyrzucenie
, zbyt palące słońce jest w ogródku...
Na pewno nie zajeła byś odtatniego miejsca.. , są takie piękne ogrody w Twojej okolicy ? Ja widze u sąsiada nawet 1 drzewka nie ma..
. Co ja mam powiedziec.. , mało co mam
, ale wszystkiego się jeszcze dorobie
.
Miłego dnia
. Lecę so ogródka bo dziaj mam wolne
.
Artur

Na pewno nie zajeła byś odtatniego miejsca.. , są takie piękne ogrody w Twojej okolicy ? Ja widze u sąsiada nawet 1 drzewka nie ma..

Miłego dnia

Artur
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Geniu! Mały spacerek z rana po Twoim ogrodzie to wielka przyjemność (zamiast kawy
) Wszystkiego nie przejrzałem i nie przeczytałem, bo za dużo tego, ale zakupy Twoje są imponujące
Piękne lewizje i delospermy. I jakaś konwalia? To odmianowa?
A na wcześniejszych zdjęciach piękne iryski pumilla. Teraz wszędzie kwitną i mam na nie wielką ochotę. W starym ogrodzie rośnie żółty, a tutaj jest małe kłącze granatowego, ale jeszcze nie kwitło. U mnie wszystko dzieje się wolniej, bo zazwyczaj zaczynam od maleńkich roślin i często zakwitają po paru latach. Dopiero po siedmiu latach zakwitła glicynia. I tak się cieszę
Widzę, że Ania i Ciebie pięknie obdarowała roślinkami
. Mi już kwitną od niej kwiatki z ub. roku.

A na wcześniejszych zdjęciach piękne iryski pumilla. Teraz wszędzie kwitną i mam na nie wielką ochotę. W starym ogrodzie rośnie żółty, a tutaj jest małe kłącze granatowego, ale jeszcze nie kwitło. U mnie wszystko dzieje się wolniej, bo zazwyczaj zaczynam od maleńkich roślin i często zakwitają po paru latach. Dopiero po siedmiu latach zakwitła glicynia. I tak się cieszę

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu bajecznie już Ci kwitną azalie i rododendrony
ja na swoje jeszcze z tydzień muszę poczekać, ostatnie tulipanki też jeszcze cieszą Cię swoją urodą
Tytoń będzie umilał Ci wieczory swoim wspaniałym zapachem
I tak szybciutko zakwitł wysoki irysek
. Przekwitają jedne kwiatki i robią miejsce innym pięknościom, których masz moc w Swoim kolorowym ogródku
i wciąż jest ślicznie 

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu - widzę że u Ciebie też popadało. Ależ ten deszcz był potrzebny... Teraz wegetacja powinna ruszyć z kopyta
.
Widzę kolejne nowości
. Tak się ciężko zastanawiam, czy Cię już ściskałam za roślinki
? Na razie je jeszcze trzymam w torfie w kotłowni, dopiero dziś wstałam z łóżka. Antybiotyk nareszcie zaczął przynosić efekty. Już się nie mogę doczekać sadzenia.
Wszystko zaczyna kwitnąć, a ja siedzę w czterech ścianach...

Widzę kolejne nowości

Wszystko zaczyna kwitnąć, a ja siedzę w czterech ścianach...
- e-genia
Jacku,Arturze,Krzysiu Moniko,Asiu,Lamio witajcie bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin w moim ogrodzie wybaczcie że tak hurtem odpisuję ale od 8 rano prawie do teraz byłam w ogrodzie a teraz muszę się uwinąć z obiadem ,choć jeszcze śniadania nie zjadłam .
Dziś sadziłam moje kanny już do gruntu, po pikowałam gazanie ,przypołudniki i lewkonie .troszkę pieliłam ,posadziłam skalniaki od Ani .
A chciałam Wam powiedzieć że w sumie więcej na pewno kwiatów wykopałam i wydałam niż kupiłam więc nie ma problemu z sadzeniem nowych roślinek .Tak że uspakajam wszystkich zmartwionych że nie będzie gdzie sadzić.
Asiu kochana kuruj się i do ogrodu szkoda pięknej pogody.
Lamio na pewno jeszcze nie raz Cie zaskoczę.Bo to dopiero początek sezonu
Krzysiu na prawdę nie będzie potrzeby sadzenia u sąsiada ha,ha,ha
Jacku cieszę się że pospacerowałeś sobie a iryski przecież masz obiecane prawda ?wiec jak Ty nie zawiedziesz i przyjedziesz do Torunia to na pewno bez nich nie wyjedziesz.
Moniko z rododendronów to tylko biały i różowy na razie a azalie też nie wszystkie. A ze cztery muszę jeszcze azalie dokupić mam już nawet dołki wykopane
Genia
Dziś sadziłam moje kanny już do gruntu, po pikowałam gazanie ,przypołudniki i lewkonie .troszkę pieliłam ,posadziłam skalniaki od Ani .
A chciałam Wam powiedzieć że w sumie więcej na pewno kwiatów wykopałam i wydałam niż kupiłam więc nie ma problemu z sadzeniem nowych roślinek .Tak że uspakajam wszystkich zmartwionych że nie będzie gdzie sadzić.
Asiu kochana kuruj się i do ogrodu szkoda pięknej pogody.
Lamio na pewno jeszcze nie raz Cie zaskoczę.Bo to dopiero początek sezonu
Krzysiu na prawdę nie będzie potrzeby sadzenia u sąsiada ha,ha,ha
Jacku cieszę się że pospacerowałeś sobie a iryski przecież masz obiecane prawda ?wiec jak Ty nie zawiedziesz i przyjedziesz do Torunia to na pewno bez nich nie wyjedziesz.
Moniko z rododendronów to tylko biały i różowy na razie a azalie też nie wszystkie. A ze cztery muszę jeszcze azalie dokupić mam już nawet dołki wykopane
Genia