Aniu, jeszcze nie upolowałem tej czerwono-białej dalii ale mam zamiar ją zdobyć

Miłego dnia ;:6
A dlatego, że mam dla Ciebiedawidbanan pisze: Aniu, jeszcze nie upolowałem tej czerwono-białej dalii ale mam zamiar ją zdobyćA dlaczego pytasz
Nie trzeba tak, ja obsypałam tylko najmniejsze rośliny, jest ryzyko połamania pędów przy takim zabiegu, więc bezpieczniej jest po prostu okopczykować podstawy i ew okryć agrowłókniną albo słomą pędy, najważniejsze, bo korzenie nie przemarzły - właśnie od podstawy odrosną nowe pędy jeśli zimą przemarzną, ciacha się w zależności od odmian na różnej wysokości, ale młode dobrze przyciąć krócej w pierwszym roku bo od tego silniej się rozkrzewią.Cynthia pisze:Ania ,ja jestem zielona w sprawie powojników.
Przeczytałam ,że ściągasz pędy z kratek i zasypujesz je ziemią.....nie wiedziałam ,ze tak trzeba![]()
A czy wiosną nie ciacha się tych pędów![]()
Jeżeli tak ,to czy naprawdę trzeba je zabezpieczać![]()
Ale mnie zaskoczyłaś
Pisze na PWAnniaJ pisze:A dlatego, że mam dla Ciebiedawidbanan pisze: Aniu, jeszcze nie upolowałem tej czerwono-białej dalii ale mam zamiar ją zdobyćA dlaczego pytasz
Nie taka dokładnie jak tamta, która Ci się podobała, ale czerwono-biała również
Obawiam się, niestety, że nie zrobiłam jej zdjęcia...
Aż tak nie są - ale zależy od rasy, są np persy z Włoch za ok. 4 tysiące euro ;) Nasz nie kosztował aż tyle ale więcej niż połowę tej kwoty ;)AniaDS pisze:Aniu, poważnie koty są takie drogie?
W cenie samochodu?![]()
Co to za kotek??
Musi być cudny
Dzięki, nie okopczykuję bo zdycham dosłownie, tak mnie przeziębienie dopadło, że ledwo zipięDeirde pisze:Aniu - piękny kotek, zawsze podobały mi się u nich uszy.![]()
Na kopczykowanie róż trochę za wcześnie, widziałaś ten link z powojnikami?