Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi

Post »

MarylkoHalinko nareszcie troszkę mniej sypie. Iglaste przy pomocy grabek, wytrzasnęłam śnieg z gałęzi ale wszystkie są poodginane. Przecież nadawali że to tylko przeloty, szczęście że nie wyskoczył duży mróz bo róże jeszcze nie zabezpieczone. Fajnie że jest wolna chwila i można pobuszować po ogrodach. ;:2
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu wpadłam do Ciebie z wizyta, masz piękny ogród
chciałam nieco o sumaku mam przykre wspomnienia bo po prostu go wykopałam bez zgody sąsiada, który posadził mi prawie pod oknem.
Miałam pieklo ale to inna bajka. Powiem tak jest piękny ale fakt sieje się i w oczach rosną siewki, trzeba pilnować ale i tak odrasta.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro dam sobie spokój z sumakiem, zamiast niego posadzę magnolię. Nie wiem jeszcze jaką ale już mam jedną na oku kwitnącą na biało. Suma bardzo mi się podoba ładnie wygląda latem i na jesieni ale nie mam nerwów wycinać odrostów wystarczy mi walka z mniszkiem.ObrazekFoto dla wszystkich odwiedzających mój wątek, mam nadzieję że niedługo wróci u każdego słoneczko i będzie nareszcie piękna i długa jesień. ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu moim zdaniem sumak jest jednym z najpiękniejszych drzew szczególnie jesienią, te niesamowite płonące kolory liści- cudo, strasznie mi się podoba, ale niestety nie zdecyduję się go posadzić u siebie, właśnie z względu na te niesamowicie rozłażące się po całym ogrodzie siewki, dosłownie nie do opanowanie, mój sąsiad przechodzi z nim gehennę :roll: opanował mu pół ogrodu :shock:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Aniu ciesze się ze roślinki się przyjęły niech się rozrastają,od Ciebie tez wszystkie ,będziemy miały co rozsadzać :D
a co to u Ciebie ataku zimy nie było ze takie jesienne zdjęcie :?: ...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko jest zima i u mnie, foto z poprzedniego dnia wstawiłam dla polepszenia nastroju :lol: :lol: .Tułacz wypuścił też listek więc się przyjął cieszy mnie ta roślina w ogródku bo ma piękne listki. Fajnie że u ciebie też się przyjęły. ;:1
Agnes współczuję sąsiadowi, odstraszyłaś mnie ostatecznie. Będę oglądać u mojego sąsiada troszkę daleko ale widać drzewo, ma z 5 m wysokości na razie jest nie wybarwione.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje biedne surfinie nie zebrałam nasion chyba już po nich, przysypane śniegiem i deszcz na nie pada pewnie zgniją a tak ładnie kwitły. :( Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu a gdzie u Ciebie bielutki puch ? Jeśli nie masz to jakąś wywrotkę mogę podrzucić bo mam nadmiar :lol:
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu,u mnie tez szkody po ataku zimy,połamany perukowiec,miskant to już w ogóle nic z niego trzeba wyciąć a taki ładny był w tym roku,ale takie prawa natury z którymi trzeba się pogodzić...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga topi się i nowy się dosypuje podziwiam przez okno jak jest ładnie :lol: Śniegu nikomu nie rozdaj nawodni ogródek :;230 Posadziłam żywotniki kuliste martwię się czy się przyjmą miałam jeszcze pojechać i dokupić ale taka pogoda, facet ma posadzone na polu więc na razie nic z tego :(
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko szkoda były już takie ładne co byłam z wizytą to podziwiałam. Myślę że wycięciu krzak się odmłodzi i odrośnie, nie wiedziałam że perukowiec jest taki delikatny? Moje iglaki za to sterczą jak miotły i od środka mają uschnięte gałązki nie wiem czy to normalne? Zastanawiam się czy to nie efekty żerowania przędziorków?
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Aniu perukowiec chyba nie taki delikatny tylko porostu ciężaru nie wytrzymał,duże gałęzie z liśćmi nazbierały dużo mokrego śniegu i szczeliny,ale zagęści się w przyszłym roku na szczęście mocno odbija po przecięciu...iglaki mają to do siebie ze się czyszczą od środka możne to nie przędziorek... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu to może podaj namiary gdzie tak można od kogoś z pola kupić - pewnie taniej niż w ogrodniczym są sprzedawane? Kurcze a ja jutro planowałam kupić albo tulipanowca albo surmie i nie wiem czy się wstrzymać czy jeszcze dam radę posadzić :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko tak myślę że jak się pogoda uspokoi to opryskam od środka od chorób grzybowych i robali jak nie będzie gorzej to lepiej. Co jakiś czas coś dokupię więc mogłam coś przynieść na krzakach a nigdy od razu nie stosuję żadnych preparatów ochronnych. Często kupione rośliny są czymś zarażone widać to po jakimś czasie.
Aga namiary napiszę na pw. Co do tulipanowca sprzedawany jest w doniczkach więc można sadzić cały sezon. Nie wiadomo czy sadzony teraz nie zostanie uszkodzony przez mróz. Aga jak zginie śnieg wstawię fotki kulek, facet siał w ubiegłym roku z nasion wyglądają zdrowo w ubiegłym roku kupiłam na próbę i jest ok. Ma jeszcze tuje brabant nie są wysokie ok. 40cm kupiłam dwie tyle tylko mogłam zabrać.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowo powstała rabata z ognikiem obsypanym koralami. Może ktoś zna nazwę tego żywotnika w formie kuli?
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”