Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka
Re: Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miruś nie odzywałam się, ale wybieram się w Twoje okolice, dam znać i oczywiście ostrogowiec czeka.
Wyrzuć zegarek,nic sobie nie narzucaj że musisz a będziesz szczęśliwy,Taro gdybyś przyjechała juz to było by po niespodziance i po naszym spotkaniu a tak wszystko przed nami 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mireczko
Sok za czarnego bzu ??A nie ma on takiego dziwnego zapachu ??
Moje jagody lamczackie dojrzewają.I trochę już podjadamy i czam na więcej na ciasto z jagodami,,pychota

Sok za czarnego bzu ??A nie ma on takiego dziwnego zapachu ??
Moje jagody lamczackie dojrzewają.I trochę już podjadamy i czam na więcej na ciasto z jagodami,,pychota

Witaj Aniu
No właśnie ten sok z kwiatów czarnego bzu,ma charakterystyczny zapach ale ,uwielbia go mój wnuk,a i w piwnicy jest urozmaicenie ,osobiście lubię go,
natomiast co do jagody kamczackiej ,jest jedzona ot bo rośnie,jednym jest za gorzka innym za kwaśna,ale przerobiona i zmieszana potem z truskawkami jest super,ja ją po rozpróżeniu miksuję blenderem na jednolitą masę .

No właśnie ten sok z kwiatów czarnego bzu,ma charakterystyczny zapach ale ,uwielbia go mój wnuk,a i w piwnicy jest urozmaicenie ,osobiście lubię go,
natomiast co do jagody kamczackiej ,jest jedzona ot bo rośnie,jednym jest za gorzka innym za kwaśna,ale przerobiona i zmieszana potem z truskawkami jest super,ja ją po rozpróżeniu miksuję blenderem na jednolitą masę .
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mireczko ale jesteś pracowita,tyle przetworów już zrobiłaś. Proszę podaj przepis na jagodę kamczacką ,mam troszkę i opada .
Szkoda że brakuje mi czasu, nie mogę wszystkiego ogarnąć tak jak bym chciała.
Szkoda że brakuje mi czasu, nie mogę wszystkiego ogarnąć tak jak bym chciała.

Witaj Irenko,ja pod krzaki jagody rozkładam folię albo włókninę,wtedy można pozbierać te owoce co opadną,owoce opłukam na durszlaku,delikatnie, i wsypuje do garnka ale wcześniej wlewam do garnka troche wody aby jagody nie przywarły,jak się trochę rozpróżą wsypuje cukier ale każdy wedle swojego smaku,ja nie słodzę to i cukru mało wsypuje ale tak aby zabić kwas jagody miksuje blenderem na jednolitą masę i zagotowuję jeszcze i do słoiczków a potem można dodać trochę do truskawek,ale ja dzisiaj polałam tym jagodowym musem lody,mówię wam pychota.
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Mireczko a jak robisz sok z czarnego bzu?? Proszę napisz przepis, bo sama się na niego wybieram, i chcialabym sprawdzony przepis 

Wiolcia witam Cie w moim ogródeczku,przepis jest podany na poprzedniej stronie,oczywiście w tym wątku 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mirko
myślałam ze z owoców,
ale owoców przecież jeszcze nie ma
,lubczyk też suszysz? ja mrożę

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Miruś, ale u Ciebie pachnąco i smacznie, chyba pomyliłam wąteczek.
Zimą wszystko się przyda.