W.o... Psach 6cz. (2008.11 - 2009.03)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Tu też znajdziesz sporo rad dotyczących szkolenia psów
http://pies.onet.pl/
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

aleksandra2323 Sonia piękna a imię jakie ładne :D i Rubi też urocza, przesyłamy mizianka :wink:
DorkaWD Kefirek bardzo dziękuje i odwzajemnia pieszczoty :D
W Kefirze jest więcej wilka czy owieczki?
odpowiadam więcej w nim liska chytruska :wink: jak do wszystkich piesków stosuję zasadę ograniczonego zaufania, a z tego powodu, że nie wiem, jak Kefir był wychowywany - nie chodzi mi tu o okres spędzony u hodowcy, lecz o poprzedniego właściciela, więc, tym bardziej stosuję tę zasadę, bo nie wiem jakie ma przeżycia z tego okresu, a że to jest rasa z mocnym charakterem to tym bardziej nie mogę sobie pozwolić na zbytnie zaufanie :roll: ale nasze wzajemne relacje są poprawne :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, odp jest wymijająca :lol:
Zazdroszczę Ci takiego pięknego, dużego psa... kiedyś jak moja ludzka Panna - Malwa podrośnie i zacznie do domu kawalerów sprowadzać, to zainwestuję w takiego "stróża" :twisted:

Mora1, co u Twojej uroczej Świnki? Śmigacie już na biegówkach? Śniegu, przynajmniej u nas dostatek, jeśli cierpisz na brak to zapraszam ;-)

Co myślicie o takiej akcji?
http://allegro.pl/show_item.php?item=524648452 (link po dezaktywacji usunę)
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Kontakt:

Post »

Danko i Dorko dziękuję za podane strony. Dziś mam trochę czasu więc trochę poczytam. Mora nigdy nie miałam psa wyszkolonego ani też nie uczestniczyłam w żadnym szkoleniu. Mam przygarniętego psa,który umiał już aporować, podawać jedną a na prośbę drugą łapę i siadać. Nigdy nie miałam tyle czasu by psa wyszkolić,bo jak nie małe dziecko to budowa domu albo urządzanie ogrodu... Teraz dziecko podrosło, a prace się praktycznie prawie zakończyły i chciałabym spróbować swoich sił z psem. Pojęcia trochę mam na temat szkoleń, ale myślę ,że muszę się jeszcze dokształcić, poczytać... Na razie Molly jest bardzo rozbrykana. Siad, leżeć i poproś umiała,ale teraz czasami zdarza się jej nie móc skupić na poleceniu. Ale polecenia"szoruj do siebie", "zostań" i " idziemy na podwórko" jakoś nie zapomniała :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Śmiało moge Ci polecić tez książkę Nicholasa Dodmana, Pies, który kochał zbyt mocno - jest o psychice psa i o niektórych trudnych sytuacjach związanych z życiem z psem pod jednym dachem - jak dla mnie super książka. Kupiłam ją mojemu mężowi jak sprezentowaliśmy sobie Laylę (tak naprawde to jego pierwszy pies domowy) - ale nawet nie zaczął czytąć. Ja za to przeczytałam kilka razy, i polecam. W tv jest też kilka programów z których można coś podpatrzeć - Psi psycholog i Ja albo mój pies.

Dorko - co do akcji - nie mogę powiedzieć, że w 100% popieram - bo w końcu moja mała nie ma rodowodu - ale ja kupiłam ją będąc w żałobie po poprzednim psie i z założeniem nie rozmnażania nigdy, poza tym od osoby znajomej - nie można jej nazawać pseudohodowcą - gdy mój znajomy powiedział jej, że psu nigdzie nie bedzie lepiej niż u mnie sprzedała mi ją za pół ceny z tego co było na allegro (nie wyobrażam sobie by ktoś na allegro miał kupić moją ukochaną Layle).
Popieram akcej brania psów ze schroniska - ale ze względu na alergie nie moge brać w niej udziału - wzięłam kota dla mamy.
Ale w pełni popieram walkę z pseudohodowcami i osobami, które krzywdzą zwierzeta, traktuja je jako "rozmnażacze", trzymają w klatkach i pozbawiają tego co pies potrzebuje najbardziej - miłości.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Danko słyszałam o tej książce... Co do programów to psiego psychologa znam,ale nigdy nie wiem kiedy i gdzie go emitują więc oglądam w necie :wink:
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Dalszy ciąg zdjęć naszej Steffi. Jak widać jest to urocze zwierzątko. My już mieliśmy świnkę morską,która żyła 8 lat, 3 chomiki, myszki, rybki i jeśli miałabym komuś polecić to zdecydowamie szynszyla. Nawet teraz córka rozgląda się za drugim do towarzystwa dla Steffi. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudniaste futrzaki ;:13 wszystkie, jak jeden mąż

tok76, może przyda Ci się ten link:
http://www.szkoleniepsow.fora.pl/szkolenie-klikerowe,2/
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Lucy piękne to zwierzątko,ale ja bym się bała,że mnie ugryzie ;:112 Teresat zajrzałam na tą stonę,którą mi poleciłaś. Warto było i będę brała się za lekturę. Dzięki!
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasza Zuza to dopiero lubi pozować...A tak naprawdę to jest bardzo wesoła i każdego potrafi sobie zjednać. Gdy wychodzimy na spacer najpierw sie ze wszystkimi sąsiadami wita. Każdy kto jej nie zna mówi że to szczeniak. Taka jest ta nasza Zuza. Obrazek
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Lucy Dawaj więcej fotek!!! yorkusie są słodkie a Twój prześliczny!!! czekamy na więcej...
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak ostatnie dni spędza nasz piesek. Prawie też nic nie je. Tylko śpi śpi śpi... :lol:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Śliczna... chciałabym by moja Mollusia była już taka duża... moja Mollusia tylko je i śpi, powoli zaczyna przypominać kuleczkę :lol:
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

To ja dorzuce swojego yorka - Layla w swoim dresiku
Obrazek
Obrazek
i wygłupiajaca się
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Olu, piękne sunie, Rubi jest boska, taki futrzak do przytulania :lol:
Lucy, zarówno york jak i szylka sa prześliczne, też myślalam o szynszylu ale padło na królika :wink: , zapraszam do działu Wszystko o...hodowli pozostałych zwierzątek, tam do woli można opowiadać i chwalić się innymi niż psy czy koty stworzonkami :lol:
Danusiu czy ja dobrze widzę :shock: króliczek Playboya na dresiku :lol: niezła laska z tej Layli :lol:

Głaski dla wszystkich piesków (i nie tylko :wink: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”