A to zdjęcia z wizyty w szkółce w Pisarzowicach. Mojego męża zachwyciło przejście
i wyjechaliśmy z 8 grabami. Szczegół, że to co widać na zdjęciu ma 8
A takiego miłorzęba Mariken sobie kupiłam.
I takiego wiąza też mam.
Tija to sadziec wersja ogrodowa.
Iga, gdzie Ty te drzewa sadzisz? ... no tak cienia dla host potrzeba
Też myślałam o zamówieniu na Słowacji, ale jak zrobiłam sobie listę i wyszło mi ponad 70 chciejstw, to stwierdziłam, że chyba odpuszczę Do Sochaczewa mam bliżej. ;:8
Iguś! Cudne to przejście! Wcale się Wam nie dziwię, że wyjechaliście
z zakupem.
Ale myślałam, że grab to drzewo?
Znowu muszę poszperać w internecie i się doszkolić w tym temacie.
Hihi... no ja w pracy byłam, ale nie siedziałam, tylko ciężko pracowałam.
Roślin nie poznaję lub nie znam, więc się nie wypowiadam.
Wisienko , masz rację .Grab to drzewo ale świetnie się nadaje na strzyżone żywopłoty. Ten na zdjęciu potrzebował 8 lat żeby tak wyglądać. Moje są maleńkie ,na razie przypięte do patyków. Na wiosnę mąż będzie spawać konstrukcję po której będą formowane.Będzie to wejście do ogrodu.
Zanna jak zwykle świetna, podoba się wam eukomis? U mnie w tym roku robił furorę.Z tym moim blisko to wiesz małe 200 km.aha amkomp znam , bo kupowałam u niego na allegro, nie skojarzyłam.
Jolka tak to peris.
A to trudne to Kryptomeria- jedna z wielu. Ale nieliczna która u nas nie przemarza.
W takim razie Iga wiosną proszę o relacje z robót.
Może też coś podobnego wykombinuję? Jeśli oczywiście nie będziesz
miała nic przeciwko temu.
A chyba pokazywali kiedyś żywopłot z grabu w "Mai w ogrodzie".
Iga ile cebulek masz w doniczce ,chodzi o eukomis , czy rośnie w kilku bo niedowidzę , czytałam że niektórzy mają z nim problemy- czasami nie chce kwitnąć . Mi się bardzo podoba , ma śliczne ciekawe kwiaty