Może ktoś mi podpowie czy to są obydwa skrzydłokwiaty ?
Dostałam 2 gatunki skrzydłokwiatu(przynajmniej tak powiedziała osoba od której dostałam sadzonki).Mają inne liście.
Carlo
z tego co mówiła mi osoba od której dostałam te sadzonki skrzydłokwiatów to ta jaśniejsza sadzonka ma takie kwiaty jak pospolity skrzydłokwiat a ta ciemnozielona dużo większe i lekko zielone.(ale może akurat opisała mi kwiata jak już przekwitał i wtedy u skrzydłokwiatów robią sie lekko zielone).Zobaczymy najlepiej jak u mnie zakwitną. :P
Trochę trudno "trafić", bo skrzydłokwiat ma spora "rodzinkę" :D:D:D:D Ale może to coś w ten deseń: gemini i wallisii:) Bo te najczęściej u nas w domach goszczą
Agnieszko
ten jeden skrzydłokwiat to chyba wallissi. (ten z większymi listkami).Tak mi się wydaje ale nie jestem pewna .Muszę czekać aż podrosną i zakwitną mi obydwa wtedy porównam.
Marylko
cieszę się że kupiłam to anturium,bo kwiat ma taki fajny różowy kolor.Teraz muszę je trochę podleczyć.Mam chęć kupić jeszcze gatunek z białym kwiatem. :P Może uda mi sie też tak tanio zdobyć.Super , że nasionka dotarły.Zobaczymy co Twoja córcia wyhoduje :P
Ja jestem skazana na biedronkę,gdzie ciężko i tak jest coś dorwać.
Sprawdzam ofertę ,jadę a oni i tak wystawią kilka dni wcześniej i już nic nie ma.
Córka jak na razie,jest mocno pod ekscytowana, zobaczymy na jak długo.