Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
U nas popadało a dziś nie pada, mam nadzieję, że i Ty masz dobrą pogodę Iwonko 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Iwciu piękne to bobowe poletko, takie równiutkie rządki aż miło popatrzeć
A kwiatki w pierwszy ciepły dzień zaczną się otwierać
Tulipany też masz śliczne, moje ulubione kwiaty
Bardzo ładny Flaming Flag, chyba ciemniejsze, niż widziałam u siebie, może jeszcze się te paski klarują. Cebule z B...i ponoć zawsze się zgadzały, czytałam komentarze zadowolonych osób w wątku i sama sporo tam nabrałam, a wygląda na to, że moja Elegant Lady nie jest nią, tylko Balleriną
Ale reszta się zgadza i nawet wybrałyśmy te same odmiany 

Tulipany też masz śliczne, moje ulubione kwiaty

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Gdzie Ty się podziewasz, Iwonko?
Pewnie wyjechana jesteś na długi weekend majowy...
Piękne masz tulipany.

Pewnie wyjechana jesteś na długi weekend majowy...

Piękne masz tulipany.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mi w oko wpadły te urocze tulipany a bób już taki dorodny, korzeniaste może wzejdą gdy zrobi się cieplej, lub trzeba będzie dosiewać.
Pozdrawiam i samych pogodnych dni życzę, żebyś spokojnie ukończyła, to co zaplanowane miałaś.

Pozdrawiam i samych pogodnych dni życzę, żebyś spokojnie ukończyła, to co zaplanowane miałaś.

Iwonko ,dzisiaj było nawet w miarę pogodnie. Po nocnym i porannym deszczu zrobiło się nawet przyjemnie -więc pojechałam popracować
Aguś, ja też lubię tulipanki,zamierzam jeszcze w tym roku dokupić. A w przyszłym przeniosę już na nową działkę. Bób niestety z tych sianych w niektórych miejscach przetrzebiły mi ślimaki i będzie musiała dosadzić -już rosną w domu .
Lucynko ,nie wyjechała tylko utyrana
. Cały długi weekend harujemy na nowej działce chcąc nadrobić zaległości. A mamy ich sporo. Dzisiaj też byliśmy,mój wklejał siatkę w ściany domku bo niestety troszkę tynk poodpadał. Najbardziej mnie denerwuje to,że mamy sporo prac rozpoczętych a nic nie skończone
Stasiu mnie też się podobają
. Niestety i bób też muszę dosadzić bo ślimaki się do niego dobrały. Niestety cały weekend byliśmy na nowej działce,więc nie wiem co słychać w warzywniaku.

Aguś, ja też lubię tulipanki,zamierzam jeszcze w tym roku dokupić. A w przyszłym przeniosę już na nową działkę. Bób niestety z tych sianych w niektórych miejscach przetrzebiły mi ślimaki i będzie musiała dosadzić -już rosną w domu .
Lucynko ,nie wyjechała tylko utyrana

Stasiu mnie też się podobają

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Jejku ale masz sezon, nie dosc ze pogoda tyrudna to i praca na dwie dzialki.... Bardzo mnie ciekawi jak rozplanowaliscie nowa dzialke... Pewnie tam jest ogrom, ogrom ciezkich prac.... Zycze duzo sily!
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Iwciu, na dwie działki to bym nie dała rady. Podziwiam
I u mnie ślimory szaleją już. Obżarły szałwię muszkatołową, kukułkę i powojniki...

I u mnie ślimory szaleją już. Obżarły szałwię muszkatołową, kukułkę i powojniki...
Aguś ,nowa działka jeszcze nie rozplanowana ,na razie staramy się ją oczyścić. Rosło na niej 3 wiśnie ,a teraz próbujemy pozbyć się ich odrostów które są na całej działce. Nawet bez się tak strasznie nie porozchodził
Moniko ,przez tą pogodę też nie bardzo sobie radzę .
A ze ślimakami to zawsze jest problem.

Nowa działka wygląda jakby ktoś wrzucił granat do ogródka. Pełno wszędzie dołków i dołow. Mój zaczął kopać piasek do cementu na słupki i wylewki. Wykopujemy też korzenie wiśni ,która rozlazła się po całej działce, i parę innych krzaczysk ,które są za wielkie i rosną w miejscach,które mi nie pasują.

Moniko ,przez tą pogodę też nie bardzo sobie radzę .
A ze ślimakami to zawsze jest problem.

Nowa działka wygląda jakby ktoś wrzucił granat do ogródka. Pełno wszędzie dołków i dołow. Mój zaczął kopać piasek do cementu na słupki i wylewki. Wykopujemy też korzenie wiśni ,która rozlazła się po całej działce, i parę innych krzaczysk ,które są za wielkie i rosną w miejscach,które mi nie pasują.

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu widzę, że prace posuwają się do przodu. Pozbywasz się liliowców (widzę ich kępy wykopane obok gałęzi) ??
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
To są te najzwyklejsze liliowce rdzawe i jest ich cała masa. Zostawiłam ładniejsze kępki reszta sio. Jeśli byś chciała to daj znać, jest ich na tyle dużo,że mogę się podzielić
. Mam też liliowca chyba stelle de oro bo już są pączki i widzę że będzie kwitła mimo przesadzenia.

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Iwonko, ja w pierwszym i drugim roku wyjeżdżałam z działki ciemną nocą z płaczem. Może jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałam za szybko, ale harowaliśmy jak niewolnicy, a efekty były znikome. Przy tym karczowaniu mąż był bliski wylewu, jak się szarpał z dorodną czereśnią, rosnącą w miejscu tarasu przed altaną. Czasem się zastanawiam gdzie ci ludzie mają pomyślunek, robiąc nasadzenia na działkach. U nas też był poligon...
Moniko ,chyba mam tak samo,wszystko już i teraz. Pomału widać światełko w tunelu ale roboty jeszcze mnóstwo. 

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Iwonko pomału a wszystko zrobicie, najważniejsze ze dostęp do wody jest
Masz to szczęście ze możesz planować ogród przygotowując rośliny na starym ogrodzie . U mnie mysz masz wszędzie wszystko bez planu wsadzane w miarę jak przychodziły nowe rośliny
Teraz jakoś nie mogę zgrać terminów przesadzania, aby żadnej roślince nie szkodzić. Często w miejscu gdzie chcę coś wsadzić rośnie roślinka akurat kwitnąca i nie możliwa do przesadzenia 
jakoś nie mogę się zdobyć aby wszystko jednocześnie wykopać i wsadzić w odpowiednie miejsca.

Masz to szczęście ze możesz planować ogród przygotowując rośliny na starym ogrodzie . U mnie mysz masz wszędzie wszystko bez planu wsadzane w miarę jak przychodziły nowe rośliny

jakoś nie mogę się zdobyć aby wszystko jednocześnie wykopać i wsadzić w odpowiednie miejsca.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Ja mam taki misz-masz, że głowa mała, bo tak bardzo spieszyłam się z zagospodarowaniem zakupionej mocno zaniedbanej działki.

Dobrego tygodnia życzę.

Pozdrawiam. Lucyna
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu dziękuję za chęci liliowca rdzawego posiadam tak samo jak stelle (u mnie też już w pączkach). U nas jak się przeprowadzaliśmy na wieś to zrobiłam na początku dwa skalniaki i trzy rabatki, niestety jak się okazało ciąża z leżeniem, później małe dziecko, ocieplanie domu i wszystko zaczynam od nowa. Najgorsze jest, że gdzie nie wkopiemy łopaty tam śmieci po poprzedniej właścicielce...
Pozdrawiam Ania