Różana hacjenda Anego
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
Witaj Andrzeju
Piękne widoczki, ach jak Ci ich zazdroszczę.
Ja w tym roku sasanki posiałam z nasionek zobaczymy co się wykluje.
Ładna sesja zdjęciowa nie tylko roślinek.
Życzę zdrówka.
Piękne widoczki, ach jak Ci ich zazdroszczę.
Ja w tym roku sasanki posiałam z nasionek zobaczymy co się wykluje.
Ładna sesja zdjęciowa nie tylko roślinek.
Życzę zdrówka.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie kwitnące kępy tulipanów Andrzeju ciekawe czy moje ubiegłoroczne zakwitną .Wiesz że moja pygmaea nie wyszła
nie wiem może jeszcze sie pokaże ale wątpliwe

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam miłych gości
Na ogrodzie słońce świeci i słychać głośne "bzzz" pszczół - bardzo się uwijają, pewnie i im w tv powiedzieli, że idą znowu chłody

"Coś" gryzie korony cesarskie
myślałem że ślimaki i podsypałem niebieskich kulek, okazało się że ślimaki jeszcze śpią.

Ewo, kiedyś kupiliśmy 4 kolory sasanek, z każdej pozbierałem osobno nasiona i posiałem w osobnych doniczkach. Porozsadzałem później te sadzonki kolorystycznie i .... wszystkie były fioletowe

Jadziu, a u nas pygmaea jest podwójna
w ub.r. miała sporo nasionek - ciekawe czy się zasiały.
Sadzonka od ciebie rh 'kali' ładnie przezimowała, niestety dahurskiego nie dała rady. Za to goryczka pięknie się rozkrzewia.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

Na ogrodzie słońce świeci i słychać głośne "bzzz" pszczół - bardzo się uwijają, pewnie i im w tv powiedzieli, że idą znowu chłody

"Coś" gryzie korony cesarskie

Ewo, kiedyś kupiliśmy 4 kolory sasanek, z każdej pozbierałem osobno nasiona i posiałem w osobnych doniczkach. Porozsadzałem później te sadzonki kolorystycznie i .... wszystkie były fioletowe

Jadziu, a u nas pygmaea jest podwójna

Sadzonka od ciebie rh 'kali' ładnie przezimowała, niestety dahurskiego nie dała rady. Za to goryczka pięknie się rozkrzewia.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U mnie wczoraj było jak latem, dzisiaj zimno,wiatr,mżawka
pozdrawiam 

- any57
Doroto, u nas w piątek było 19.5 stopnia a w sobotę 20
oczywiście w cieniu.
Na słońcu nie mierzyliśmy ale siedzieliśmy na ławce pod czereśnią i tak grzało, że rozebraliśmy się do krótkiego rękawka.
A przed oczami mieliśmy wielką gęstą różę, którą wychowałem z patyczka, który mi przysłałaś. Ależ to będzie widok jak ona zakwitnie
Dzisiaj już chłodniej - tylko popatrzyliśmy jak od wczoraj się zmieniło np. zaczęła wschodzić rzodkiewka
Ale najciekawszym było gwizdanie szpaka na panią szpakową i pokazywanie jej domku w którym przyjdą na świat ich pisklęta
Nie zdążyłem zrobić nowego domku ale okazuje się że stare mieszkanko też może być funkcjonalne

Na słońcu nie mierzyliśmy ale siedzieliśmy na ławce pod czereśnią i tak grzało, że rozebraliśmy się do krótkiego rękawka.
A przed oczami mieliśmy wielką gęstą różę, którą wychowałem z patyczka, który mi przysłałaś. Ależ to będzie widok jak ona zakwitnie

Dzisiaj już chłodniej - tylko popatrzyliśmy jak od wczoraj się zmieniło np. zaczęła wschodzić rzodkiewka

Ale najciekawszym było gwizdanie szpaka na panią szpakową i pokazywanie jej domku w którym przyjdą na świat ich pisklęta

Nie zdążyłem zrobić nowego domku ale okazuje się że stare mieszkanko też może być funkcjonalne

- JAKUCH
Andrzeju widocznie dahurski gorzej ukorzenić cóż spróbuję raz jeszcze po kwitnieniu ,a nóż się uda.Ja tam nigdy się nie zniechęcam. Zrób może sadzonkę, albo znajdą sie siewki pygmaea to jestem chętna .Super wygladają kepki tulipanów u mnie raczej w tym roku bedzie krucho wszystkie mi umarzły a miały już pąki .Chyba dam sobie spokój z tulipanami i narcyzami kiedy nie mają zamiaru u mnie pozostać.Kurcze prawie każdego roku to samo i już mi się znudziło ileż razy można sadzić i nic.Fajnie mozesz obserwować szpaczą rodzinkę 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
I ja miałam w niedzielę lato.
A wczoraj zimowo ze śniegiem.
Dziś też przymrozkowo.
Śliczne te tulipanki.
Co roku tak ładnie Ci kwitną ??
Chyba muszę rozejrzeć się za takimi.
Piękne ujęcia szpaczka

A wczoraj zimowo ze śniegiem.
Dziś też przymrozkowo.
Śliczne te tulipanki.
Co roku tak ładnie Ci kwitną ??
Chyba muszę rozejrzeć się za takimi.
Piękne ujęcia szpaczka

- any57
Witam serdecznie w ten trudny czas
Nic człowiekowi się nie chce
tym bardziej, że to paskudztwo coraz bliżej nas krąży
Nie słucham radia ani nie oglądam tv, bo przynajmniej psychicznie chcę być zdrowy - uciekam na ogród i tam jestem tylko z przyrodą i swymi myślami.
A tam ... wszystko porobione więc zajmuję się co mi w ręce wpadnie, albo raczej co głowy wejdzie
np. sąsiad likwidował piec, więc zabrałem od niego drzwiczki i ... mam kominek - na ścianie

Zwierzęta też już wyprowadziłem na powietrze

No i już 3 razy zadymiałem - zapasy zrobione

Jadziu - będę pamiętał i nawet jeśli pygmaea nie będzie miała siewek to jak zauważyłaś jest podwójna, więc ją podzielę. Ja też nie potrafię rh ukorzeniać - od sąsiada próbowałem już z 4 razy i ... znowu mam sadzonkę - ciekawe czy do 5 razy sztuka

Aniu, z tymi tulipanami coś dziwnego się dzieje - mielimy dużo i zaczęliśmy je rozsadzać - teraz się okazuje, że te pierwsze w wielu miejscach wyginęły a innych słabo rosną. Te na nowym stanowisku prezentują się pięknie.
Ptaki podglądam - to ciekawe zajęcie

A za płotem ...
Wyszło stadko ze swego lasu,
pewnie z powodu hałasu.
Stanęły mocno zdziwione,
bo na polu domy postawione.
Czy zaciekawione?
Raczej zmartwione.
Tu był las - potem pole
a teraz budują się ... gorole.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę

Nic człowiekowi się nie chce

Nie słucham radia ani nie oglądam tv, bo przynajmniej psychicznie chcę być zdrowy - uciekam na ogród i tam jestem tylko z przyrodą i swymi myślami.
A tam ... wszystko porobione więc zajmuję się co mi w ręce wpadnie, albo raczej co głowy wejdzie

np. sąsiad likwidował piec, więc zabrałem od niego drzwiczki i ... mam kominek - na ścianie

Zwierzęta też już wyprowadziłem na powietrze

No i już 3 razy zadymiałem - zapasy zrobione

Jadziu - będę pamiętał i nawet jeśli pygmaea nie będzie miała siewek to jak zauważyłaś jest podwójna, więc ją podzielę. Ja też nie potrafię rh ukorzeniać - od sąsiada próbowałem już z 4 razy i ... znowu mam sadzonkę - ciekawe czy do 5 razy sztuka

Aniu, z tymi tulipanami coś dziwnego się dzieje - mielimy dużo i zaczęliśmy je rozsadzać - teraz się okazuje, że te pierwsze w wielu miejscach wyginęły a innych słabo rosną. Te na nowym stanowisku prezentują się pięknie.
Ptaki podglądam - to ciekawe zajęcie

A za płotem ...
Wyszło stadko ze swego lasu,
pewnie z powodu hałasu.
Stanęły mocno zdziwione,
bo na polu domy postawione.
Czy zaciekawione?
Raczej zmartwione.
Tu był las - potem pole
a teraz budują się ... gorole.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę

- JAKUCH
Super wierszyk Andrzeju fotki również .U mnie w tym roku zaledwie 3 tulipany zakwitły i to wszystko .Już sama nie wiem co mam robić ,ale chyba całkowicie z nich zrezygnuję, bo szkoda kasy. Super kominek jest bardzo pomysłowy Dobromir, zwierzaki
też już wyszły na świeże powietrze a na świąteczne dni zaopatrzenie masz zapewnione
. Zdrowych Świąt Andrzeju dla Mirki również 

- any57
Jedna sarenka się zgubiła - przyszły tylko trzy

Codziennie na tej stołówce są też bażanty.

A na ogrodzie teraz królują hiacynty

Dziękujemy Jadziu za życzenia i tobie też życzymy pogodnych, a nade wszystko zdrowych świąt
Szkoda, że tulipanów u ciebie brakuje
u nas już przekwitają te pierwsze, ale lada chwila będą te 'prawdziwe'
Lubię przyglądać się tulipanom, one są o każdej porze dnia inne

Gdy wracaliśmy z ogrodu, słońce jeszcze świeciło, ale i księżyc był już widoczny.

Pozdrawiam wszystkich, życząc spokoju i roztropności w tym trudnym czasie.

Codziennie na tej stołówce są też bażanty.

A na ogrodzie teraz królują hiacynty

Dziękujemy Jadziu za życzenia i tobie też życzymy pogodnych, a nade wszystko zdrowych świąt
Szkoda, że tulipanów u ciebie brakuje

Lubię przyglądać się tulipanom, one są o każdej porze dnia inne

Gdy wracaliśmy z ogrodu, słońce jeszcze świeciło, ale i księżyc był już widoczny.

Pozdrawiam wszystkich, życząc spokoju i roztropności w tym trudnym czasie.
- JAKUCH
Nic na to nie poradzę coś tulipanom i narcyzom u mnie nie pasi muszę sie z tym pogodzić nic na siłę .
Jednak zastanawiam się czy w wysokich donicach nie posadzić jesienią na starym kompostowniku ,bo widzę ze jedna donica którą tak zakopcowałam wszystkie cebulki są żywe i coś zakwitnie.Masz fajne widoczki za ogródkiem i doskonały punkt obserwacyjny
X2
Jednak zastanawiam się czy w wysokich donicach nie posadzić jesienią na starym kompostowniku ,bo widzę ze jedna donica którą tak zakopcowałam wszystkie cebulki są żywe i coś zakwitnie.Masz fajne widoczki za ogródkiem i doskonały punkt obserwacyjny

- any57
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Andrzeju zgubiłam się w Twoim wątku, wracam na tyły aby wiedzieć co się dzieje w tym ogrodzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- any57
Oj dzieje się dzieje Krysiu
poskrzypka atakuje
4 szt unicestwiłem na cesarskiej koronie

a murarki się uwijają

trzmiele też ciężko pracują

Co jeszcze?
Bukszpany dobrze się mają - nie widać ani ćmy, ani gąsienic, ale sprzęt mam w pogotowiu - sąsiad znalazł u siebie gąsienice

Kwitną pigwowce, brzoskwinie, świdośliwa...

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę i życzę spokojnych, zdrowych i bezpiecznych świąt.

poskrzypka atakuje

a murarki się uwijają

trzmiele też ciężko pracują

Co jeszcze?
Bukszpany dobrze się mają - nie widać ani ćmy, ani gąsienic, ale sprzęt mam w pogotowiu - sąsiad znalazł u siebie gąsienice

Kwitną pigwowce, brzoskwinie, świdośliwa...

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę i życzę spokojnych, zdrowych i bezpiecznych świąt.

- JAKUCH
Masz cudnie Andrzeju tyle kwiecia i owadów
.Wczoraj zaglądałam do pudełka gdzie są murarki, a tam wszystkie kokony zamknięte czyli u mnie chyba zimniej
.Jednak wydawało mi się ze juz widziałam jakieś fruwające, ale sporadycznie one też siedzą w cegłach grila czy w szparach w murze , więc może to te. Kurcze Poskrzypki jeszcze nie widziałam u mnie ale też nie ma do czego przyfrunąć