Witajcie kochani

Koniec majowego długiego wekendu i koniec mojego pierwszego krótkiego urlopu, zakończyłam go na działeczce, dziś było koszenie trawy, albo raczej tego co przypomina trawę, mchu i paproci, ale ładnie się zrobiło po koszeniu

ale kosiarkę zepsułam, musiałam przywieźć do naprawy mojemu M, bo on oczywiście nie pojechał ze mną, nie miał potrzeby jak powiedział, no i dobrze, zrobiłam co zaplanowałam, a kosiarka już naprawiona i kolejny wypad może we wtorek i wtedy dokończę sobie koszenie

Dobrego, ciepłego i mokrego tygodnia wszystkim życzę
Maryniu dziękuję
Lidziu ja wszystko tnę i prowadzę na drzewka, tak mi jest łatwiej wcisnąć więcej roślin

, moja ogródkowa sąsiadka mówi mi zawsze tnij nie patrz czy można, czy nie, jak trzeba tnij, kiedyś, dawno temu dinozaury nie patrzyły czy można, za którym oczkiem można ugryźć, a rosliny rosły i to jakie wielkie i piękne, więc i Twoje będą rosły, tnij, więc tnę
Lucynko taka majówka, co prawda chłodno było, ale na wycieczki akurat, więc były wycieczki, i ogródek, niestety wszystko co piękne kończy się i czas wracać do rzeczywistości, jutro do pracy, przymrozki niestety nie ominęły i mojej działeczki, dziś w nocy był spory przymrozek, zciął pączki w Kalinie, która lada moment miała zakwitnąć, pięknie by kwitła, no cóż, z naturą nie wygramy, może za rok
Jadziu tym drzewem jestem zauroczona, takie delikatne te chusteczki, miłe w dotyku, chciała bym je mieć, zresztą znowu się po tej wycieczce pochorowałam na kilka roslin

, a to jest Kalina, ale nazwy sobie nie zfociłam, podobna, tylko różowa właśnie mi zmarzła
Beatko oj tak, jest kilka krzewów, które chetnie bym zaprosiła, jeszcze nie wszystkie z tych mam

, ale powiem Ci w sekrecie, że kilka nasion zebrałam, może się cos uda

Witaj
Józku, rybki to te najzwyklejsze, karasie ozdobne, a oczko ma około 2m na 3m
Dziękuję
Iwonko, a wycieczki do takich miejsc uwielbiam, zawsze cos nowego, ciekawego i radość, że to może roznąć w naszym klimacie, ach jak sie buźka cieszy, że i mi się może udać
Tak dziś prezentowała się moja działeczka