Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko :wit
ależ dużo, pięknych ciekawych kwitnień.I sporo innych niż moje.Jest co podziwiać.
A co to jest te białe dzwoneczki.
A te niebieskie i różowe, 2 i 3 zdjęcie ? Z ostatniej tury.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ile piękności ogrodowych można u Ciebie oglądać Iwonko! :roll: Nie wszystkie znam ...ja wydawać by się mogło wytrawna ogrodnicżka! ;:131 Dobrze,że mamy synusiów chętnych do prac ogrodowych!Ja swojego też wczoraj wykorzystałam , co mnie bardzo cieszy bo efekt widoczny! :tan

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Majówka mija, może nie taka pogodowo jak by się chciało, jest zimno, deszczyk pada, to akurat dobrze, ale w nocy mamy przymrozki ;:202 i to już fajne nie jest ;:185
Na działeczce z synkiem byliśmy, skopane mam, tylko teraz czekać na cieplejsze dni i fasolka, i ogórki pójdą do ziemi. Oczywiście jak to majówka, grilowanie było, ale i różne wycieczki też. Mimo niepogody, życzę Wam pogody w sercu :wit
Stasiu ja jestem ostrożnym kierowcą, tym bardziej, że na podobnym miałam kiedyś groźny wypadek, no ale jak to facet, on umie lepiej, wie lepiej też ;:306 . Stasiu ja Kłokoczkę prowadzę na drzewko, przycinam dość mocno, nie musi być duża jeśli tego nie będziesz chciała ;:108
Jadziu maj to najbardziej chyba pachnący miesiąc w roku, uwielbiam maj ;:167
Marysiu no widzisz jaka ta pogoda przewrotna, akurat u nas to cała majówka do kitu z pogodą, a w przyszłym tygodniu jak koniec majówki i urlopu to ma się ocieplić, zła jestem, bo inaczej miało być, ale z naturą nie wygra, jest jak jest ;:108 , u Ciebie słyszę, że ulewy mają być, deszczu potrzeba, ale chyba nie ulew ;:185
Aniu które dzwoneczki?, pierwsze to jest Dębik ośmiopłatkowy, niebieskie to powojnik, ale jaki nie wiem, wie na pewno Stasia, różowe Wisteria, a może te dzwoneczki błękitne, to Hiacyncik :wit
Nie mogłam się oprzeć, wczoraj jadąć na wieś do siebie wpadłam w pole rzepaku, no taki cudowny zapach miodny roznosi się po całej okolicy, coś pięknego ;:167

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, cudnie się prezentuje pole rzepaku, ale głównie dzięki uśmiechniętej buzi zachwyconej jego aromatem Iwonki. :lol: ;:138
U mnie przymrozków jeszcze nie było i niech tak zostanie. Tylko czy ja mam na to wpływ.... Żadnego. ;:185 ;:185
Jedynie susza i ziąb przenikliwy nie opuszcza mojej działki ;:145 , toteż z wężem latam między rabatami i leję wodę kilka razy podczas każdej wizyty na włościach. ;:108
Ciepłego ;:3 życząc, gorące całusy zostawiam. ;:79 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majówka się kończy, urlop się kończy, mimo niepogody majówka była całkiem fajna, trochę wycieczek, trochę wspólnych spotkań z dziećmi ;:138 tylko te nocne przymrozki martwią, jak sobie z tym poradzą drzewa, krzewy owocowe ;:174
Lucynko u nas pada, ale właśnie w nocy mrozi, dziś w nocy mocno przymroziło, biało na trawie było ;:185 , Tobie i Twoim roslinkom deszczu ciepłego i słoneczka pięknego życzę ;:196 niech w końcu stanie się prawdziwa wiosna ;:3
Wczoraj byliśmy w Ogrodzie Dendrologicznym ( Arboretum) w Glinnej, niewielki ogród ale okazów pięknych sporo ;:167
Tylko kilka cudownych roslin i kwitnień :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Fotka-Dziewczyna w rzepaku ;:333 ;:138
Relacja z Arboretum - bogata! ;:180
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Działeczka solidnie podlana i rośliny odwdzięczyły się bogatym kwitnieniem.
Kłokoczka ma cudowne kwiaty. Zainteresowało mnie to, że prowadzisz ją na drzewko , a ona pomimo cięcia pięknie kwitnie.
Urocza buzia w miodowych kwiatach rzepaku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znowu fantastyczną wycieczkę zaliczyłaś, Iwonko! ;:138 ;:138
Drzewa na ogół kojarzą się z niezliczoną ilością liści, a przecież one też kwitną, by później wydać nasiona, a kwitną rozmaicie, ciekawie i bardzo ładnie. ;:215
Niech przymrozki omijają Twoją działeczkę, a słonko ogrzeje roślinki. ;:303
Dobrego tygodnia, Iwonko. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko super wycieczka i takie mniej znane rośliny w każdym razie dla mnie. Widziałam też powojnika Cecile bo jego kwiaty też są charakterystyczne. Widzę ,ze podziwiasz chusteczkowe drzewo[ Dawidia] jakoś utkwiło mi w pamięci sprzed paru lat .A to cudo https://images90.fotosik.pl/174/b071ca35f921658emed.jpg czy to jakaś kalina .Uśmiechnięta Iwonka w rzepaku super fotka ;:215 Iwonko może mrozy nie narobiły szkód trzymam kciuki ;:196 Pogoda jak na razie w kratkę raz zimno, raz znośnie ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, co roku zachwycam się tym ogromem rzepaku, i chętnie idę ściezka, gdzie po prawej i lewej stronie jest tylko on.
Na pewno bardzo udana wycieczka do arboretum. Czy coś z tych ciekawostek zaprosisz do siebie?
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

Jakie rybki pływają w twoim oczku wodnym i jakie ma wymiary?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I znowu cudna wycieczka, tym bardziej, że w miejsce gdzie rośnie tyle cudeniek. Aż się buzia rozdziawia zadziwienia, że takie wspaniałości nam natura tworzy. Kłokoczka ślicznie kwitnie, ale nigdy jej nie widziałam na żywo. Sporo krzewów i drzew kwitnie wiosną na biało, bardzo elegancko ;:63
A w tym rzepaku bardzo Ci do twarzy,cudne zdjęcie ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit Koniec majowego długiego wekendu i koniec mojego pierwszego krótkiego urlopu, zakończyłam go na działeczce, dziś było koszenie trawy, albo raczej tego co przypomina trawę, mchu i paproci, ale ładnie się zrobiło po koszeniu :tan ale kosiarkę zepsułam, musiałam przywieźć do naprawy mojemu M, bo on oczywiście nie pojechał ze mną, nie miał potrzeby jak powiedział, no i dobrze, zrobiłam co zaplanowałam, a kosiarka już naprawiona i kolejny wypad może we wtorek i wtedy dokończę sobie koszenie :tan Dobrego, ciepłego i mokrego tygodnia wszystkim życzę :wit
Maryniu dziękuję ;:215
Lidziu ja wszystko tnę i prowadzę na drzewka, tak mi jest łatwiej wcisnąć więcej roślin ;:306 , moja ogródkowa sąsiadka mówi mi zawsze tnij nie patrz czy można, czy nie, jak trzeba tnij, kiedyś, dawno temu dinozaury nie patrzyły czy można, za którym oczkiem można ugryźć, a rosliny rosły i to jakie wielkie i piękne, więc i Twoje będą rosły, tnij, więc tnę ;:306
Lucynko taka majówka, co prawda chłodno było, ale na wycieczki akurat, więc były wycieczki, i ogródek, niestety wszystko co piękne kończy się i czas wracać do rzeczywistości, jutro do pracy, przymrozki niestety nie ominęły i mojej działeczki, dziś w nocy był spory przymrozek, zciął pączki w Kalinie, która lada moment miała zakwitnąć, pięknie by kwitła, no cóż, z naturą nie wygramy, może za rok ;:108
Jadziu tym drzewem jestem zauroczona, takie delikatne te chusteczki, miłe w dotyku, chciała bym je mieć, zresztą znowu się po tej wycieczce pochorowałam na kilka roslin ;:306 , a to jest Kalina, ale nazwy sobie nie zfociłam, podobna, tylko różowa właśnie mi zmarzła ;:219
Beatko oj tak, jest kilka krzewów, które chetnie bym zaprosiła, jeszcze nie wszystkie z tych mam ;:306 , ale powiem Ci w sekrecie, że kilka nasion zebrałam, może się cos uda ;:306
Witaj Józku, rybki to te najzwyklejsze, karasie ozdobne, a oczko ma około 2m na 3m
Dziękuję Iwonko, a wycieczki do takich miejsc uwielbiam, zawsze cos nowego, ciekawego i radość, że to może roznąć w naszym klimacie, ach jak sie buźka cieszy, że i mi się może udać ;:138
Tak dziś prezentowała się moja działeczka ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kamasja juz kwitnie moja dopiero w pąkach i jeszcze jakiś czas bedą musiała zaczekać na kwiaty .Słonecznie, kolorowo to udana niedziela, a moja spędzona w chałupie ;:222 fajna zasada tnij ,tnij tnij i wszystko fajnie Ci Iwonko rośnie ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pięknie ci kwitnie kamasja.
Moja też dopiero maleńkich pakach.