Rano przez chwilę świeciło słoneczko, ale niedługo potem chmury i pada śnieg! Z jednej strony szkoda, ale z drugiej w prognozie było bardzo dużo minusów, a teraz zmiana w prognozie ...cieplej ale za to z opadami!
Najważniejsze, że wzięłam aparat i słońce zrobiło mi dobry humor na cały dzień!

Martusiu moje kociska jedynie przez szybę śledzą zmiany pory roku, bo jak ostatnio Monika zwiała to tak płakała że od tej pory ani jej w głowie

Zrobiłam przegląd nasion i miałam niewiele szpinaku ...to kupiłam ale przecież jednej torebki nie będę zamawiać

Pomidora jednego dokupiłam, bo to typu Marzano tylko nowsza odmiana odpowiednia do suszenia, a ja bardzo takie lubię.
Martusiu dzisiaj sypie więc wiosna się odsuwa! Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko

Dorotko dla tego ogona i wiszącej łapki zrobiłam zdjęcie

Niestety już po słonku i znowu będzie głównie sypało...no ale nie przymrozi za mocno.
Zamawiam te nasiona (oryginalne włoskie) na all... i rok temu byłam zadowolona to powtórzyłam, bo mieli inne odmiany szpinaku niż u nas, a przy okazji przykleiły się jakieś ciekawostki. Z Polanem mam różne doświadczenia. Kiedyś dostawałam od kolegi nasiona Polanu tzw dla pracowników w opakowaniach takich samych i wspaniale kiełkowały, ale teraz pracownicy dostają chyba te co nie idą, bo co z tego że opakowania ładne jak siła kiełkowania taka sobie. Pojadę jedynie po świeżą ziemię do siania i może coś się przyklei. Właściwie brakuje mi tylko bobu.

Na dobry dzień trochę wiosny!